Monday, April 9, 2012

Sepi Tanpa Jeritan

Bila lama dah update blog, rasa payah betul nak create entry baru.. terpusing2 ayat dibuatnya.. lepas tu boleh pulak tetiba macam segan nak update entry sebab rasa macam x ada orang nak baca blog ni.. hihihi.. ngada sungguh perasaan ni..

Dah seminggu big boss baru mengetuai Bahagian ni.. setakat ni semuanya berajlan lancar.. masih tersasul2 lagi panggil big boss "Datuk" sebab bekas big boss dulu Datuk but big boss sekarang belum lagi bergelar Datuk.. hihihi.. x lama lagi la tu agaknya.. insyaAllah..

Kadang2 rindu pulak nak dengar jeritan dari bekas big boss.. hahahaha.. kalau dia ada, punyalah takut kalau dia jerit nama aku ni.. tapi bila dia x ada boleh pulak rasa rindu?? ngada kan?? huhuhu.. 

Kalau dulu, bekas big boss masuk office jer dah fikir hari ni nak kena jerit sebab apalah agaknya.. sampai begitu sekali aku fikir.. hahahha.. maklumlah, kalau dia nampak bunga layu ke, frame senget ke, jam habis bateri ke, habuk kat bilik mesyuarat ke semuanya dia boleh jerit jer kan.. tu baru bab yang remeh, kalau bab keje lagilah dia boleh jerit kan.. 

Tapi dalam jerit dia tu, dia masih lagi fikirkan tentang kebajikan orang bawahan dia.. tegas2 dia pun, masih boleh bergelak ketawa bila mood dia baik.. jerit2 pun masih lagi bagi tunjuk ajar yang berguna.. adatlah kalau kena marah tu kan.. dah namanya pun keje.. anggap positif jer.. kalau anggap negatif, boleh stress sampai nak tido malam lak.. x suka lah kan stress2 ni!








Nanti aku buat entry tentang Majlis Perpisahan bekas big boss.. ada banyak kisah suka dan duka dalam majlis tu.. pengalaman yang pertama kali aku rasakan.. maklumlah, dialah big boss pertama aku dari mula2 aku posting kat MOF ni.. masuk2 service jer dah dapat big boss garang kan.. haruslah takutttttt manjang jer.. hihihi.. so bila bertukar big boss tu, memang pengalaman yang sangat2 baru untuk aku.. 

Nota Cinta: hampir seminggu jugak x ada sebarang jeritan kedengaran di office ni.. hihihi

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

13 comments:

  1. Cantiknya tempat... kat mana ni??

    ReplyDelete
  2. lain bos lain cara mereka...
    meriahnya...

    ReplyDelete
  3. eka ada je nak baca..update la blog :)

    adatla zana...keje makan gaji mmg gitu...kalu nak pk -ve... jenuh la... keje pun tak best jadinya

    ReplyDelete
  4. meh chinta tolong jeritkan kat tinge tu meh...hehhehe

    ReplyDelete
  5. doa2 jadi big boss satu hari nanti..hehe...

    ReplyDelete
  6. hehe,benda dh terbiasa,mule2 mcm rimas,bila dh xde rase rindu..hehe

    rasanya sume keje ade stress kot,kalo dok pikir negatif je,nk buat keje pon serba x kene kn..:)

    ReplyDelete
  7. Salam zana.Apa kabar?Winduuuu nk masuk blog ni tp k.atie pon mmg bzzzzzzzzzzzzz gak.:D
    Semoga zana dpt menyesuaikn diri ngan big boss baru ya...

    ReplyDelete
  8. dalam x best tu mesti ada yg bestnya kan mantan big boss tuw.... yg sonyap biasanya lebih menakutkan sebba dia 'simpan' yg bising2 ni dia luahkan jer,... harap2 ok ngan big boss baru... sama jer, akak pun br dapat pengetua baru yg kuaaatttt merajuk, isshhh

    ReplyDelete
  9. biasalahkan.. biasa org tu dh xda.. mulalah nak berindu-rinduan kan.. hihi

    ReplyDelete
  10. wah.. dh tukar boss ! dlu pon boss sy garang gak..ni dh 2minggu tukar boss, cam sunyi je.. tp cde la rindu kt dia cam zana tu.. hihi

    ReplyDelete
  11. uhukkk..uhukkk...rindu sangat kannnnnnnnnnnnnnnnnnn???

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ