Monday, April 16, 2012

Keadaan yang normal di hari Isnin?



Selamat pagi Isnin semua!!

Hari Isnin merupakan hari yang paling tidak digemari oleh ramai orang.. kesian hari Isnin kan.. x pasal2 orang x suka.. padahal dia x bersalah pun.. 






Adakah kalau hari Isnin tu diberi nama Jumaat pun orang x suka? 

Orang x suka hari Isnin sebab nama hari tu Isnin ke atau x suka sebab hari Isnin adalah hari permulaan untuk kita bekerja/belajar? 

Kenapa Isnin dikaitkan dengan Monday Bluessss, kenapa hari lain x boleh bluessss ke?

Kalau orang yang mulakan kerja hari Ahad, alami x Monday Blues ni? 

Ok, aku x nak merepek panjang sangat.. nanti terus semua orang jadi makin stress bila baca entry aku ni.. banyak sangat persoalan pelik yang keluar.. huhuhu.. motif nak tanya orang pasal hari Isnin?




Tapi biasalah la kan, sebelum mulakan keje pada hari Isnin dengan tekun tu, ambik masa sejam gak la.. huhuhu.. aku punya cara kalau nak bagi mood Isnin tu ok cikit, aku akan layan lagu rancak2 cikit.. blogwalking cikit.. jenguk2 online shopping jap.. balas emel2 kat emel office & peribadi.. selak2 surat khabar online.. lepas tu barulah semangat nak buat keje.. tu pun kena kuat semangat.. sebab otak ni asyik pengaruh kata "monday bluessss, monday bluesssss".. nyampah ok!!

Isnin korang macam mana pulak? selalu Isnin ni korang kaitkan dengan apa? Share tips elak Monday Blues.. sharing is caring!

Nota cinta: marilah mulakan hari Isnin kita dengan ceria (walaupun mood weekend tu masih kuat dalam diri.. hihihi)! 

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

11 comments:

  1. Huaargghh..isnin yg malas...zzzzz...

    ReplyDelete
  2. Hari ni ida datang awal.. hubby kene outstation lagi... Takde monday bluessss pun..... Cuma tak de kerja lagi ni, bohsan pulakk.... Nak balik tido boleh? hihihiihi

    ReplyDelete
  3. hari isnin hari yang paling malas :(

    ReplyDelete
  4. sejak kerja kat tempat baru ni...Isnin tu hari yg paling ditunggu-tunggu...sebab bos n kawan2 kat sini best (",)

    ReplyDelete
  5. kena tny geng2 Kedah n Kelantan la camne ari Isnin diorg.. tp klu sy ari Selasa mula keja blk, xde pulak rasa mls.. eh mmg Isnin camtu kot.. asyik swing jeee.. hihi

    ReplyDelete
  6. uwaaa...zana chinta pun x suka hari isnin..malas tahap gaban nak masuk office...masa time sekolah dulu x suka ahad..sbb apa tau..sbb hari ahad hari pertama memulakan hari persekolahan...best kalau dapat landing kat tilam empung time gni kan..hehhehe..

    ReplyDelete
  7. ari ni rasa kureng jer nk buat keje, tambah2 pula boss x der.

    ReplyDelete
  8. kalau kat kedah ni hari ahad dah start keja/sek jadi kami tak suka hari ahad.. hehe blh mm tu.. ^_____^

    ReplyDelete
  9. Tkpe..cuti ari Senin, masuk keja ari Selasa. Tgk blues ke tak monday tu. huhu :D

    ReplyDelete
  10. hmmm kitorang sunday bluesss (sebab start keja hari ahad).. monday ok2 ajer.. tp hari ni best sgt sebab encik bos takde!! yahoooooo

    ReplyDelete
  11. ingatkan sy jer yang mls kalu ari isnin...hehheh.. selalu sy pikir xpa lg 4 hari jer kejer pastu cuti balik, tak lama kejap jer...pejam celik, pejam celik dah jumaat... :-)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ