Thursday, April 26, 2012

Laici Cincau




Siapa pernah minum laici cincau?

Kebelakangan ni aku suka pulak buat air laici cincau ni.. tambah sedap kalau dapat minum waktu cuaca panas... sejukkkkkk jer.. campuran air laici, buah laici & cincau memang sedap.. 

Khasiat cincau? aku try meng"google" tapi x berapa nak jumpa.. tapi mak aku selalu cerita yang cincau ni boleh sejukkan badan.. 

Khasiat laici? 

“Pada keseluruhannya buah laici baik untuk mengekalkan kesihatan dan mengawal berat badan.Ia juga kaya dngan tembaga yang penting untuk proses hemoglobin dimana ia bergabung dengan zat besi untuk menghasilkan sel darah merah yang sihat.

Ia juga memainkan peranan penting dalam menghasilkan 2 unsur yang dipanggil  elastin dan kollogen.Kollogen adalah terdapat dlam kulit dimana ia berperanan menyembuhkan permukaan kulit akibat kecederaan. Elastin pula berperanan mengekalkan  meneggangkan kulit dan memperlahankan kedutan pada kulit.Juga dikatakan buah laici baik untuk mencegah kanser payudara,kesihatan akar rambut”


Banyak kan khasiatnya.. so bolehlah order air laici selalu.. tapi kalau boleh, kurangkan gula dalam minuman k.. nanti takut kencing manis pulak..

Nota Cinta: yang makin suka minum/makan segala jenis buah.. 
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

8 comments:

  1. adoi...panas2 ni dpt minum sejuk camtu mmg syok...

    ReplyDelete
  2. uishhhh..sedapnyer..nak kene cube ni..tak penah minum lg..

    ReplyDelete
  3. wah nmpk macam sedap jer.. lagi satu jijah baru jumpa tea+laici..wah..tu pon macam nak cuba jer..hee

    ReplyDelete
  4. xpenah wat lagi tp rasa teringin nk try la...pengaruh2..!

    ReplyDelete
  5. amboi.. bagus nye idea Zana ni, hehehehe... tak penah buat la laici cincau, pas ni leh try yea... hehehe~

    ReplyDelete
  6. sedapnya,,nak2 minom tgahari , pehh hehehehe

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ