Monday, April 23, 2012

Perubahan mengada namanya tu Puan Zana.....


Sekarang ni ada beberapa perubahan mengada kat diri aku,

- makin penakut sebab asyik fikir macam mana keadaan/perasaan kena duduk rumah sorang2... mulalah fikir macam2 perkara.. ngadanya perasaan ni!!

- mula biasakan diri masuk tido dulu sebab nak cuba rasa tido sorang2.. salam, cium & peluk encik adiey kat ruang tamu then aku masuk bilik dulu.. lepas setengah jam barulah encik adiey masuk bilik.. tapi lepas setengah jam pun mata ni x boleh jugak lelap.. ngada sungguh budak zana ni tau!!

- turunkan barangan2 yang tinggi supaya nanti x perlu panjat tangga untuk ambik barang2 tu.. bak kata encik adiey, x cukup tinggi memang kena guna tangga.. nyampah!!

- ambik tau cikit pasal suis dan peralatan elektrik.. nanti kalau tetiba ada problem senang gak aku nak handle.. padahal entah tau nak handle ke x.. huhuhu..

- makin sensitif bila tengok cerita sedih kat tv.. asyik la nak menangis... x cool langsung diri aku sekarang ni tau!!


Tabik la kat siapa yang selalu kena tinggal dengan husband atas urusan kerja/peribadi untuk 1 tempoh yang agak lama.. aku ni baru nak kena tinggal kejap pun dah rasa asyik nak nangis jer... sikit2 nangis.. sikit2 sensitif.. oh, wanita memang kuat menangis kan?? ngada kan? hihihi..

Nota Cinta: kadang2 Allah bagi peluang untuk kita rasa perpisahan sekejap untuk kita tau perasaan & situasi perpisahan yang abadi tu kan? *tetiba mood tambah sedih*
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

13 comments:

  1. zana..noora lagi mengada kot..hoho..asben xpenah outstation berhari2.selalu g hari balik hari tu gak..paling lambat kul 12 pagi..tu pun noora dan melalak...huhuhu..kalau berhari2 mau pengsan berairmata darah..=(

    ReplyDelete
  2. salam Zana..k.atie doakn zana akan tabah dgn perpisahan sementara ngn En Adiey ya..
    Teknologi skrg amat canggih...pelbagai cara blh dilakukn.On jer tenet tu..hihi
    Semoga perpisahan sementara ini akan lbh mengeratkn kasih syg kalian.
    Encik Adiey camna lak...sedih tak?:D

    ReplyDelete
  3. zana...agaknyaa isteri2 yg mcm kita ni {yg belum ada anak} mmg terover manja kot dgn hubby....dh biasa berkepit kan....
    Mr B outstation sehari pun dh terguling2 rinduu...adessss

    ReplyDelete
  4. Zana kene kuat mcm sy!! mula2 x biasa nak moody je, t lame2 ok..bila rindu mkin sayang!!

    ReplyDelete
  5. zana kena kuat ok, ye la lagipun belum ada baby kan..
    memang manja lain macam skit

    ReplyDelete
  6. uwaaaa...chinta x sanggup berpisah ngan en suami walaupun hanya sementara..sama je kita ni kan ngada2 lebih..ekeekkee..semoga ngan perpisahan sementara akan lebih menguatkan perasaan cinta antara kita kan

    ReplyDelete
  7. Baru baru memang cm tu zana. ida dulu hubby kene g outstaion, memang ida sedih je.... tapi skrg, dah biasa.. heee~~

    ReplyDelete
  8. mungkin ada sesuatu yg lebih baik menanti korg lepas ni? sapa tau kan? harap2 jadi mcm k.nik, hihihihi...

    kadang2 berjauhan sementara, elok jugak. menambahkan, menguatkan, mengeratkan kasih sayang atr satu sama lain =) selalu rindu-rinduan...

    ReplyDelete
  9. hehe sabar kak yer.. perpisahan sementara tu buatkan kita sgt2 rindu n mhitung hari utk berjumpa :)

    ReplyDelete
  10. bukan ngada la zana, gedix!
    heeee~ *gurau je... saya pun cam Zana gak skit je la, heeee~
    jgn la nangis sgt, lawan rase sedih tu... kite doa byk2 moga Allah lindungi dan pelihara, kalian suami isteri, agar cinta sentiasa teguh walau pun jauh...

    ReplyDelete
  11. zana.. kwn sy lg la.. dr mula kawen smp skang pjj..
    anak dh 6bln pon still xdpt tukar lg..
    anak dia lg kenal housemate mama dr papa sndri..
    zana..mna taw pasni ada rezeki kn.. hikmah tu. :))

    ReplyDelete
  12. memang mcm tu zana..kak ita pun rasa mcm zana juga....coz dah biasa hubby bersama dengan kita..bila tak ada tu kerap terjaga dan mencari nya...bagi kak ita...kekadang benda mcm ne penting...baru hati kita tahu kan..

    ReplyDelete
  13. hhoohoh eka pun tak sanggup zana...ni kalu dpt pindah sorg utara sorg selatan tak tau nak kata la

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ