Thursday, April 12, 2012

Zana Adieyza Dapat Cucu Sulung!!


Aku bakal menerima cucu sulung!!!!

Dalam umur 26 tahun ni, x sangka sangat yang aku bakal dapat cucu.. cucu sulung yang diharapkan comel seperti neneknya... hihihi..

Ok2, stop merepek zana! jangan bagi orang keliru dengan entry ni.. 

Sebenarnya macam ni, baru2 ni dapat tau yang ada member serumah masa zaman Universiti dulu dah disahkan pregnant.. syukur Alhamdulillah.. 

Masa duduk serumah masa zaman belajar dulu, dah tentulah2 rapat kan.. dah berjauhan dengan keluarga, maka dengan kawan2 la tempat nak bermanja..

Sebab terlebih manja, maka dah macam keluarga sendiri.. memandangkan aku ni kira paling kuat membebel dalam rumah tu, dah macam mak2 orang gayanya kalau membebel x reti nak berhenti, maka budak2 serumah gelarkan aku Mummyto.. mula2 panggil Mummy jer, tapi macam nampak tua sangat & x ada curlas maka tambah la perkataan "to" supaya jadi moden.. hihihi.. terus jadi Mummyto!!

Ina pulak jadi Kak Long sebab dia ni pandai masak.. semua suka buat alasan Kak Long masak sedap sebab malas masak.. hihihi.. Masleyah pulak jadi Kak Ngah sebab dia ni kuat melawan.. lepas tu jenis suka menyakat.. orang kata yang no. 2 selalunya degil kan (tapi encik adiey x degil pulak.. hahahahha).. 

Ierin pulak jadi Adik sebab badan dia kecik.. eh, patutnya aku jadi adik sebab lagi rendah cuma badan x kecik!! x adil kan??  Eiyna pulak jadi Kak Su sebab lepas setahun kitaorang duduk kat rumah tu baru dia masuk.. so konon2 last masuk rumah tu kira bongsu la kan.. tapi Adik x nak tukar nama & berlagak bongsu maka Eiyna jadi Kak Su la..

Korang pernah x panggil kawan serumah macam ni? atau masa duduk hostel panggil macam gelaran adik beradik? bila ingat balik, memang best kan.. dengan kawan2 serumah la tempat kita mengadu kan.. balik dari class x sempat bukak tudung dah bergosip.. x boleh study terus lepak depan tv sambil gosip2 lagi.. asyik gosip jer... hihihihi

Berbalik pada cerita dapat cucu tu, baru2 ni dapat tau Eiyna a.k.a Kak Su dah disahkan pregnant.. makanya heboh la kitaorang bercerita pasal kisah pregnant dia tu.. tetiba Eiyna kata kiranya anak dia tu adalah cucu aku kan?? hahahhaha... tetiba aku dapat cucu kan?? curlasssss...





Kiranya, ni cucu sulung aku la.. nak tunggu cucu dari Kak Long, Kak Ngah or Adik lambat lagi kot sebab masing2 sibuk dengan keje jer, masih belum berkahwin tapi dah berpunya.. hihihi.. so bila dapat cucu tu, teruslah aku jadi Nennyto!! ala comelnya!!!! terus encik adiey jadi Puppyto!! lagi kelakar ok!!!!

Tapi aku berharap sangat dapat la bagi diaorang ni "adik" nanti.. lama dah diaorang menanti nak dapat "adik".. curlas betul Nennyto ni kan, dah dapat cucu tapi masih berusaha nak bagi "adik" kat anak2 dia.. hihihi..

Nota Cinta: sayalah Nennyto yang boooolat!! hihihihi

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

11 comments:

  1. hahaha kelakar..tengah gelak sorang....tahniah dapat CUCU...

    ReplyDelete
  2. tahniah nenek muda... hehehe

    ReplyDelete
  3. Tahniah nenda zana upss..comel je zana & friends kan :p

    ReplyDelete
  4. hehhe mummyto yg comel.. dah lan ke nak suh cucu panggil apa...eka ada suggestion.suh panggil nek zana... takpun nek na.jgn nek nak sudah

    ReplyDelete
  5. alamak.. cucu? cptlah aunty zana tua nnt..hahahha :P

    ReplyDelete
  6. Ni kawan serumah kat uitm melaka dulu ker?? hihiks. Sweet kowang ni :)

    ReplyDelete
  7. nennytoo yg comel..selamat mendapat cucu baru yaa...hihi

    ReplyDelete
  8. nenek muda lah zana...tahniah dapat cucu..kak ita pun lagi banyak bukan cucu lagi dah..dah tak tahu nak panggil apa..coz belah hubby anak saudara lagi tua daripada kita org ...so mcm ne kan...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ