Monday, February 21, 2011

ChiCKeN ChoP Di PuTRaJaYa


Petang2 layan gambar makanan adalah terbaik.. hihihi.. Weekend hari tu sempat terjah satu tempat makan baru kat Putrajaya ni.. suami + isteri ni tak tahan bila asyik orang cakap tempat makan ni banyak menu best..

Kalau dah hari2 dihidangkan cerita tentang makanan best, sanggup ko nak dengar jer?? haruslah mencuba kan?? kalau tak nanti orang cerita ko telan air liur sorang2.. hihihihi..

So misi untuk ke Medan Selera Presint 11 diteruskan dengan semangat yg membara.. memang awal2 dah kosongkan perut sebab nak makan malam kat situ.. lupa sekejap pasal diet.. sampai sana, terus cari kedai yang selalu digembar-gemburkan tentang menunya yg sedap..

Order 2 set grilled chicken chop.. bila order dah siap, memang nampak sungguh menyelerakan.. telan air liur lagi..


Memang sedap grilled chicken chop kat situ.. cukup rasa la kiranya.. x rugi la berlapar untuk makan chicken chop tu.. hihihi..

Medan Selera Presint 11 ni baru jer bukak 3 Januari 2011 hari tu.. walaupun baru, tapi memang ramai orang.. nampak exclusive gak medan selera ni kalau nak dibandingkan dengan medan selera lain kat Putajaya.. kedai makan pun banyak pilihan..

Ada seafood, makanan mediterenian, masakan cina muslim, nasi kukus, nasi lemak, nasi ayam rempah, nasi padang, aneka mee & yang paling popular adalah Sup Keting.. sana sini orang bercerita tentang sup ni.. nanti nak try la..

So, sesiapa yg duduk Putrajaya atau berhampiran dengan Putrajaya, boleh la cuba gie Medan Selera ni.. kiranya medan selera ni boleh jadi salah satu tempat makan yg menarik kat Putrajaya ni.. kalau ada yg nak belanja aku + suami makan kat sini pun boleh.. hihihi..


Jom jalan2 cari makan!!

22 comments:

  1. wah2 hihi....Ika dh pnh pegi sbb sblm duk flat ijau Ika duk presint 11....mmg sedap tp mahal gk hihi...bg Ika la xtau klu akak rase murah ;)

    ReplyDelete
  2. salam kenal..
    dah try jugak makan kat sini n try grill chicken chop ..also sup urat keting tu..mmg sumer marveles..should try sup uk tu..sedap sangat..

    ReplyDelete
  3. yeay, mmg nk g try sup keting sane tp xtau biler..hahaha

    ReplyDelete
  4. tq for the info zana.. hehe zana slalu bg info pasal pjaya, klu x, mmg dd ketinggalan habes

    hehe

    ReplyDelete
  5. afikah aziz, mahal cikit la dear.. tp sedap, so ok gak la..

    ReplyDelete
  6. mama dhia, ni yg makin semangat zana nak cuba sup tu.. sebab semua cakap sedap.. harus cuba!!

    ReplyDelete
  7. zaza, gie cuba weekend ni.. sup tu ramai yg kata sedap.. zana pun teruja nak cuba..

    ReplyDelete
  8. rosealley, so apa lg.. dah alpar kan?? haruslah cuba dear..

    ReplyDelete
  9. dd, sharing is caring.. xpe, dd boleh jer tanya pasal hal ni kat e-mail.. mana yg zana tau, zana akn bgtau k..

    ReplyDelete
  10. ahahha..tak penah lagi nak makan benda ni..hadoi

    ReplyDelete
  11. jiji, xpernah la harus cuba.. asalkan halal & menyelerakan.. hihihihi

    ReplyDelete
  12. sedapnya....terliur tgk......canne ni ;)

    ReplyDelete
  13. eka, nanti gie cari chicken chop kat sana k..

    ReplyDelete
  14. ok..bole ajk Za ni...presint 11 ekk...

    ReplyDelete
  15. N, harus ajak.. esp try sup keting tu.. sebab ramai sgt yg kata sedap, zana pun nak cuba gak la.. jom try sama2..

    ReplyDelete
  16. adoooiiii tengok chicken chop ni buat nadia terliur banget....lame dah tak pekena nih...

    ReplyDelete
  17. nadia, sampai terliur eh.. so apa lagi, gie cari chicken chop cepat.. hihihi

    ReplyDelete
  18. zana,

    k.nik dh try grilled c/chop tu...bg k.nik, agak kureng sket la..xdpt lawan yg kt kg. baru, KL tu (lupa nama kedai). harga oklah tp mcm xpuas la sbb portion kecik. ada kentang ke??? apesal k.nik xde, ada fries je :(

    xaci! hehehe...

    ReplyDelete
  19. k.nik, hr tu ada yg ckp chicken chop kat kg. baru tu sedap..

    yg kat p11 ni sedap gak bg zana.. tp kalau ramia ckp yg kat kg baru tu sedap, bila2 harus mencuba ni.. hihihi

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...