Thursday, February 17, 2011

MoViE SiNi aDa HanTu


Cerita yang agak dah basi.. sebabnya aku & encik adiey tengok movie ni hari ahad yang lepas.. dah 4 hari baru nak update yer.. sorry sesangat..

Memandangkan hari ahad yang lepas mood bosan dah menguasai diri, maka aku & encik adiey buat keputusan untuk tengok wayang..

Last tengok movie cerita Khurafat.. then bila tengok blog balik, rupanya aku x review eh pasal movie ni?? nak review ke?? x payah la eh.. dah lambat sesangat222222 nak review kan.. lagipun aku banyak tutup mata time tengok cerita Khurafat tu.. hahahahaha.. tapi jalan cerita masih terbaik!!!!!!!

So, balik pada tajuk asal.. selalunya suami + isteri ni tengok movie hari Rabu.. sebabnya nak tiket murah.. jimat cermat amalan mulia.. hihihi.. tapi sebab dah bosan, so layan jer la wayang hari Ahad.. sesekali tak pe kot..

Decide untuk tengok cerita Sini Ada Hantu.. kan aku pernah bagitau yang encik adiey memang suka cerita hantu & support filem Melayu kan..

Panggung adalah penuh!! hari ahad la katakan.. movie ni tentang 3 jenis hantu..



First, hantu pokok pisang.. baru aku tau apa sebenarnya hantu pokok pisang tu.. diaolog yang best dengan gaya yang bersahaja

"pokok pisang ada hantu?? habis pisang berhantu??"

"kalau ko makan, ko lah jadi hantu"

Hantu pokok pisang agak bosan.. xde aksi2 seram sangat.. so adegan tutup muka dengan shawl adalah tiada ok..

Second, hantu nombor ekor.. masa ni banyak gak adegan terkejut2.. feel hantu sudah datang ok.. so adegan tutup muka dengan shawl harus ada..

Last, hantu asrama.. masa ni pun ada gak aksi terkejut2.. tapi aksi2 kelakar pun banyak... gelak2 aku tengok.. tapi adegan tutup muka dengan shawl masih ada.. hihihi..

Penghujung cerita memang best sesgt.. ada 1 part tu sampai handbag aku tercampak ke bawah ok.. sebab terperanjat!!!

Tapi bila betul2 nak penghujung cerita, gelak guling2 aku.. memang banyak aksi & dialog kelakar.. satu panggung wayang gelak sampai nak pecah perut.. pelakon utama cerita ni, Alvin Wong dengan Baki Zainal memang menjadi la lakonan diaorang..


Bagi aku ok lah cerita ni.. ada seram + ada lawak.. jalan cerita lebih santai.. berdasarkan kebanyakkan cerita hantu yang kita pernah dengar sebelum ni..

Cuma part hantu yang pertama agak biasa sebab tak banyak adegan yang seram.. yang pasti aku happy tengok cerita ni.. pelakon utama memang sesuai.. dialog pun nampak bersahaja dan nampak real dengan situasi kejadian..


12 comments:

  1. i dh tgk khurafat with en suami kt cinema~huuuwww serams gile part die keje kt bilik mayat..angkat mayat semua..

    10% je kot i tgk cite tu..takmau dh tgk cite hantu lagi~~

    ReplyDelete
  2. xajak pun nengok wayang...

    p/s:besh yer cite tu?

    ReplyDelete
  3. best tak? ain xtgk lagi ah.. mcm takut je.hu3...

    ReplyDelete
  4. aritu N tgk preview die kt astro sikit...pastu Za tuka channel...

    ReplyDelete
  5. faiz farish, ko tu manjang bz jer.. gie luangkan masa cikit..

    ReplyDelete
  6. choclairissa, zana pun banyak tutup mata tgk cerita khurafat tu.. takut!! seram!!

    tp citer sini ada hantu ni xdelah seram sgt.. so boleh tgk la dear..

    ReplyDelete
  7. noremy, lupa nak ajak.. hihihi..

    citer ni boleh tahan la.. lebih santai..

    ReplyDelete
  8. ain, best jugak citer ni.. lebih santai & jalan cerita x terlalu susah nak faham..

    ReplyDelete
  9. N, kalau nak tgk tunggu lps habis bersalin.. hihihi.. mak buyong xleh tgk citer hantu..

    ReplyDelete
  10. bestnya pi tengok wayang sokmo
    akak dah susah nak pegi tgk wyg sekarang nie tau..

    ReplyDelete
  11. jivebumz, zana tgk wayang pun sbb bosan ddk rumah.. xpelah, nnti akk beli cd jer la.. lgpun mak buyong mana leh tgk citer hantu sgt.. hihihihi

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...