Tuesday, February 22, 2011

Rendah Itu Comel

Ni bukan entry marah atau sentap.. tapi adalah sesi meluah perasaan.. tapi bukan meluah perasaan edisi sedih atau jiwang karat.. dah semua bukan, habis tu apa yg cuba aku nak luah ni sebenarnya??

Kalau ada yg pernah nampak aku, mesti akan tau yg aku ni rendah orangnya.. tapi aku x suka orang pandang rendah kat aku.. maksudnya aku x suka orang perlekehkan aku.. tapi kalau orang tu dah tinggi, mestilah dia pandang aku rendah sebab dia kena tunduk cikit kan.. ah, melalut pulak dah..


Bukan point tu yg aku cuba nak terangkan.. point yg sebenarnya tentang pandangan orang pada aku yg rendah ni..
Kalau aku gie shopping complex & berkepit dengan encik suami, kebanyakkan mata akan pandang serong jer.. seolah2 diaorang kata mcmni,

'belajar lagi dah sibuk nak berkepit dengan bf'

'budak2 sekarang, kecik2 dah menggatal'


'xpadan dengan kecik, berkepit jer dengan bf'

Kalau aku gie panggung wayang cerita 18 tahun ke atas, semua macam pandang aku dari atas ke bawah.. rasa nak tunjuk jer IC aku kat diaorang..


Ke tu semua perasaan aku eh?? ke sebenarnya diaorang x fikir macam tu pun?? sebabnya diaorang pandang macam aku ni budak2 lagi so aku terus buat kesimpulan macam tu..


Muka aku pun bukannya nampak macam budak2 sangat.. tapi x lah nampak terlalu dewasa.. hihihihi.. dah pakai heels 3 inci pun tetap nampak rendah.. so aku nak buat macamne kan..


Hari tu masa masuk kedai jual kain pasang, promoter terus cakap,


'bahagian untuk buat baju tunang & pengantin kat bahagian atas yer dik'

'adk promoter yg kiut miut, berapa kali akk nak kahwin? nak suruh akk kahwin lagi ke?'

Banyak la lagi benda lain yg pernah terjadi disebabkan hal ni.. sampai sekarang masih ramai yg panggil aku "kechik" even aku dah membesar (tembam/debab dan yg sewaktu dengannya) dengan jayanya..

Tapi bab kebaikan lak, sebelum kahwin masih terima banyak duit raya.. sebab semua ingat aku belajar lagi.. tapi bila diaorang tau yg aku dah keje, muka macam nak mintak balik jer duit raya tu.. hihihihi..


Kalau jalan dengan adk ipar, aku pulak yg macam adik ipar.. terus kakak ipar ni berlagak macam adik bongsu bermanja2 dengan adik ipar sendiri..


Tapi tu ok lagi kot.. yg paling x bestnya, bila jalan dengan anak buah aku yg umur 13 tahun tapi dia lagi tinggi dari aku.. apakah???

10 comments:

  1. alaaa kak,nmpk muda la best,hik3....relax kak relax,mgkin diorg cume pndang je tp xde kate pe2...alaa,klu diorg mmg anggap cmtu,akak wat derk je,xpun akak ambik mic kt mane2 lps tu akak buat pengumuman....ini suami saya...kompom diorg xpndang cmtu lg...erk,nasihat apakah ini...cm nk kne lempang je....larikkkk ;p

    ReplyDelete
  2. zana,

    kdg2 best jgk bila org ingat kita teenagers lg..rasa muda je.

    tp ada masanya sgt terasa bila org anggap kita cm bebudak. ditambah plak dgn panggilan 'adik' didepan..

    moral of d story, cepat2 bikin bb spy nmpk tua..hihihi

    ReplyDelete
  3. hai zana..
    thx sbb sudi follow blog sy n letak dlm bloglist.. =)

    er akak sy pon ada mslh mcm awak ni..masa nk g tgok wayang citer 18 ke atas, org wayang siap mintak IC dia lg sbb x percaya..hehe..

    tp akak sy bangga dia rendah..sbb dia nmpk lagi muda dr saya..org slalo ingt dia akak sy..hehe

    Jom Lawat: Blog Bardboo
    Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

    ReplyDelete
  4. nadia ni plak tggi... memang laaa ok tp kan tak leh nak bergaya dengan heel sangat...huhuhuh...

    Apapun Alhamdulillah semua ada kelebihan...

    ReplyDelete
  5. ika, agaknya diaorangx ckp pun mcm tu kan.. akk jer fikir bukan2.. huhuhu.. x patut betul la akk fikir bukan2 kan..

    ReplyDelete
  6. kak nik, part baby tu memang harus lah kan.. biar org terus ckp, owh budak kecik tu dah kahwin rupanya.. hahahahha

    ReplyDelete
  7. faiz farish, ko pun nak gak nampak muda kan..

    ReplyDelete
  8. bardboo, salam kenal dear..

    zana pun bangga gak kdg2 tu sbb nmpk muda jer.. kdg2 jer rasa mcm org ckp bkn2.. padahal xde pun agaknya..

    ReplyDelete
  9. nadia, betul tu.. kita semua ada kelebihan masing2.. zana bersyukur dgn apa yg zana ada..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...