Tuesday, February 8, 2011

FebRuaRy BuLaN CinTa


Ramai yg kaitkan Februari dengan bulan cinta..

Banyak promosi pun berkaitan cinta..


Shopping complex buat promosi barangan berkaitan cinta.. bantal bentuk love, teddy bear besar2, bunga, chocolate & macam2 lagilah promosi..


Spa pun banyak buat promosi utk couple.. kedai bunga memang agak untung berbanding biasa..

Semua ni ada kaitan dengan hari kekasih a.k.a Valentine Day.. cuma macam yang kita tau, yang beragama Islam memang x boleh la meraikan Valentine Day ni..


Tapi nanti mesti ada berita tentang pasangan ditangkap khalwat pada Valentine Day.. benda yg x boleh tu lah yg terpampang kat surat khabar & berita sana sini..

Last year, aku bertunang 14 Februari.. semua perli2 kata aku ambik tarikh tu sebab hari tu Hari Kekasih.. padahal bukan aku yg pilih tarikh tunang tu.. both family yg pilih..


Family pilih tarikh tu pun sebab masa tu tengah cuti raya cina, so tetamu senang nak datang masa cuti panjang.. tapi ada jer yang perli2 aku..

Aku x kisah pun sebab kalau aku terangkan pun orang still bercakap kalau dah memang dia dengki kan.. mulut orang ni susah nak ditutup..


Bagi aku, setiap hari adalah adalah berkasih sayang.. barulah romantik namanya kan.. hihihi... betul kan??


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

16 comments:

  1. Tak Boleh Sambut Valentine. Bukan Budaya Orang islam...

    ReplyDelete
  2. bulan nie bufday my hubby yeahhh

    ReplyDelete
  3. bunga laaa paling laku time bulan ni...

    ReplyDelete
  4. erm...sebenarnya dah ramai yg thu valentine tak boleh selerate tapi dorang buat2 tak thu sebab nak ikut nafsu...haha....

    ReplyDelete
  5. zana bg samb tel opis... mahu call la... heheheh

    ReplyDelete
  6. jivebumz, akk kena prepare utk birthday en bob sebab ni first birthday as husband kan..

    ReplyDelete
  7. nadia, mmg betul tu.. sana sini bunga..

    ReplyDelete
  8. azmi, betul gak tu.. esp budak2 baru nak bercinta kan..

    ReplyDelete
  9. Z.R, owh nak ext yer.. 3577.. nanti erina call zana k..

    ReplyDelete
  10. februari and cinta dalah sinonim mungkin terpengaruh dengan budaya sambutan valentines...

    ReplyDelete
  11. tu la..tp niesz xsuke la smbut2 bnda2 mcm ni..bkn budaya kite..lagi pon bnda2 mcm ni la yg budak2 remaja suke..mcm2 ley jd aritu nnti kan..

    ReplyDelete
  12. fifiey, maybe sbb dari dulu org bercerita ttg hari kekasih ni.. sbb tu ramai yg terpengaruh..

    ReplyDelete
  13. niesz, betul tu.. bdk2 baru belajar bercinta ramai yg terpengaruh dgn hari kekasih ni..

    ReplyDelete
  14. vaithis : betul lah kak...every day is valentine.... sebab apa ornag islam tak boleh celebrate valentine ye??????

    ReplyDelete
  15. vaithis, org islam x leh sambut valentine sbb valentine tu amalan budaya barat.. asal usul valentine day pun adalah budaya kristian, so org islam x dibenarkan sambut valentine tu..hope penjelasan yg sedikit ni memuaskan hati vaithis k..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ