Tuesday, November 29, 2011

Gambar Hitam Putih Kepada Berwarna!

Hari tu aku ada post entry tentang gambar hitam putih menjadi gambar berwarna.. ramai jugak yang x tau hal ni.. so kali ni aku just nak kongsi tentang pengalaman abah aku hantar gambar hitam putih kat kedai gambar untuk diwarnakan..

Abah dan mak ada simpan sekeping gambar beberapa hari sebelum diaorang bernikah.. gambar terakhir bersama sebagai pasangan kekasih la kiranya ni.. hihihi.. so memandangkan gambar tu ada sentimental value yang agak tinggi bagi abah dan mak, so diaorang decided untuk warnakan dan besarkan gambar tu.. sebab gambar asal tu kecik jer..

Kenangan Lama Mengusik Jiwa
Tu la gambar asal yang abah dan mak nak warnakan dan besarkan.. masa mula2 aku tengok gambar ni, terus aku cakap kat abah, "wah, rock la abah!!"... abah kata lepas jer ambik gambar tu, abah gie kedai potong rambut sebab dah nak nikah so x nak bela rambut panjang lagi.. apapun, kitaorang adik beradik suka sangat tengok gambar tu.. maybe sebab klasik sangat!

Akhirnya, abah dan mak pergi kedai gambar untuk pastikan hajat diaorang tercapai.. Alhamdulillah segala proses nak warna dan besarkan gambar tu berjalan lancar.. hasilnya??


Ni la gambar selepas diwarnakan dan dibesarkan.. menarik kan!! baju mak dalam gambar tu pun berjaya diwarnakan dengan baik.. maklumlah, kan ada corak2, so rasanya macam payah gak nak buat.. 

Gambar sebelum dan selepas
Apa yang penting, abah dan mak puas hati sangat dengan hasilnya.. seronok bila dapat lihat senyuman abah dan mak masa tengok gambar ni.. lepas tu sambil tengok gambr, sambil imbas kenangan lama masa bercinta.. so sweet!!!

p/s: aku ambik gambar ni guna phone jer.. x scan lagi gambar tu.. tapi nanti memang nak scan untuk pastikan gambar ni jadi kenangan terindah buat kitaorang sekeluarga!!


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

24 comments:

  1. mmg cantik!! sayang tu kalo gambar lame camtu tak dijage ....bile dah dberi nafas baru ni tak nampak dah gambar ni gambar lame.....

    mau tak hepi dieorg tgk pic lame dieorg dah bertukar wajah kan kan .....

    ReplyDelete
  2. wah dah cangih zaman sekarang zana..semua boleh buat...mahal tak zana...kat rumah tu banyak pic mak dan arwah ayah hitam putih.....boleh buat ne..

    ReplyDelete
  3. POSH76, kreatif kan!

    Lieyalatif, mmg sayang kalau x dijaga dgn baik.. sbb semua tu kan kenangan..

    kutoOobambOo, tq!

    aqmal, mahal dr segi sentimental value..

    kak nita, mmg canggih!! sekeping rm100 utk diwarnakan dan dibesarkan.. try la buat kak.. sayang gambar lama tu..

    ReplyDelete
  4. ehhh. boleh eh camtu??
    serius Nita langsung tak tau boleh diwarnakan pic lama2..hehe

    ReplyDelete
  5. rock la abah ko zana...

    wa caya lah!!


    mahal tak nak buat cenggini?

    ReplyDelete
  6. salam zana.salam maal hijrah...mmg byk kennagan gambar2 dulu2 yg hitamputih camni kan...
    Zaman mak-ayah k.atie dah berwarna gambarnya..gambar MIL yg masih hitamputih :D

    ReplyDelete
  7. tapi sekarang ramai yang nak buat gamba hitam putih pulak. heee ;)

    ReplyDelete
  8. anak mak ni.. sebab muka zana mcm muka mak! expecially tang mata n kening.. hehe. nice picture dear ;)

    ReplyDelete
  9. akk pon baru tau picas tu leh dwarnakan..

    ReplyDelete
  10. akk pon baru tau picas tu leh dwarnakan..

    ReplyDelete
  11. Bestnyerrr..

    Memang kenangan kan dan rasa happy dapat tengok secara berwarna :-0

    ReplyDelete
  12. ur mom umur brpa masa ni???
    muda giler nmpk...
    zmn dulu org suka snap pic tgk arah lain ekk...mcm my umie gak ngeee

    ReplyDelete
  13. ALALALA , SUWITTT NYER.. HIHI .


    P/S: SALAM MAAL HIJRAH KAK ;D

    ReplyDelete
  14. wah...kenangan mengusik kolbu ni..hehehhe

    ReplyDelete
  15. jijah ada gambar jijah dgn bf dah lusuh sgt pakai baju sekolah. agak2 leh cuci balik tak..huhuuhu sayangnya sentimental value gambar tu!

    ReplyDelete
  16. sweetnya....

    cantik juga bla di warnanya..

    kenangan lama sntiasa tersemat di hati..;-)

    ReplyDelete
  17. k.zana..hee..

    mmg kenangan mengusik jiwa tu..:)

    skang ni mcm2 blh..kan2?hee

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ