Thursday, November 3, 2011

Raya Haji & Sale


Sedar x sedar. lagi 3 hari kita nak menyambut Hari Raya Aidiladha.. pantas betul masa berlalu kan.. rasanya baru hari tu makan kuih raya, ketupat, lemang & rendang masa raya puasa..

Memandangkan raya nak dekat, so semalam baru teringat nak yang belum beli baju raya.. terus balik keje siap2 & pergi Jusco untuk beli baju raya kitaorang suami isteri.. sampai sana tak nampak pulak banner sale.. terus hati rasa macam x best nak shopping.. hihihi..





Orang perempuan ni, kalau nampak sale, semangat nak membeli tu macam best cikit.. hihihi.. walaupun kadang2 rasa sale tu macam x adalah sale sangat pun, but tetap rasa suka bila nampak perkataan sale tu kan.. setuju x?

Since x ada sale, so belilah baju raya tanpa discount.. sedih si isteri sebab x mampu nak tolong encik suami save duit untuk beli baju raya..hihihi.. ayat manis betul la aku ni..eh, tapi betul la kan, isteri yang baik kena pandai jaga kewangan suami.. tapi nak buat macam mana kan, x ada sale so encik suami terpaksalah bayar harga tanpa discount.. 
 
Tapi sebab aku kesiankan encik suami yang dah beli baju raya dia tanpa discount, maka aku masuk la kedai baju PSA Collection yang selalu ada sale tu untuk beli baju raya aku pulak.. aku rasa PSA ni memang selalu buat sale la, sebab tu yang aku terjah sana jer.. sebab nak beli baju raya pun sepasang jer kan.. nasib situ ada sale, dapatlah aku membantu encik suami menjimatkan duit.. hihihi..

Nampak kan hubung kait sale & peranan isteri? bila ada sale maka isteri dapat membantu suami untuk menjimatkan lebih banyak duit.. setuju x dengan pendapat aku? kalau x setuju, sila bagi hujah anda.. huhuhu..
 
P/S: aku x sure la kalau shopping complex lain ada buat sale ke x.. tapi Jusco xde pulak salenya.. mencik ah.. raya haji tu kan kira salah satu perayaan yang besar gak, so nape x ada sale eh??

Photobucket

15 comments:

  1. hahha nih pun kaki shoping rupanya..

    betul! stuju sgt statement 'isteri membantu suami untuk menjimatkan lebih banyk duit' hhahhahha

    ;)

    ReplyDelete
  2. hehhe...chinta awal2 lg dah shopping masa sale deepavali lepas...kalau xde sale mmg xde semangat kita kaum perempuan nak membeli belah kan dear...

    ReplyDelete
  3. huh... pakai baju kaften jek.. hahaha

    ReplyDelete
  4. pakai baju raya puasa je huhu..jimaaaattt ;p

    kalau ada sale nanti suami pening kepala kan..

    ReplyDelete
  5. kalau sale, yg bnyk barang pmpn je. huhu

    ReplyDelete
  6. baju raya puasa merangkap raya haji...hahahah...malas nak kuar shopping.... :P

    ReplyDelete
  7. Raya haji mmg x meriah kat cnie..kite pun x blk raya haji..=(

    ReplyDelete
  8. Wahh terasa meriahnya Raya Haji...mama dr kecik raya haji biasa2 je..{kadang2 rs mcm tak raya pun ya..} Dulu masa beraya kt Kelantan sempatlah rs meriahnya..Pg raya ade kuih raya...Ada kenduri lepas buat korban.. Tahun ni balik kpg pun idok...Beraya berdua je..sambil kira cicak kat syiling..ngeh2

    ReplyDelete
  9. ERRRR... raya haji x shopping pun.. pakai baju raya puasa aritu jer..

    ReplyDelete
  10. ain xde baju raya pun..raya pun xbalik kg..ry kat sini mcm xsemangat jek..:(

    p/s : kat parkson ade sale..=)

    ReplyDelete
  11. hihi kita dh kekeringan lps cuti2..tu yg tk beran ink jejak jusco ke alamnda ke..tkut terbeli lg..haha

    ReplyDelete
  12. salam ziarah,

    Kak Ros setuju sangat....kalau kita tak tolong suami kita siapa lagi....

    ReplyDelete
  13. recycle baju raya puasa je..jimat ;)
    lagipon husband keje raya haji ni..so tak semangat sgt nak beraya :(

    ReplyDelete
  14. akak jimatkan duit suami dgn bayar sendiri. jimat tak? ^___^ (bertuahnye laki aku). x pernah beli bj baru utk raya haji, pakai balik bj raya puasa :) perempuan mana x suka sale, walaupun 5% tetap ada discount kannnnnn....

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...