Friday, November 18, 2011

UMobile Broadband - Bill Sebulan Mengejutkan

Minggu ni genap sebulan aku guna UMobile Broadband.. selama sebulan ni, memang aku puas hati dengan broadband ni..

Download lagu laju, download movie laju, line sentiasa ok & yang paling best bila dapat tengok movie dekat youtube/tonton.com tanpa sebarang gangguan! memang puas hati..

Walaupun line internet UMobile Broadband x ada bila balik kampung, tapi aku x kisah.. sebab kalau balik kampung kat rumah mertua, boleh online guna streamyx.. kalau balik rumah parents aku, memang jauh sekali aku nak online sebabnya rumah aku tu sentiasa riuh dengan suara kitaorang sefamily.. ada jer benda nak cerita.. so masa untuk berborak terlalu padat.. x terfikir langsung nak online.. kadang2 tv pun x payah bukak sebab sibuk berborak.. hihihi.. so tanpa UMobile Broadband kat kampung pun aku x kisah..

Kalau dulu masa pakai "C" Broadband, selalu jer tension.. setakat nak bukak FB jer ok.. tu pun setakat nak update status, komen2 ok lah.. kalau nak upload gambar, memang bercinta menunggu.. kalau nak download2 ni, memang berkurun gak la menunggu..

Semalam baru dapat bill pertama UMobile Broadband, terkejut jap!! 


Kena bayar rm23.85 jer.. patutnya RM48 but UMobile kira ikut penggunaan.. since aku mula pakai pertengahan bulan Oktober, so kira separuh jer la.. syok!!! bulan ni punya bill maybe kena bayar macam biasa la kan.. x pelah, yang penting service broadband tu aku puas hati.. kalau tau service ni ok, dari dulu lagi dah tukar broadband "C" tu.. hihihi..

So, kalau ada yang rasa nak tukar broadband, maybe boleh pertimbangkan untuk guna UMobile Broadband.. kalau nak tau lebih lanjut, try la masuk website UMobile k.. kat situ banyak gak info yang boleh korang dapat..

Nota tambahan : aku ambik pakej yang RM68 sebulan.. tapi untuk 5 bulan pertama bayar RM48 sahaja.. since bulan pertama aku pakai untuk 2 minggu jer, so tu yang dapat bil murah cikit.. untuk bulan ke 2, 3, 4 dan ke 5 nanti aku kena bayar RM48..



Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

26 comments:

  1. wow murah giler tue
    nnt blh try if ai nk blk cuti kat mesia ...b4 guna P1

    ReplyDelete
  2. memang teringin guna Umobile nih! tp area sini tak ada line lah. hurm.

    ReplyDelete
  3. Tetibe teringat kat iklan U Mobile yg mak cik tua tu...

    U ada?

    Kihkihkih...

    ReplyDelete
  4. wahhh...
    murah nye....

    menariks ni...=))

    celcom mmg kedek-kedek!

    ReplyDelete
  5. jue pun guna data plan umobile.. puas ati berbaloi2..

    ReplyDelete
  6. Umobile sebenarnya tak cover byk tpt lagi. Cam akak pakai kat S2 akak, kalo kat hway, user data *internet* mmg tak bleh dpt. Dia tukar jd Mycelcom (akak rasa sbb dia pun tumpang dgn celcom). So, bleh call n SMS ja, tgk internet tak bleh.

    Tapi kalo broadband je, itu oke lah. Kat kg akak dapat jugak. CUma bkn 3G la, dia jadi HSDPA. Kadang lebih oke dari strymix abg akak. Hihi.

    Zana amik pakej 48 ke 68??

    ReplyDelete
  7. skrg ramai dah dgr cerita yg "C" tu dah x ok service dia termasuk masz dah kena jugak.....

    erm, ok la kalu "U" ni kira cenggitu kan, ada potensi jd pelanggan nieh.. hehe

    ReplyDelete
  8. mmg berbaloi..walaupun murah tapi servis tiptop..tu yg kita nak kan as a customer...
    akak xde broadband pon...heheehe...mmg x sempat nak ngadap bende ni kalau kat umah..

    ReplyDelete
  9. wah murahnyer.. sgt la bbaloi.. untuk ipad ader x?? kihkih

    ReplyDelete
  10. bagus2...jimat duit bln ni..bila la akk nk pakai ni agaknya

    ReplyDelete
  11. kat umh zana lagi clear ngan umobile... tgk kawasan kan...

    tapi ok la, bayar ikut penggunaan... umh ai pulak lagi clear ngan celcom

    yang lain nan hado

    ReplyDelete
  12. rmai gak puji Umobile nyer service ok..

    ReplyDelete
  13. eh...murah giler la umobile ni..
    hubby pakai maxis..RM78 sebulan..
    bukak youtube sekejap dah abis quota..
    hampess jer..

    ReplyDelete
  14. nape akak tak buat entry ni awal2..adeh bf jijah dah terbeli celcom. lau tahu suruh je die beli umobile ni.huhuhu rugi2..

    ReplyDelete
  15. betullah macam kawan akan cakap, memang murah tu...

    lepas ni UMobile pasti top...

    ReplyDelete
  16. errr sdg buat pertimbangan gak ni nak guna broadband ape.. so boleh la usha Umobile nie eh.. menarik je dengar...

    ReplyDelete
  17. umobile ni ok ye kak??sy pun pkai yang "c" tu jugk.. tp cm kak jugk nak upload gmbr punya la lama.. bercinta jer rasa...kalu ok ingt nk tkr jugk la...

    ReplyDelete
  18. murah ek. i pakai P1. tapi modem installation berapa kena bayar masa register?

    ReplyDelete
  19. a'ah kak,btul2x..kte pkai data plan kt hp..mmg puas ati la..=)

    ReplyDelete
  20. Wah ada komen tentang Umobile. Sapa2 nak tukar ke Umobile boleh call saya, 42Mbps hanya rm68.00. Rebat rm20 selama 5 bln. Call
    018-2577225 (Area KL)

    ReplyDelete
  21. Tumpang tanya...kalau beli 5gb,,, habis 5gb terus habis ke atau unlimited tapi slow cket???

    ReplyDelete
    Replies
    1. if 5gb dah habis, line akan slow sikit.. but, boleh tambah 1g untuk 3 hari dgn harga RM10...

      Delete
  22. U mobile mmg terbaik ... saya pakai package rm28 1gb pon boleh tgk youtube..facebooking,twitter,download game + lagu tmbah lgi main on9 game everyday mmg ngam teroxx ckup2 sebulan pkai habis ..

    kalau maxis 3gb 2-3hari je dh hbs ....
    kalau celcom boleh berjanggut tunggu ...


    ReplyDelete
  23. npew bil aku tggi???smpai seratus????bru gna sbln umbile

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ