Monday, November 21, 2011

Menegakkan Benang Yang Basah

 Lumrah manusia, sedaya upaya akan mencari alasan untuk menyelamatkan diri sendiri.. tapi rasanya x perlulah nak menegankkan benang yang basah semta-mata untuk mengampu big boss..
Setiap kali mesyuarat, akan keluar segala alasan yang keluar demi mempertahankan diri sendiri.. benda yang biasa terjadi.. tapi rasanya kalau perkara tu x benar dan disebut semata2 untuk mengampu big boss rasanya sangat2 x beretika.. orang lain tau kot yang memang awak tu salah.. so bila awak sedaya upaya nak bagi alasan kat big boss, kami yang tau hal sebenar ni rasa sangatlah "menyampah"!!
 
Bila junior officer mula diberikan tanggungjawab untuk pantau senior officer, mulalah acara buli membuli.. 
 
"jangan bagitau big boss yer saya x update rekod tu lagi"
 
"nanti masa meeting awak jangan sebutlah pasal hal tu.. nanti big boss tau lak"



Masalahnya, kalau junior officer x bagitau bigg boss, nanti bila sampai masa audit atau keluar report, junior officer lah yang akan dipersalahkan oleh big boss if perkara tu x selesai lagi.. padahal junior officer dah jalankan tanggungjawab, cuma senior officer jer yang macam2 hal.. so siapa yang patut disalahkan??

p/s: maaf terluah perasaan x puas hati dalam blog.. x suka meeting Bahagian hari Isnin sebab akan buatkan sepanjang minggu rasa "penat"!



Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

8 comments:

  1. x pe zana
    setiap manusia mesti ada rasa sedih dan terkilan

    ReplyDelete
  2. urrrmmm.. g2 ehhh.. xder dalam alam pekerjaan lagi..bersanar la eeh..

    jom bacer kejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

    ReplyDelete
  3. bersabarlah zana...lumrah lah tu..semua nak jaga periuk nasi sendiri....dah biasa dah tu...kat semua pejabat akan ada manusia mcm ne...abaikan aje...

    ReplyDelete
  4. budaya kiter sama kot
    kat sini jrng ada sebab thyeols honest...if salah mengaku salah...

    ReplyDelete
  5. tak suka jgk org yg suka ampu bos..rsa tertekan tgk perbuatan dia tu kan..huhu sabar jelah adiey

    ReplyDelete
  6. mmg x bertanggungjawab..xnak mngaku kesalahan sdiri n letak kesalahan pada org lain..mencik sgt ngan org yg perangai cenggitu

    ReplyDelete
  7. aku pernah alami.... nak cover org, aku yg kene

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ