Thursday, November 3, 2011

Gambar Raya & Gambar Hitam Putih


Bila teringat yang esok nak balik beraya, baru teringat yang gambar masa raya puasa hari tu x cuci lagi.. adoiiiiii... mesti kena marah dengan family balik ni nanti..  hope hari ni encik adiey balik awal supaya sempat la kitaorang pergi cuci gambar..

Abah & mak memang suka cuci2 gambar ni.. tengok at lappy & facebook x puas katanya.. huhuhu.. lepas tu bukannya sekadar cuci gambar saiz 4R, tapi kena cuci gambar saiz 8R sekali ok.. abah suka framekan gambar2 family.. bila rindu dekat anak2 & cucu2, habis la abah & mak belek frame gambar tu..

Bila cakap pasal gambar ni kan, aku baru teringat yang kat rumah kampung ada gambar masa abah & mak baru bercinta.. gambar colour ok!! abah pergi kedai gambar dan suruh orang kedai tu jadikan gambar hitam putih tu kepada gambar berwarna.. sekeping RM100 tu.. kira mahal gak la untuk sekeping gambar kan.. tapi orang kedai gambar tu kata sebab leceh gak proses dari gambar hitam putih nak jadi gambar berwarna..

Nanti aku balik, aku ambik gambar tu yer.. then aku akan tunjuk kat blog ni gambar masa awal2 abah & mak bercinta.. rambut abah masa tu kelakar, cucu2 tengok pun gelak.. hihihi..
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

13 comments:

  1. gambo tu mmg bagus cuci...takut ilang atau salah letak, kang rugi satu memori indah kan...

    bagus dah cuci tu uat laminate..
    lagi tahan lama...

    ReplyDelete
  2. gmbr masa kawin lupa nk cuci tu, ada dalam 8 roll...biar gitu juga

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. thanks zana...ingt lagi dulu zana selalu story pasal lovely home kan ;)) tq dear be my 1st follower ;)

    ReplyDelete
  5. kite pon nak cuci2 la gamba dalam hardisk pastu wat album cantek2. heeee ;)

    ReplyDelete
  6. aduyai..akak pun sama la. igt nak photobook kan je. Tk smpt dah kut nyer nak gi cuci. ke sempat? adeh..nak milihnya pun satu hal gak tu. Bkn seme leh cuci.
    Mak akak pun da bising tu ari. Hurm. Jap gi pilih la. Esuk antar cuci, sabtu amik. Setel kut.

    ReplyDelete
  7. Gambar boleh menggambarkan seribu satu cerita dan kenangan..

    ReplyDelete
  8. gambar tahun bila tu yer..hehe..xsabar nak tengok..
    boleh rupanya buat dari black n white ke colour eyh..

    ReplyDelete
  9. mmg bagus cuci gambar ni nok...aku selama ni duk simpan dlm pen drive segala gambar, sekali one day tu pen drive aku tu hilang ko...mmg nangis tak berlagu aku time tu...dah la ada byk gambar kami vacation especially masa kat Sabah hari tu...

    mujur gambar2 Sabah ada dlm blog...tapi gambar2 lain semua hilang la sbb ada beberapa percutian sebelum aku ada blog lagi...huhu..nyesal tak sudah...

    ReplyDelete
  10. rm100?? mahal tu..tapi berbaloi la kan..memori tu..

    ReplyDelete
  11. wahh mahainya gamba warna dulu2...tp tkpa..nostalgia kn kak =)

    ReplyDelete
  12. kita tak suka bergambar. family pun sama... oho!~

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ