Friday, March 25, 2011

Aktiviti di hari gaji


Semalam kan orang keje government dapat gaji.. so bila hari gaji tu macam2 la planning yg keluar kat kepala ni kan.. mulalah fikir nak beli tu, nak beli ni..

Semalam lepas balik kerja terus siap2 untuk keluar jalan.. xdelah jalan mana pun, pergi Jusco Cheras Selatan tu jer.. sajer cuci mata sambil cuci2 duit dalam purse cikit.. hihihi.. semalam x ramai orang sangat kat Jusco tu even tengah ada sale.. tapi aku yakin weekend ni mesti ramai orang x kiralah kat shopping complex mana pun..


Penat cuci mata & purse, encik suami ajak makan dekat Secret Recipe.. sajer la tu nak mintak dibelanja.. xpelah, next week turn aku pulak cuci purse dia.. hihihihi.. sharing is caring kan..



Masa nak balik, lalu depan The Mines.. tetiba nampak macam ada bazar kat situ.. ramai pulak orang kat situ.. terus encik suami berhenti.. rupanya bazar larut malam yer.. memang ramai orang, sampai pusing 3 kali nak cari parking..

Bazar ni baru start 1 Mac hari tu.. memang ramai orang.. tapi kebanyakan kedai kat situ jual baju.. ada jugak la yg jual barangan rumah, makanan, barangan peribadi.. sape bercadang nak pergi bazar ni, sila pergi pukul 10 malam ke atas sebab dah nama pun bazar larut malam kan, so diaorang bukak kedai lewat cikit la.. bazar ni berhadapan The Mines yer, senang jer nak cari..


Siapa lagi yg dapat gaji semalam sila angkat tangan tinggi2 cikit supaya senang aku nampak.. hihihi.. gurau jer.. apa aktiviti or planning korang pulak??

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

35 comments:

  1. wow...jusco ada sale eh?? boleh terjah ni..dapat gaji kan..ekeke

    ReplyDelete
  2. banyak sale ke kat jusco???

    best ke bazar kat depan the mines tu??

    *banyak plak soalan pg2 ni..

    ReplyDelete
  3. smlm pon sy gi jusco sane.. tp pegi lunch hour... downtown depan mines tu blm berkesempatan lg nk pegi.. nmpk mcm besar..

    ReplyDelete
  4. owwhh penah nampak bazar banyak2 tu bile lalu mines, asikkkla niat nak pegi tapi manjang lalu jer musti hubby cakap ooppsss terlepas simpang nak masuk.. sabor je kan kan. strategi la kononn huhuhu.

    ReplyDelete
  5. oh..aktiviti mlm ni berjoli jugak... belanja brg rmh kat giant seri kembangan, pastu mkn papa johns and trus ke danau kota... hehehe...

    ReplyDelete
  6. amboi sakan akak erk,xpe2 esok giliran ika plak hak3x...dengki ng akak je keje hahaha

    ReplyDelete
  7. wah wah wah... suke nye dier... mencuci segala2 di hari gaji ye.. ehehehe..


    re: tu la kan.. kena jaga2 ni.. takot blood pressure naik lagi kan.. fuhhh tak semena2 kena darah tinggi

    ReplyDelete
  8. duit gaji dah hampir abes...huwaaaa!!

    ReplyDelete
  9. sakan cik zana ye?? heheheh macam best je bazar kat mines tu...



    p/s : anda ditag! sila terjah blog zaa!

    ReplyDelete
  10. hehehe...suka dgn statement zana.cuci purse...kalu eka kan.mula2 mmg joli duit en somi.pastu bila dah abes duit dia.joli duit eka pulak.sharing is caring kan kan kan

    tp best la korang dpt mkn best2+shopping.eka kat sini tak de benda sgt cuti panjang baru leh kelua jalan2...kalu g bndr bintulu ni tak de apa sgt.mekdi tak de.SR apa tah lagi...

    ReplyDelete
  11. gaji zaza skrg milik Iman..segalanya utkmu anak..huhu

    ReplyDelete
  12. kancilbiru, jusco sale sampai bulan 4.. so jom terjah!!

    ReplyDelete
  13. mama dhia, banyak gak sale.. bazar tu utk cuci2 mata oklah kot.. banyak jual baju..

    ReplyDelete
  14. kasut pink, kalau pergi petang boleh jumpa.. hihihi.. mmg besar jugak la.. but kedai byk yg belum bukak lagi..

    ReplyDelete
  15. mappiau, nanti ada masa akk terjah sana k.. cuci2 mata di waktu malam.. hihihi

    ReplyDelete
  16. errina, zana dah lama x gie danau kota.. tetiba rasa nak pergi jugak.. hihihi

    ReplyDelete
  17. ika, giliran ika belanja akk bila pulak? hihihi

    ReplyDelete
  18. zoey zau yah, betul tu.. setuju!!

    ReplyDelete
  19. bila ku kata cinta, best sebab tgk account ada duit lebih.. hihihi

    ReplyDelete
  20. jassnani, xdelah cuci semua.. sikit2 jer.. hihihi

    ReplyDelete
  21. wahida, xpe dear.. lepas ni berjimat cermat sementara nak tunggu gaji lagi..

    ReplyDelete
  22. zaa, xdelah sakan mana pun.. beli brg keperluan jer.. thanks tag zana.. insyaAllah ada masa zana buat tag tu k..

    ReplyDelete
  23. eka, suka eh?? sharing is caring kan?? itulah yg patutnya kita buat.. bukan pentingkan diri sendiri & habiskan duit encik suami jer.. xbaik gitu..

    meh pindah semenanjung!! hihihi

    ReplyDelete
  24. mizz sue, zana suka bayar hutang seminggu sebelum gaji.. so dapat gaji duit x fikir dah nak bayar hutang.. tu cara zana.. lain org lain caranya kan..

    ReplyDelete
  25. bardboo, menarik jugak dear.. utk cuci2 mata ok gak la..

    ReplyDelete
  26. farrah hasna, mestilah best kan dear.. tapi kena fikir utk simpanan jugak.. xleh terlalu boros..

    ReplyDelete
  27. zaza, zana sementara hidup berdua ni fikir utk keperluan berdua & simpanan dulu.. ntni kalau ada rezeki ada baby, mesti mcm zaza jugak kan..

    ReplyDelete
  28. huhuhu...tak dapat gaji lagi....

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ