Thursday, March 3, 2011

Sup Urat Ketin di PutaraJaya


Macam biasa, waktu petang2 ni layan gambar makanan adalah terbaik.. sambil layan gambar makanan, boleh fikir nak masak atau makan apa malam nanti..

Hari tu aku ada cerita makan
Chicken Chop yg sedap tu kan?? x sangka entry aku membuatkan Puan Dd tergoda & akhirnya mencuba sendiri Chicken Chop tersebut.. Puan Dd pun kata sedap.. so yg belum cuba, boleh la mencuba yer nanti..

Last week aku & encik suami pergi lagi sekali kat Medan Selera Pusat Kejiranan Presint 11.. niat memang nak makan Sup Urat Ketin yg dikatakan sedap tu.. dah ramai sangat yg kata sup ni sedap, so haruslah mencuba kan.. lagipun asyik dengar jer cerita orang kata sup ni sedap.. lagi2
kak ana ni, beria2 cerita kata sup ni sedap.. siap jadi Duta Sup Urat Ketin lagi.. hihihi..

Sampai sana kena beratur lama untuk dapat sup ni.. memang ramai orang.. tapi sebab nak sangat makan kan, so sabar jer lah menunggu..


Akhirnya...



Sup Urat Ketin ni memang sedap!!

Aku & encik suami makan dengan penuh berselera.. kitaorang order Sup Urat Ketin & Sup Ayam.. Sup Ayam pun sedap.. isi ayam yg banyak.. x kedekut pun orang kedai tu.. selalunya ada jer kedai yg kita boleh kira berapa isi ayam dalam sup tu.. tapi kedai Sup Urat Ketin ni x kedekut.. cuma bowl sup tu comel sangat la.. so kejap jer dah boleh habiskan sup tu.. hihihi..

Kepada yg memang minat makan sup, boleh la cuba makan kat kedai Sup Urat Ketin ni.. makan sup panas2, memang layannnnnnnn...

22 comments:

  1. tgk pun sedapp..hehe..ext : 6807..hehe

    ReplyDelete
  2. wow... terliur la.. boleh tak bagi tau kat mana ni? camne nak cari food court tu? kalau boleh nak gi lepas keje jap gi.. :D ehehe.. ade tak kalau waktu malam?

    ReplyDelete
  3. zaza, mmg sedap pun.. nnti free time zana call zaza yer.. tq dear..

    ReplyDelete
  4. noraini aznan, ala ciannya mak buyong ni.. nak sup eh.. hihihi.. jom gie sana jom.. nanti meleleh lak baby kalau xdpt mkn sup ni.. hihihi

    ReplyDelete
  5. jassnani, medan selera ni kat dalam pusat kejiranan presint 11.. dekat dengan sekolah.. depan pusat kejiranan ni apartment yg selalu org sewa tu.. dpt hint x? kalau x dpt, bgtau k..

    medan selera ni bukak sampai malam.. so boleh gi malam jugak..

    ReplyDelete
  6. haihhhh klu duk P11 lg leh ar g, ni dah pindah kne tggu weekend la hak3x...

    ReplyDelete
  7. wahh..sedap ni.bile nak belanjer ni

    ReplyDelete
  8. faiz farish, sup ayam pun ada.. byk pilihan lain..

    ReplyDelete
  9. afikah, nnti akk nak gie akk ajak eh.. hihihihi

    ReplyDelete
  10. sue, kalau free nnti kita gie sama k..

    ReplyDelete
  11. ehehe..jalan2 cari makan ni..eheh

    ReplyDelete
  12. zana, klu dd makan nanti mesti dd hirup sup jek, xmkn isi keke.

    ade laukk lain leh tmbah ke ngn nasi? cam ayam goreng??

    ReplyDelete
  13. jiji, mestilah.. sesekali mencuba ok gak.. boleh tau mana kedai sedap, mana yg x sedap..

    ReplyDelete
  14. dd, kalau kat kedai sup tu mmg dia jual sup n nasi jer.. kalau nak ayam goreng,maybe dd boleh cuba kat kedai nasi campur ke.. kan byk kedai lain kat situ, so dd pilih yg mana ada jual ayam goreng k..

    ReplyDelete
  15. sup urat ketin tue aper...tak pernah makan la...

    ReplyDelete
  16. shah-kayrul, zana xsure.. tp bhgian/isi lembu.. yg pasti sedap..

    ReplyDelete
  17. astina, teruja nak makan yer.. jom gie medan selera p11 ni..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...