Monday, March 21, 2011

Putrajaya International Hot Air Ballon Fiesta


Sabtu hari tu cuaca mendung & hujan dari pagi.. so aktiviti luar rumah agak terbatas.. pagi mengemas rumah, tengahari memasak, lepas lunch mata haruslah mengantuk then tido kejap (mana x naik berat badan tu zana oiiiii)...

Tapi petang tu paksa diri untuk keluar jugak.. bosan jugak seharian duduk kat rumah.. nasib baik petang tu mendung jer so nak jalan pun best la kan.. sampai dekat Hot Air Ballon pukul 5 petang.. agak terkejut sebab jalan sesak sesangat.. ramai sangat orang waktu tu.. nasib baik senang dapat parking.. kata office depan tapak pesta jer kan, so mestilah tau selok belok nak cari parking dengan mudah.. wah, berlagak pulak ko yer zana..

Kebetulan sampai sana, penganjur tengah nak lepaskan hot air ballon.. masa sampai ni cat hot air ballon baru nak dilepaskan.. wah, teruja ko!!!


Punyalah ramai orang masa ni, sampai aku dah x nampak jalan.. padat, penuh, sesak!! dah macam iklan Milo padat maksimum la masa tu..

Dah la aku ni rendah kan so terjingkit2 aku nak tengok ballon ni dekat2.. akhirnya pasrah tengok ballon dari jauh.. sebabnya encik suami kesian tengok si isteri tersepit di tengah2 ketinggian orang lain.. hihihihi..




Banyak jugak kedai jualan.. tapi macam biasalah, setiap kali karnival mesti benda yg sama jugak dijualnya.. cuma yg lainnya kali ni, dari aku sampai tapak pesta tu sampailah nak balik, ramai orang bawak bola besar warna warni.. dari anak kecik sampailah bapak budak, ramai yg bawak bola besar ni..


Since kebanyakan kedai jualan lebih kurang sama, so x singgah mana2 kedai jualan pun.. lebih teruja tengok hot air ballon jer.. lepas tu berangan naik hot air ballon tu.. sebab apa berangan?? orang yg beratur nak beli tiket naik hot air ballon dah sama panjang dengan landasan keretapi!!


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

10 comments:

  1. wah dh pjg nye beratur sampai cmtu sekali hihi...ika blk dr alamanda naik bas 200 lalu kt p2 tu ramai ya amat manusia huhu...dh tu ika blk dah kul 8 lbh,lg ramai la org sampai kt atas jambatan pun ade...ika x g pun,mudah pening tgk ramai org cmtu hihi

    ReplyDelete
  2. sama la kita...tapi kayrul g sana malam...dapat tengok bunga api

    ReplyDelete
  3. mrs.engineer, xpe dear.. next year blh pergi.. masa tu baby dah besar cikit kan..

    ReplyDelete
  4. ika, memang ramia sangat orang.. padat sangat.. nasib baik cuaca ok.. gie alamanda? dating eh.. hihihihi

    ReplyDelete
  5. shah-kayrul, zana tgk bunga api dr rumah jer.. hihihhi.. sbb dah x larat nak keluar mlm tu.. ramai sangat orang..

    ReplyDelete
  6. halamak ruginyer kite tak dapat pegi, padahal dah dekat dah ngan umah huhuhu (sebenarnye bantai membute dok umah hiks :P)

    ReplyDelete
  7. mappiau, zana pergi pun dah petang.. pagi hujan jer.. xpe, next year pergi k..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ