Tuesday, March 15, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Sabtu yg lepas, sempat meluangkan masa untuk tengok movie Hikayat Merong Mahawangsa.. cadangan awal nak tengok movie ni hari Rabu ni.. sebab tiket murah kan.. tapi sebab ayah mertua beria ajak tengok movie ni, so cadangan awal terpaksa dilupakan..

Beli tiket movie dekat The Summit.. beli 11 tiket untuk tengok movie ni.. disebabkan beli agak lewat, so dapat seat yg agak depan cikit.. but still ok since hall besar.. masa beli tiket tu memang nampak kebanyakan seat dah penuh.. maklumlah, cerita baru kan.. lagipun promo untuk movie ni pun x kurang hebatnya..


Awal2 movie ni aku agak lambat nak faham.. hihihi.. masuk 15 minit movie baru aku layan sepenuhnya movie ni.. masuk 30 minit movie, makin teruja pulak tengok aksi2 dalam movie tu.. sampai lupa mak mertua duduk sebelah.. hihihi..

Memang aku puas hati la dengan cerita.. even ada yg kata movie ni agak "cartoon" dengan CGI tu.. tapi kalau kita cuba fikir balik, patutnya kita bangga dengan cerita ni sebab bukan mudah nak menghasilkan cerita macam ni kat Malaysia.. banyak jugak aksi2 yg buatkan darah berderau.. so x rugi rasanya tengok movie ni..


Bagi aku, movie ni memang perlu disokong.. sebabnya, x ramai pengarah yg buat movie genre action macam ni.. movie ni ditayangkan dekat 72 buah negara, so rasanya kita perlu bangga dengan pencapaian ni kan..



Tahniah utk KRU Studio sebab berjaya menghasilkan filem Hikayat Merong Mahawangsa!!

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. amboi bestnya pi tengok wayang ngn mak mertua lagi tu.. kelas laaa

    hihi bila akak nak tengok plak nie? hurmm

    ReplyDelete
  2. baru g tengok semalam...tapi nape gambar kat wayang tue mcm blur jer...keciwa siot

    ReplyDelete
  3. aku blm tgk lagi, aku nak tgk tp bz keje... blk rumah dah malam n ngantuk. huhu

    ReplyDelete
  4. hye dear!
    follow me..ahaksss

    http://lagakpendita.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. zana,

    sori. k.nik sakit mata. xleh f2f bila bercakap.

    cite ni mcm menarik je..k.nik tgu dvd jela.hehe

    ReplyDelete
  6. jivebumz, sesekali kak.. mertua pun beria nak tengok so apa lagi kan..

    akk kena tunggu baby lahir, lepas tu tunggu habis pantang, lepas tu tunggu baby besar cikit baru boleh tgk wayang.. hihihi

    ReplyDelete
  7. shah-kayrul, ye ker? masa zana tgk ok pulak.. tengok tempat ke eh? ke zana yg x perasan blur tu?? tp layan gak la citer ni..

    ReplyDelete
  8. faiz farish, ko tu memang bz manjang.. try cr masa utk tgk movie ni k..

    ReplyDelete
  9. lagak pendita, hai dear.. dah follow.. puas nak tau sape sebenarnya lagak pendita ni, rupanya... hihihihi..

    ReplyDelete
  10. k.nik, xpe.. zana faham.. nnti gie klinik k..

    tunggu DVD lambat la kak.. tp mana tau Astro First ada kuarkan movie ni ke..

    ReplyDelete
  11. tlg jage Iman..abah nga mama Iman nk g tgk HMM nie...hehe

    ReplyDelete
  12. yeayy dpt positif feedback lg..ni yg lg x sbr nk terjah panggung nih..hinssff~ ^_^

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ