Thursday, March 24, 2011

Suka Fridge Magnet!!



Aku & encik suami ada hobi baru sejak 4 bulan yg lepas.. sebelum ni xminat pun nak buat benda ni.. hobi kumpul FRIDGE MAGNET (FM)!!! Memang kitaorang sekarang ni suka sangat kumpul fridge magnet ni..


Sebelum ni kitaorang x berapa minat nak kumpul FM ni.. siap kata macam semak jer letak FM banyak2 kat fridge tu.. tapi ntah dari mana aura suka tu datang pun aku & encik suami xtau.. mula2 cuma suka2 jer.. lama2 dah jadi macam hobi pulak..

FM aku x banyak lagi pun.. maklumlah baru 4 bulan suka dengan hobi ni kan.. bahagian atas fridge aku letak FM banyak berkonsepkan bunga & alam sekitar.. nampak macam poyo lak statement konsep tu kan.. hahaha.. siap konsep la konon.. padahal main susun jer tu.. kalau korang perasan, ada nota ecik disebalik FM tu.. tu schedule aku untuk aktiviti di rumah.. maklumlah pelupa so kena letak schedule baru boleh ingat hari tu nak buat apa.. hihihi..

Bahagian bawah fridge memang bahagian kesukaan aku!!!! sebabnya separuh dari koleksi tu adalah pemberian dari bos kat office aku.. so haruslah suka lebih bila ada orang yg sudi hadiah kita FM kan.. kesemua FM yg bos aku hadiahkn adalah koleksi dari luar negara.. lagilah suka!! sebab aku belum mampu nak pergi luar negara.. so x dapat pergi sana, dapat FM dari sana pun dah berganda2 suka!!!

Separuh lagi koleksi FM yg sempat kitaorang beli masa pergi bercuti dalam Malaysia.. koleksi ni yg paling sikit sekali.. tapi aku akan cuba pastikan koleksi ni akan bertambah dari masa ke semasa..


Yang aku paling suka FM Argentina tu.. gaya yg sungguh seksi!!! hihihi.. yg paling aku sayang pulak adalah FM New Zealand sebab bila keadaan gelap FM ni akan bercahaya.. cantik!!!

Bahagian tepi fridge aku buat konsep lebih santai.. kebanyakan FM adalah gambar cartoon.. bagi mood ceria2 cikit masa nak bukak fridge tu.. hihihi..

Sekarang ni pergi mana pun mesti cari FM.. nak penuhkan koleksi lagi.. walaupun baru 4 bulan dengan hobi ni, tapi aku dapat rasa aura hobi ni sangatlah best!! paling best bila encik suami pun beria2 beli FM & join aku susun FM ni.. mestilah tambah bersemangat kan bila yg tersayang pun ada hobi yg sama dengan kita..


Kalau ada sesiapa yg nak pergi bercuti ke, boleh la infom2 aku yer.. boleh jugak aku kirim2 FM ni kan.. nanti dapatlah aku tambah koleksi FM aku kat rumah ni..

So, siapa lagi yg suka kumpul FM ni atau ada koleksi FM?? Jom share cerita sama2!!


36 comments:

  1. banyak nyaa. siap kat tepi2 lagi.

    ReplyDelete
  2. cute mum start kumpul FM selepas kawin.. setiap tempat kami pergi kami beli.. sekrang dah bertambah bila menang GA dapat FM.. tue yang laigi best..
    tapi cute mum cuma kumpul FM tempat sahaja.. yang lain2 tak berapa minat.

    ReplyDelete
  3. hbs la 'org tu' bac...mst dengki ni hihi ;p

    ReplyDelete
  4. k.nik n asben pun minta kumpul FM. dr sesaja letak utk hiasan trus jadi hobi..

    tp kaminya FM xbnyk mana..tu pun ada yg dh jatuh n patah :( geram n sedih bila jd cmtu..

    ReplyDelete
  5. samelah..lepas kawen and lepas dh ade fridge sendiri baru minat nk kumpul FM ni..lagi best bila asben pun join hobi ni kan..hehehhe..

    ReplyDelete
  6. i pun suka..
    kawan2 pf yang ajar..hehe
    u, yang beca melaka tu sama dgn i tau..

    ReplyDelete
  7. aku skang pun suka kumpul FM sejak dah ada blog ni...kalau dulu, pegi jln mana2 pun, haram x heran nak beli FM ni...tapi sejak dah ada blog ni, tgk ramai blogger suka kumpul FM, aku pun terikut sekali...hehehe....

    ReplyDelete
  8. ada org ckp FM yg jenis magnet yg keras mcm batu tu cpt tarik gas?sapa2 boleh bgtau fakta yg btul tak?sy pun tak tau jgk..sy tak minat tp kalau org bg sy tepek jelah.kalau kata nak bli sendiri no no no

    ReplyDelete
  9. saya pon suka...tp br nk berjinak2....baru skit dapat kumpul...

    ReplyDelete
  10. wow.... cantikla.... penuh plak tu...

    ReplyDelete
  11. aku pun penah letak, tp anak sepupu aku dtg rmh terus dia nak... so bagi je la... skrg dah malas letak

    ReplyDelete
  12. banyakkkkkkkknya FM dia ! mmg betul-betul suka kumpul nie ! nak satu laaaa...hehehe

    ReplyDelete
  13. banyak nya.. kalao umah kami, habis ditarik si eysraf

    ReplyDelete
  14. cik mary, hobi baru.. tu yg terlebih excited.. hihihi

    ReplyDelete
  15. cute mum, owh suka FM tmpt jer eh.. tp still sama kan hobi kita.. jom teruskan hobi ni!!

    ReplyDelete
  16. ika, biarlah dia nak dengki.. akk dh mls nak layan..

    ReplyDelete
  17. k.nik, patah beli baru k.. hihihi.. jom kumpul FM sama2..

    ReplyDelete
  18. asleenda, mmg best bila suami support sama hobi kita kan..

    ReplyDelete
  19. wahida, dulu zana pun x heran bila tgk FM ni tau.. jom sama2 kumpul FM ni..

    ReplyDelete
  20. ctm, saya x tau pasal info tu la dear.. kena buat research cikit la nnti.. hihihi

    ReplyDelete
  21. qaseh ziera, xpe la.. sikit2 lama2 jadi banyak.. jom meriahkan hobi ni!!

    ReplyDelete
  22. dwaty, thanks dear.. baru jer minat hobi ni..

    ReplyDelete
  23. faiz, nape ko x bg kat aku jer FM tu?? hehehehe..

    ReplyDelete
  24. eka, baru lagi hobi ni tp maybe next time lagi banyak kot.. hihihi

    ReplyDelete
  25. dakcik, nak 1 meh la dtg rumah.. hihi..

    ReplyDelete
  26. etiey, budak2 biasalah.. kalau anak buah zana dtg pun mmg habis diaorang cabut2.. hihihi

    ReplyDelete
  27. nanti bile dah bli peti ais bru nk feeling magnet jgk lah..heeeee

    ReplyDelete
  28. First time datang sini..Tadi missz search kat google tentang orang yg minat kumpul FM.

    adieyza minat kumpul FM, kan? So, kena tengok kat sini:
    http://misszgardenlittleshop.blogspot.com/

    4 FM hanya RM10!!! Murah dan cantik..

    Selain FM, keychain and tempat gantung kat hp n kereta pun ada... Belilah untuk dirisendiri atau untuk dihadiahkan kepada yang tersayang...Mesti diorang happy, sebab semua kat little shop MiSsZ ni, comei2 belaka..

    Jenguk tau little shop MiSsZ!! Thanks!!

    ReplyDelete
  29. salam,
    jom joint giveaway fridge magnet

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...