Monday, March 21, 2011

Nasi Goreng Mak

Assalamualaikum & selamat pagi semua.. hope hari ni semua ceria2 la yer..

Pagi ni mood ceria lebih cikit.. no monday bluess.. sebab bangun tido tadi bau nasi goreng kat dapur.. boleh macam tu??

Kisahnya, mak & abah memang ada kat rumah aku sejak semalam.. so pagi tadi mak sempat masakkan nasi goreng untuk aku.. bila bangun tido bau nasi goreng buatan mak sendiri, aura lapar menaik 200%.. hahahhahaha..

Selalunya, pagi aku just buat simple breakfast.. sebabnya aku masuk keje 7.30pagi kan, so agak kelam kabut jugak kalau everyday nak masak berat2 untuk breakfast.. encik suami pulak masuk keje pukul 9pagi & memang akan breakfast kat cafe office dia.. so aku just buat simple breakfast untuk alas perut be4 encik suami gie keje.. kalau over rajin barulah sempat nak masak berat2 untuk breakfast ( maaf sebab kena explain detail since nanti 'orang tu' kata aku memang malas buat breakfast pulak.. hahahahhaha)

Back to story, bila bangun tido dah bau nasi goreng, so mood automatik jadi ceria.. encik suami pun bangun 10 minit awal dari biasa sebab bau nasi goreng mak mertua dia.. hihihihi..

So bila bangun tido mood ceria, nak buat keje pun jadi happy.. so kalau kena marah dengan boss pun senyum jer lah.. apakah??

Tu lah penangan kasih sayang seorang mak kan... mampu buat hidup kita bahagia!!

p/s: aku nak settlekan keje yg pending dulu, then nanti aku akan buat entry tentang Hot Air Ballon Putrajaya k..

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. alaa nak tgk gamba nasi goreng mak hehe

    nk jadikan pembuka selera pagi ni, hew hew

    ReplyDelete
  2. hahaha ada org terliur la pulaaakk..hehehe

    ReplyDelete
  3. aku pandai masak nasi goreng kampung....

    ReplyDelete
  4. dd, xsempat snap sebab dah teruja sangat.. hihihihi.. next time zana snap pic nasi goreng mak zana k..

    ReplyDelete
  5. marinahunny, sedap sampai malam nnti pun termimpi2 agaknya.. hihihi..

    ReplyDelete
  6. faiz farish, nak order boleh? x ambik catering ke? hihihi

    ReplyDelete
  7. hunny B, memang best dear.. sedappppp..

    ReplyDelete
  8. aik...kak,hr tu ckp masuk keje kul 8 erk,ni dh tukar ke

    sedapnye nasi goreng mak hehe,ika dh terbayang nasi goreng ummi ika lalala :)

    ReplyDelete
  9. ika, akk memang masuk 7.30 la dear.. hari tu akk ckp pkl 8 pg eh?? adoi, tersilap la tu kan.. hihihihi..

    ReplyDelete
  10. hurmmmm balik ni nak buat nasi goreng gak la, pastu bagi irfan makan musti die suke kan dah mama die yang buat hihihihi.

    ReplyDelete
  11. mappiau, mestilah irfan suka sbb mama dia yg buat.. anak ni kalau mak dia masak simple pun semuanya sedapppppp...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ