Tuesday, March 8, 2011

Second HoneyMoon - Day 1


Alhamdulillah kerana diberi peluang untuk merasai pengalaman yg indah bersama suami tersayang.. pengalaman second honeymoon yg cukup indah untuk dikenang!!


Hari Ahad lepas, awal2 pagi bangun dengan penuh semangat.. lepas breakfast, terus mulakan perjalanan ke Genting Highlands untuk second honeymoon.. perasaan sangat bahagia & teruja.. walaupun dulu pernah 6 bulan menetap kat Genting Highlands & dah beberapa kali pergi bercuti kat sana, tapi perasaan teruja tetap ada..

Sampai Genting Highland pukul 10 pagi.. encik suami parking kereta dekat Skyway Cable Car since aku beria2 nak naik cable car.. lagipun aku takut naik kereta sampai puncak Genting tu.. hihihi.. lagi teruja nak naik Genting Highlands dengan cable car..




Masa naik cable car tu, ada pulak photographer yg ambik gambar kitaorang.. siap bagitau gambar boleh ambik masa turun dari cable car tu kat atas nanti.. turun jer cable car, gambar kitaorang dah terpampang kat pintu keluar tu.. since nampak gambar tu ok, so beli jer lah.. kenang-kenangan la kononnya kan..


Terus ke First World Hotel.. aku memang dah buat online booking seminggu sebelum pergi.. so dapat kurangkan banyak belanja & masa.. ye lah, online booking ni memang murah then x perlu susah2 nak tunggu lama untuk dapatkan bilik.. murah + cepat + mudah!!!

Pukul 12 keluar dari bilik hotel.. macam biasalah kalau sampai Genting mesti banyak bergambar kan.. banyak tempat yg cantik untuk bergambar.. kitaorang memang dah decided yg x pergi main outdoor pun.. sebabnya dah banyak kali main game kat outdoor tu.. so cuti kali ni just nak jalan2 & relaks2 jer..



Ahad tu memang ramai orang.. kebanyakkannya pelancong asing terutamanya 'pak Arab'.. kalau ikut pengalaman aku 6 bulan kat Genting tu, 'pak Arab' ni akan stay kat Genting paling sekejap sebulan.. pelik gak, ntah apalah yg diaorang suka sangat kat Genting tu kan..



Pukul 3 petang baru kitaorang luch.. seronok berjalan & shopping sampai lupa masa makan.. tempat makan kat sana kan banyak fast food.. so lunch kitaorang kat McD.. lepas lunch encik suami mintak aku bawak dia pergi taman tempat kitaorang pernah dating masa dulu.. hihihi.. konon nak imbas memori lama la tu kan..

Mula2 tu agak sesat gak la jugak nak ke taman tu.. sebabnya aku terikut jalan jauh.. padahal ada jalan yg dekat.. since dah dekat 2 tahun x pergi Genting, tu yg sesat cikit.. tapi akhirnya berjaya jugak aku penuhi hajat encik suami untk ke taman tu..

Taman ni ada yg panggil Taman Astakona, ada jugak yg panggil Taman Jepun.. mana 1 yg betul pun aku xtau..

Masa kat taman ni mulalah encik suami ingatkan balik kenangan lama.. tetiba feeling romantik lebih.. opppssss...

Tapi x puas hati sebab dulu taman ni lagi cantik.. sekarang dah kurang cantik sebab pokok bunga banyak dah xde.. tapi still best sebab dapat tengok KL dari Genting Highlands.. cuma x berapa clear since kabus tebal..

Petang balik bilik kejap.. rehat2kan badan sebab penat.. lepas Maghrib baru keluar balik.. terus ke Snow World Genting Highlands.. dah beli tiket awal2, so terus masuk Snow World.. first time masuk Snow World dengan encik suami.. teruja.. siap main kejar2 sambil baling ais kat encik suami.. dah macam budak2.. tapi memang seronok!!

Dah masuk situ, haruslah x lepaskan peluang bergambar kan.. since kamera sendiri x dibenarkan bawak masuk, so ambik gambar guna photographer dalam Snow World tu jer.. gambar memang cantik, tapi macam biasalah.. kita dapat gambar jer.. kalau nak cuci lagi kena scan la gambar tu kan.. so gambar kat bawah ni aku snap gambar yg dah siap tu guna kamera sendiri.. tu yg gambar agak low quality..



Balik dari Snow World baru kitaorang mula shopping cikit.. beli cenderahati sebagai kenang-kenangan.. sekarang ni makin banyak pulak cenderahati kat sana, dulu x banyak pilihan.. so tu yg teruja nak beli macam2..

Lepas dah penat main salji & shopping semua, pukul 10 mlm baru nak dinner.. gerenti terus naik mendadak berat badan aku ni.. mana x nya, dinner KFC.. lepas dinner balik bilik terus.. confirm aku akan makin debab lepas ni.. hihihi..

Next entry - Genting Highlands Day 2

p/s: perasan x watermark baru tu.. hihi.. pemberian dari seseorang.. akn update entry tentang watermark tu dalam masa terdekat ni..



16 comments:

  1. sjk da kawen x bkesemptn g genting lg..alamat tggu ank beso laa br dpt pegi...huhuhu

    ReplyDelete
  2. wah bestnya dia baru balik hanimun.zana tau tak, eka penah jadikan genting ni sbg pre hanimun kitorang masa mula2 jd isteri org dulu

    ReplyDelete
  3. saje nk buat ika jeles ni hahaha

    ReplyDelete
  4. bestnya...seronok layan pic2 korg, nmpk happy n ceria je..hehe, hanimun la katakan...

    dok terbayang k.nik pun g bercuti jgk,huhu...bilala agaknya

    ReplyDelete
  5. wiiiiwwwuuuu...sj je pass by kt cni....jenjalan laaa g umah kta lak ye.....

    ReplyDelete
  6. wah romantis nya!!jeles2..tak sabar nak kawin...hehehe

    klik HB akak jugak :)

    ReplyDelete
  7. seronok pulak tgk gmbr2 korang kat genting..bile la dpt pegi.skrg ni mcm membazir kot.pegi.sbb mst penat nk jalan2

    ReplyDelete
  8. alamak..perasaan ingin kawen semakin meluap2..haha

    ReplyDelete
  9. N, xpe yunk.. nanti bila ank dah besar cikit boleh bawak dia gie sana k..

    ReplyDelete
  10. eka, pre hanimun yer dear.. mesti best kan..

    ReplyDelete
  11. eka, xmo jeles2.. nnti eka akn rasa jugak.. hihihi.. cuma bila masanya kita x tau lg..

    ReplyDelete
  12. k.nik, pic semua ceria eh? mmg best k.nik, tu yg asyik senyum jer.. sejuk2 so mesra harus lebih.. hihihi

    nnti k.nik lak gie bercuti k!!

    ReplyDelete
  13. yanty, thanks sudi singgah yer.. zana dh bls kunjungan yanty..

    ReplyDelete
  14. cik azizah, xmo jeles2 k.. nnti cik azizah kahwin pun boleh gie honeymoon mcm ni..

    thanks click HB akk.. nnti akk click HB cik azizah yer..

    ReplyDelete
  15. nuruljannah, mmg seronok dear.. xpe, nnti kalau awk ada masa terluang boleh jer gie jalan2 kan..

    ReplyDelete
  16. naddia, sabar yer dear.. nnti dah kahwin gie honeymoon yer..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...