Tuesday, March 1, 2011

Isteri & Fabric Softener Pilihan

So petang ni kita cerita tentang fabric softener boleh?? sebabnya aku nak share sesuatu dekat korang & nak minta pendapat jugak la kan.. entry ni lebih sesuai untuk kaum perempuan.. tapi kalau yg lelaki pun nak kongsi idea, boleh jer.. so topik kali ni tentang fabric softerner ataupun selalu orang sebut pewangi pakaian.. 

Berbalik pada cerita softener, aku sebenarnya first time cuba Daia Fabric Softener ni..

aku beli yg warna pink tu..

Beli pun sebab Carrefour buat sale.. 5liter Daia Fabric Softener dengan harga RM11.90.. jimat!!! sebagai pembeli yg bijak, haruslah beli barangan yg ada sale kan.. bukan kedekut tapi selagi boleh jimat, jimat la kan??

Sebelum ni aku pakai Downy.. memang ok la pakai Downy ni.. then hari tu cuba pakai Softlan, tapi x berapa ok sangat.. kebetulan Softlan dah nak habis, so bila Daia ni ada offer, aku pun beli la sebab nak cuba pakai Daia pulak.. tapi niat nak mencuba tu x beragak, terus ambik yg 5liter.. hihihi..

Sekali bila aku guna Daia ni, terus jatuh cinta.. wangi!! bau yg tersangat lembut.. baju pun jadi lembut.. terus jatuh cinta dengan Daia Fabric Softener ni..

Sabun basuh lak macamne? before kahwin dulu, aku guna jenis powder detergent jer.. tapi lepas kahwin, encik adiey lebih prefer jenis liquid detergent.. so aku pun terus beli Breeze Liquid Detergent.. so far ok sangat..

Kebaikan guna liquid detergent ni, sisa sabun tu x tertinggal kat baju.. kalau pakai powder detergent, kadang2 serbuk sabun tu melekat kat baju.. so bila dah kering, akan nampak kesan sabun tu..

Tapi lain orang, lain citarasanya kan?? mungkin bagi aku Daia Softener tu wangi, tapi bagi orang lain ada softener dari jenama lain yg lebih wangi.. korang pakai softener & sabun basuh apa yer?? boleh share kat sini.. mana tau, aku boleh cuba nanti.. tapi kena tunggu Daia Softener yg 5liter tu habis dulu la... hihihi..


18 comments:

  1. yupss, Daia softener wangi n paling penting sgt murah dr yg lain...;)

    ReplyDelete
  2. hehhe..
    samelah..saya pun pakai softener Daia tu sejak kawen ni..
    sekali try terus jatuh cinta dengan bau dia tu..
    sampai jiran sebelah tanya saya pakai softener ape bau best sangat..hehehe..

    sabun pulak ikut dan je..
    mane yg murah time tu, haa yang tu lah saya beli..hehehe..

    ReplyDelete
  3. ika xpnh pki lg yg daia tu,nk cube la lps ni...selalu pki downy,comfort n softlan je....fuhhh byk gk duk try2 ni hak3x...klu sabun basuh tu plak mmg xpnh guna lg yg liquid detergent... ;p

    ReplyDelete
  4. akak tak try lagi daia ni tp kwn akak bgtau mmg bau dia wangi giler. akak slalu bau kalu dia pakai baju. setakat ni pakai downy yg ada minyak wangi tu tp basuh baju utk 2 org ahli rmh je buleh lah, hahah int nk try daia jugak lah ;)

    sabun plak akak pakai dynamo yg 4 kg tu. tapi kena beli time ada sale la.. kalu sekali sale murah oh smpai RM19++ je /botol utk 4 kg tu. Biasa beli 2 blh tahn 3-4 bulan sekaligus.

    ReplyDelete
  5. saya setia dgn softlan, sejak dulu lagi. liquid detergent dulu masa belajar pakai gak febreeze.terbaik tp mahal. skrg pakai dynamo.wangi, kalau time softlan habis pun xde mslh.hee

    ReplyDelete
  6. ain, setuju!!!! mmg wangi sgt.. harga yg sgt2 berpatutan..

    ReplyDelete
  7. asleenda, samalah kita kan.. pakai daia jugak.. zana mmg dah jatuh hati dgn daia ni.. kalau sampai jira awk tanya, maknanya mmg sgt2 wangi kan..

    ReplyDelete
  8. faiz, hari tu aku dh try.. ok jugak la.. tp daia lagi wangi ooooo..

    ReplyDelete
  9. ika, try la.. gie carrefour alamanda, ada offer sampai 10/3 ni.. 5 liter besar tu.. wangi!!! lembut jer bau dia..

    ReplyDelete
  10. marinahunny, try jgn x try.. wangi!! beli yg besar terus la, tgh ada offer ni.. downy tu lah yg zana pakai, bau mmg ok.. tp daia ni bau dia soft sgt.. then baju pun jd lembut.. dynamo eh? nanti kalau ada sale, zana nak try la.. hihihi

    ReplyDelete
  11. nuruljannah, dah 2 org kata dynamo ok.. harus mencuba ni.. hihihihi.. tp rasanya dynamo dgn brezze lagi mahal dynamo kan..

    ReplyDelete
  12. wife aku pun prefer daia.. tapi, bila nak beli memanjang je habis..

    ReplyDelete
  13. beli dynamo time sale. 5 liter rm19.90 je..hehe selalu mak kita la rajen belikan kalau ada sale

    ReplyDelete
  14. pala maldini, cepat habis sebab laku sgt la tu.. wangi la katakan..

    ReplyDelete
  15. nuruljannah, 5liter rm 19.90 mmg murah la tu dear..tq for the info.. nnti zana nak try la..

    ReplyDelete
  16. hai,

    k.nik lak pakai dynamo + softlan. dulu pakai daia kaler purple, mmg wangi10x!! hehehe..jiran umah sewa dulu pun siap tegur2..:)

    dynamo ok, pekat n likat, breeze k.nik dh cuba, cair sket n cepat habis..

    ReplyDelete
  17. k.nik, dynamo gak eh? dh 3 org cdgkn ni.. harus cuba!! hihihi

    breeze mmg agak cair cikit, bau ok gak la..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...