Wednesday, March 23, 2011

Ungu = Purple

Pagi2 ni aku terlebih rajin buat research.. research tentang warna kegemaran jer pun.. x kuasa la pulak aku nak buat research tentang politik ke, ekonomi ke..

Setiap orang ada warna kegemaran masing2 kan.. kadang2 sebab warna pun mood kita boleh berubah.. contohnya nampak warna hijau mood kita akan rasa tenang jer.. tapi depends jugak, kalau dah memang tengah panas baran, nampak hijau pun still panas lagi.. Hulk pun kalau marah bertukar jadi warna hijau..

Warna kesukaan aku purple @ ungu.. ni warna yg paling aku jatuh hati la.. suka jugak warna pink tapi warna purple tu mengatasi warna pink la..

Ni hasil research aku terhadap peminat warna purple..

1) campuran warna merah dan biru yg melambangkan sifat unik.. perpaduan antara keintiman dan kemesraan, erotik, peka dan berperasaan mendalam.. sifatnya sedikit kurang teliti tetapi penuh dengan harapan dan positif..

2) seorang yg luar biasa.. dalam menghadapi masa depan kamu tidak pernah ragu-ragu.. apa yg dikerjakan kamu adalah terbaik.. kamu pandai mengikuti perkembangan zaman.. dalam bercinta, hanya mereka yg kuat mental akan dapat mendekati dan menjadi kekasih kamu..

3) seorang yg pemurah, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap..

4) purple is royalty.. a mysterious colour, purple is associated with both nobility and spirituality..

Ada yg kena dengan diri aku, ada yang x kena.. tapi x bermaksud aku suka purple semua barang aku nak beli warna purple kan.. kebanyakan barang peribadi aku warna pink.. kalau untuk hiasan dalaman rumah pulak aku suka warna merah..

Warna paling kurang mendapat tempat di hati aku adalah hijau & kuning.. seboleh2nya aku nak elak dari pakai baju warna hijau.. sebab dulu pernah baca artikel yg tulis tentang warna ni, katanya kalau pakai baju warna hijau akan nampakkan badan kita sedikit besar..

Terus rasa macam nak elakkan dari pakai baju warna hijau sebab x nampak besar.. tapi aku ni dah memang chubby kot so pakai baju warna apa pun akan nampak besar jugak.. hahahhaha.. kuning pulak sebab kulit aku x cerah so aku rasa kalau pakai warna kuning makin terserlah kegelapan aku ni.. hihihi..

Lain orang, lain kegemarannya kan.. korang pulak suka warna apa??

www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

31 comments:

  1. i pun suke purple!!! sgt2 ! hehehe..
    tp decoration utk umah suke merah..=)

    ReplyDelete
  2. saya pink.. yey, hidup pink..hehe.. tp insyallah kawen nnt buat pink + purple.. :)

    ReplyDelete
  3. selain warna merah, miza suka warna purple :) pink pun suka juga tapi itu dulu.

    sama lah kita kak. sekarang purple mengatasi pink pulak. macam mana pun dimata miza, merah tetap nombor satu :)

    ReplyDelete
  4. aku minat Putih... hehehehehe tetibe

    ReplyDelete
  5. suka biru!! yeeehaaa!!

    org cakap siapa yg suka kaler hijau kuat cemburu...hehehe...

    ReplyDelete
  6. i like purple!!! wedding theme purple and now my house purple too...hehehe...

    ReplyDelete
  7. samalah kite..i pon suka purple tau! time besday hafiy nak buat purple, tp x jadi sbb susah nak cari baju..hehe

    ReplyDelete
  8. alamak akak suke ijau! cane tu?? hihi

    ReplyDelete
  9. i like pepel...ehehhe..sbb tu wedding theme colour pepel...keta pun kaler pepel..

    tapi bab hiasan umah..byk earth colour..yg paling byk kaler kayu..

    paling x suka..ijau dan kuning gaks..dlm almari x de pun baju kaler2 ni,..hehe

    ReplyDelete
  10. dulu tak suka purple...sekarang makin jatuh cintan ngan purple nie

    ReplyDelete
  11. Hi i,m beginner in this Forum and i will to see the newideas postated heare.I can see your web fromyahoo blog and i have tryed to register some days a go but this captcha was hard ro see but i manage it =)) This was my introduction in this blog
    byby
    And this is my web site you can send to my e-mail



    [url=http://www.liveinternet.ro/]http://www.liveinternet.ro/ [/url]
    radio

    ReplyDelete
  12. Hello Adieza, you have a beautiful name.
    Bahasa saya sebelum Merdeka and out of tune, but still enjoyed reading your this posting.
    I guess purple, mauve and these similar colours have their followers. It is a beautiful colour.
    In a way it gives hints of romantic nights under a full moon, Trade winds softly caressing the face.

    You have a nice day and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  13. cmne ngn kaler putih n merah also oren???

    ReplyDelete
  14. k.nik br berjinak2 ngn kaler purple nih..sejak tema baju raya thn lps..hehehe..

    ReplyDelete
  15. dakcik, sama la kita kan.. suka jugak!! deco [un zana suka yg wrna merah, nmpk garang.. hihihi..

    ReplyDelete
  16. kasut pink, pink purple memang cantik!!! nice colour..

    ReplyDelete
  17. miza, samalah minat kita ni kan.. merah pun akk suka sampai husband kata baju akk byk wrna merah.. hihihi

    ReplyDelete
  18. faiz, putih pun ok tp aku ni gelap so x berapa in dgn colour putih..

    ReplyDelete
  19. wahida, hijau kuat cemburu eh?? zana kureng cikit wrna hijau sbb nmpk zana makin chubby.. hihihi

    ReplyDelete
  20. errina, samlah kita!! suka purple!!

    ReplyDelete
  21. axie, baju wrna purple mmg agak susah nk cari.. tp now rasanya dah banyak kot sbb wrna purple makin popular sekarang ni..

    ReplyDelete
  22. jivebumz, akk kurus so pakai hijau x nampak besar.. hihihi.. tp hijau nampak tenang kan..

    ReplyDelete
  23. intan morsalin, samalah kita.. nice2!!

    ReplyDelete
  24. zariza, banyaknya persamaan kita.. like purple!!

    ReplyDelete
  25. shah-kayrul, jom sama2 jatuh cinta dgn purple.. hihihi

    ReplyDelete
  26. anonymous, thanks since read my blog n drop comment..

    ReplyDelete
  27. uncle lee, thanks for the compliment.. thank u so much since u read my blog n drop comment for my post..

    ReplyDelete
  28. anazus, merah putih mmg cantik oooooo... oren aku x berapa nak masuk sgt.. hihi

    ReplyDelete
  29. k.nik, lps ni beli baju semua wrna purple la.. hihihi

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ