Friday, December 16, 2011

"My Great Cuti Cuti Cinta Contest"

Menaip entry penyertaan bagi contest "My Great Cuti Cuti Cinta" dengan hati yang berbunga cinta.. maklumlah, hati mana yang x suka bila bercakap soal percutian kan?? So, kali ni nak mencuba nasib dengan join contest dari teman blogger yang cukup dekat di hati aku.. contest dari PnStoberi a.k.a Kekda sempena bakal menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke 3 bersama suaminya yang tercinta.. jom kita mulakan entry contest yang istimewa ni!!


PnStoberi atau Kekda gelaran diberi
Entry dihantar penambat hati juri
Semoga kemenangan diraih nanti

Cameron Highlands penuh strawbery
Suasana sejuk romantik sekali
Di sanalah kami sambut First Anniversary
Destinasi Great Cuti-Cuti Cinta kami

Cameron Highlands (CH)! Itulah destinasi percutian yang paling GREAT setakat ni.. GREAT sebab di situlah tempat kami suami isteri menyambut ulang tahun perkahwinan yang pertama..percutian yang sememangnya dirancang sejak awal perkahwinan.. GREAT sebab di situlah tempat kami suami isteri memenuhi impian masing2 untuk menjejakkan kaki ke CH.. pengalaman, memori, kenangan yang sememangnya indah untuk dikenang!!

Persediaan nak ke CH makin GREAT bila baca blog PnStoberi yang baru balik dari CH!! Sepanjang perjalanan ke CH, bertambah seronok sebab sesi komen mengomen di FB bersama PnStoberi! sempat lagi dia bagitau kat mana ada jual ice cream stoberi sedap!!! so haruslah rasa makin teruja nak sampai ke CH!

 2hari 1malam penuh aktiviti
Dari pagi sehinggalah ke malam hari
Banyak tempat yang kami kunjungi
Pengalaman hebat tersemat di hati

Hari pertama di CH memang perasaan yang cukup GREAT!! hati berbunga riang setiap kali nampak stoberi di sana sini.. hati melonjak gembira bila dapat makan ice cream stoberi coklat dekat Healthy Strawberry Farm!


Hati bertambah suka bila dapat tengok pelbagai jenis bunga dekat Mardi CH.. wajah tersenyum gembira bila berada di Cameron Valley untuk lihat kehijauan teh boh.. hari pertama yang menggambarkan sejuta rasa kebahagiaan di hati kami berdua..


Percutian GREAT diteruskan keesokkan hari
Dinginnya pagi di puncak tinggi
Teruja bersiap suami dan isteri
Bayangan stoberi ada di sana sini

Hari kedua di CH bertambah GREAT!! bau haruman rose di Rose Valley membuatkan hati sesiapa pun boleh teruja.. suasana makin membahagiakan bila mana berpimpinan tangan bersama suami sambil melihat rose yang tumbuh mekar di sana sini.. perjalanan romantis diteruskan ke Butterfly Garden dalam suasana dingin.. melihat rama-rama berterbangan membuatkan hati bertambah riang..



Bertambah manis percutian kali ni bila dapat makan stoberi coklat di EQ Strawberry Farm.. menikmati kelazatannya sambil melihat stoberi yang merah menyala di kiri kanan taman.. melihat keindahan pokok kaktus di Cactus Point sememangnya pengalaman yang unik di CH!! Sememangnya CH menjanjikan pengalaman yg menarik!


Penat cuci2 mata, kami cuci2 poket dengan bershopping di Strawberry Corner.. di sini, macam2 cenderahati yang boleh dibeli.. cuma harganya sedikit mahal.. penat cuci2 poket, kami cuci2 perut makan ice cream goreng stoberi di Tanah Rata.. ditemani dengan suasana dingin di puncak bukit, sememangnya GREAT!!


Puas berjalan puas berposing
Senyuman terukir walaupun penat 
Sebelum pulang sibuk bershopping
Kenangan indah memori tersemat

Hari terkahir di CH digunakan sepenuhnya untuk membeli hadiah cenderahati untuk kami sendiri, keluarga dan tak lupa juga untuk teman2.. memang rambang mata masa bershopping di Kea Farm.. stoberi melambak di sana sini.. bau jagung pun menusuk2 hidung.. keharuman rose sepanjang deretan kedai juga buatkan hati aku betul2 tertinggal di CH! sememangnya percutian di CH sangat GREAT!!!!

Panduan tambahan:

1) Kos yang terlibat sepanjang cuti ni xdelah mahal mana pun sebab pergi 3hari 2 malam dan berdua jer.. memandangkan kami menginap di rumah peranginan persekutuan (RM50 - 2 malam) untuk kakitangan awam, maka banyak yang dapat dijimatkan kat situ.. shopping kat sana habis RM700 sahaja.. kedai makan kat sana banyak cuma agak mahal, kos makan habis dalam RM250.. untuk kos pengangkutan (minyak & tol) dari Putrajaya ke CH menggunakan Myvi dalam RM200.. total perbelanjaan RM1200 sahaja..

2) Beli map CH sebab banyak sangat maklumat ada kat map tu.. memang map tu tersangat2lah membantu.. map tu kiranya macam benda penting dalam merancang perjalanan & aktiviti kita kat sana.. kat map tu ada disediakan semua nama serta no telefon hotel, tempat2 menarik & macam2 lagi..

3) Shopping cenderahati dekat Kea Farm sebab kat situ memang murah.. fridge magnet RM1 pun banyak kat situ.. sayur dan bunga paling murah dekat situ.. kedai jual jagung pun paling sedap kat Kea Farm.. teh stoberi dan buah stoberi pun banyak yang murah kat situ.. cenderahati yang murah lagilah berlambak kat situ.. so grab peluang untuk shopping sepuas-puasnya masa kat Kea Farm ok!

4) Pasar malam yang selalu disebut2 di CH hanya dibuka pada hari Jumaat dan Sabtu.. so kalau nak pergi pasar malam yg meriah tu, datanglah masa 2 hari tu yer..

5) Untuk kedai makan yang murah, mungkin boleh pergi dekat Medan Selera Brinchang.. situ murah cikit berbanding dengan harga di Tanah Rata.. KFC pun ada jugak kat pekan Brinchang tu..

6) Tawar harga barang masa membeli cenderahati.. jangan terima jer berapa harga yang diberi sebab kat sana kalau bijak menawar, memang banyak untungnya.. sebelum menawar, mungkin boleh buat perbandingan harga kat banyak kedai.. dari situ boleh dapat agak berapa banyak yang kita boleh mintak kurang..

Jawapan saya bagi soalan PnStoberi adalah:

i) Berikan tempat CUTI CUTI CINTA yang PnStoberi pergi untuk bulan Januari, Julai dan Oktober 2011  

Januari - Sabah
October- Hong Kong

ii) Lengkapkan ala-ala slogan ini - Saya suka blog PnStoberi kerana ....

Blog PnStoberi sangat menarik & berinformasi.. katakan sajer tentang cerita apapun samada tempat percutian, tempat makan, cerita2 tv, promosi2 terbaru, gosip artis, tips2 dan kata2 motivasi yg menarik, aktiviti seharian PnStoberi dan suami, cerita FB,  dan yang terbaru blog PnStoberi sentiasa ada cerita tentang promosi deal yang GREAT!!! pakej yang lengkap di blog PnStoberi.. macam tagline Astro, "macam2 ada..."

Selain tu jugak, PnStoberi rajin update blog.. rajin jugak menyinggah dan memberi komen di blog lain.. entry di blog PnStoberi lebih santai.. pembaca akan merasakan seolah2 PnStoberi ada di depan mata sambil bercerita.. gaya penulisan yang menarik & bersahaja!

Blog PnStoberi menarik sekali
Rasa janggal tak jenguk sehari
Macam2 tips macam2 informasi
Singgah la selalu pasti tak rugi

Suka blog PnStoberi jugak sebab dah 2 kali jumpa face to face dengan PnStoberi! First jumpa masa nak dekat raya then second jumpa masa TTC Gathering..


Bertambah suka blog PnStoberi, sebab dah dapat 4 hadiah istimewa dari PnStoberi iaitu fridge magnet stoberikuih raya, kad raya dan terbaru minyak wangi dari percutian PnStoberi di Hong Kong.. GREAT kan PnStoberi!!

Sekian saja entry penyertaan
Semoga hati juri tertawan
Happy 3rd Anniversary Adieyza ucapkan
Semoga kebahagiaan kekal berpanjangan

p/s: Kekda, sorry lambat hantar penyertaan.. minggu ni zana betul2 sibuk..



Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

13 comments:

  1. Penyertaan diterima utk dinilai. Ecewah. ok.. tenkiu zana sudi join contest akak ni. ;)

    ReplyDelete
  2. nak pegi jugak honeymoon kat cameronnn

    ReplyDelete
  3. good luck akak..

    macam leh menang neh.hehhehe

    ReplyDelete
  4. WAH.. HIHI . BERBUNGA - BNGA CINTA QLAH MEMBACANYA ;D

    ReplyDelete
  5. wahh god luck. nakjoin gak tp mls ekekkeek blh gitu?

    ReplyDelete
  6. wah..zana..semoga berjaya ya..kak ita tak sempat bezy...

    ReplyDelete
  7. Good Luck untuk awak jugak.. teringin nak makan scones dengan jan strawberry kat CH... hhhhmmm dap nyer...

    ReplyDelete
  8. tgk gmbr zana, teringat pulak mse p hanimun dlu kat pulau.. syok nyeeeee.. =)

    ReplyDelete
  9. Gud luck ya...
    menarik gambar2 tu...
    rs nk sgt pergi......

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ