Thursday, September 27, 2012

Nasi Ayam Penyet Wong Solo, Bandar Baru Bangi

Semalam big boss belanja Nasi Ayam Penyet Wong Solo, Bandar Baru Bangi.. tak ingat kali ke berapa dah makan Nasi Ayam Penyet ni.. kiranya banyak kali gak la.. cumanya, sekali pun aku x pernah beli guna duit sendiri dan x pernah pergi makan lagi kat situ.. kedai tu kat mana pun aku x tau.. hahahaha.. yang pasti kedai tu dekat Sekyen 9, Bandar Baru Bangi.. dengar cerita ada lagi 3 cawangan kedai ni dekat Shah Alam, Ampang dan KL..


Setiap kali aku makan Nasi Ayam Penyet ni, mesti ada orang belanja.. kawan belanja, ex boss belanja & semalam big boss belanja.. untungnya!!! dan kitaorang suka order yang jenis ayam bakar.. lagi sedap!

Siapa yang x kuat makan pedas, pasti meleleh air mata korang masa makan Nasi Ayam Penyet ni.. sebab sambal dia superrr hot! tapi aku suka jer sebab aku suka makan sambal.. hehehe.. kata orang Noghori Sembilan kan?? siapa yang pernah makan sambal dia tu taulah tahap pedasnya macam mana kan.. tapi pedas2 pun sedappppp..

Nasi dia lembut.. ada sambal terung sekali.. sambal terung dia memang terbaik.. sedap betul! makan pulak sekali dengan tempe dan tauhu goreng, lagilah mantap rasanya.. pulak tu kan, makan berulamkan timun dan salad, terasa lengkap sungguh menu hidangan tu..


Harga untuk 1 set Nasi Ayam Penyet tu adalah RM10.90.. ramai yang kata mahal kalau nak dibandingkan dengan tempat lain.. tapi bagi aku, kalau mahal tapi sedap memang berbaloi la kan?? so, siapa yang belum cuba tu, boleh la cuba yer.. pasti berbaloi!

* Lepas makan nasi selalu amcam ni risau berat badan naik? boleh click link di bawah untuk rahsia penurunan berat badan dengan kos yang rendah dan hasil yang terbaik.. kalau berminat boleh terus buat pembelian.. barang dihantar terus ke pintu rumah anda.. call/sms/whatsapp Zana (013-6065246) untuk pertanyaan lanjut.. ;)

SET PENURUNAN BERAT BADAN SECARA SIHAT!


- Salam sayang untuk semua -

Zana Adieyza 
"A Miracle is Another Word for Effort"
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

10 comments:

  1. isyyy... nak rasa gak aihhh.. cam best je dengar.. pedas sampai meleleh air mata.. sabtu ni gi bangi.. nak singgah sini.. insyaALLAH..

    ReplyDelete
  2. opss.. bape rm ni? kot2 bos bagi tau bape harga..

    ReplyDelete
  3. wah sedapnye nasi ayam penyet....

    ReplyDelete
  4. memang sedap..noora pun penah g 2-3 kali kat shah alam=),noora lagi prefer g ayam penyet Ap,sebab ada masak lomak cili padi yang yummmehhhh...kat shah alam n sunway yang paling best..hehehe(nmpk sgt kuat makan kan noora ni...agagagaga)

    ReplyDelete
  5. saye suke ayam penyet wong solo.. dah 2 kali makan kat bangi..memang sedap..

    ReplyDelete
  6. pnah makan tp mcm xckup pedas..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ida pernah pergi.. dgn si anna ni lah... hehehehhee

      Delete
  7. ho ho ho...masih igt padaku? hehehe

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ