Wednesday, September 26, 2012

Penantian Rakan TTC Berakhir - Baby Adam

Syukur Alhamdulillah kerana salah seorang rakan baik yang dulunya sama-sama ber"TTC" dah selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang sangat2 comel semalam.. Tahniah Nana ( http://ainasuraya.blogspot.com/ ).. 


 Tengahari tadi sempat pergi melawat Nana dan baby Adam di Hospital Putrajaya.. pergi sekali dengan rakan TTC, Yana ( http://leeyanaradhi.blogspot.com/).. 

Masa dapat tau berita ni semalam, rasa teruja sangat2.. Nana sempat update status kat FB lepas keluar labour room.. terus aku call dia! over excited kan? tapi call just untuk ucap tahniah jer la.. x adalah nak borak2 panjang segala kan.. melampau namanya tu.. dah la nana baru jer lepas bersalin, masih lemah lagi kan.. tapi dengar suara Nana pun dah cukup menggembirakan hati aku.. belum jumpa baby dia lagi dah  gembira, ni tadi dapat jumpa & cium baby dia lagilah gembira kan??


Masa Nana pregnant, aku ada buatkan Nana donut.. masa tu aku ada update cerita pasal aku tolong mak mertua buat donut, then dia kata sedapnya kalau dapat makan donut gebu zana.. tu yang aku buatkan tu.. masa tu Nana baru jer pregnant..


Masa dah mula sarat sikit, jumpa Nana masa gathering TTC Corner dekat Putrajaya.. masa tu perut Nana dah makin "comel".. hehehe.. so cute!!


Makin Nana sarat, aku ada teman Nana survey barang2 baby dekat Mid Valley.. kitaorang naik komuter masa tu.. serius seronok sangat2 masa tu.. masa tu, sorang lagi rakan TTC, Yanie ( http://idreamoflittlebunnies.blogspot.com/ ) pun ada join kitaorang.. borak2 sambil makan sampai meja sebelah takut dengar suara aku bercakap.. kecoh!! hahaha..


Semua tu kenangan terindah antara aku dan Nana.. now, Nana dah melangkah setapak ke depan dengan bergelar seorang ibu.. gelaran yang amat2 aku nantikan.. untuk Nana, tahniah my dear.. penantian hamipir 3 tahun setengah kini menjadi detik terindah buat Nana, suami dan keluarga.. impian yang selama ini Nana harapkan dah menjadi kenyataan.. semoga menjadi ibu yang terbaik untuk baby Adam.. 


Untuk Adam, selamat lahir ke dunia sayang.. semoga menjadi anak yang soleh, bijak dan sihat hendaknya.. aunty Zana & aunty2 TTC Corner yang lain terlalu gembira dengan kelahiran kamu sayang... 

Ya Allah, permudahkanlah urusan kami semua yang menanti zuriat ini untuk merasai nikmat kebahagiaan bergelar ibu.. Amin.. Amin.. Amin Ya Rabbal Alamin..
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

20 comments:

  1. ya Allah...alhamdulillah!sangat hensem okehhh...adam mukhriz ke ni?hehehe

    ReplyDelete
  2. TAHNIAH nana... comel baby... :) ye la.. kita yg dengar pun excited.. :) huhu

    ReplyDelete
  3. Aloloo...ni misti putih melepak ni... welcome to the world baby Adam. ngeee :)

    ReplyDelete
  4. comelnya adam nie...
    insyaAllah moga dipermudahkan impian zana dan hubby tuk miliki zuriat..

    ReplyDelete
  5. perfect...comel sgt.nak wat menantu tp takde ank la pulak.putihnya la

    ReplyDelete
  6. comelnye baby Adam..................

    ReplyDelete
  7. comelnya...sama2 kite doa ye zana supaya Allah makbulkan doa kite utk memiliki zuriat..

    ReplyDelete
  8. akak doakan semoga tuan belog pun segera diberi zuriat yang comel, sihat,chubby, soleh/solehah..sangat seronok menjadi seorang ibu...

    ReplyDelete
  9. comelnyer baby adam..alhamdulillah setiap ujian tu pasti ade hikmahnyer kan..akk dan cik adieyz, diorg suh honeymoon puas2 dlu...insyaAllah berkat kesabaran mst ade sesuatu yg Dia akan berikan nnt..caiyok caiyokkk k.zana..if akk pregnant, fadh pown akn jd super eksaited mcm akk..hihi

    ReplyDelete
  10. Bestnya dapat baby. Dapat ziarah pun dah best..

    ReplyDelete
  11. Olor comeynyer. Putih gebu... Baby ros xkuar2 agi nih.. Best ade kawan mcm kak zana :)

    ReplyDelete
  12. tahniah buat rakan zana..
    insyaallah nti giliran zana pulak kan..
    manalah tau...

    ReplyDelete
  13. zana...syahdu pulak rasenye bace entry zana ni...apepun seronok kan dpt ciom baby...bestnye bau baby..hehe

    InsyaAllah zana suatu hari nanti, kite ikut jejak nana...Allah tengah atur yang terbaik utk kita =)

    ReplyDelete
  14. comelnya baby.
    harap nik pun ade peluang untuk jadi mama nnt.nak baby comel jugak :)

    ReplyDelete
  15. awww...nak nangis tgk baby ni...rasa cammm x saba nak jadi mommy...smoga ada sinar untuk kita nanti

    ReplyDelete
  16. Adam adam... auntie ida rindu nak jumpa adammmmm.. bila adam nak kuar hospital ni?? sobss.... cepat sembuh ye adam! (eh apehal aku taip kat sini?) HAHAHAH

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ