Friday, September 14, 2012

BE Ke-9 & Pertanyaan Ticket Kepada Nuffnang

Syukur Alhamdulillah.. x lama lepas dapat cheque daripada Nuffnang, tersangkutlah 1 BE baru di blog ni.. seronoknya bila ada BE baru yang menari2 kat blog.. buat masa ni menari dengan rancaknya.. dah berharap agar terus menari dengan rancaknya supaya lebih rancak hasilnya nanti.. hehehe..

BE Ke-9 pada tahun 2012... syukur Alhamdulillah...
Masa aku buat entry pasal nak hantar ticket kat Nuffnang, ramai jugak yang bertanya macam mana nak hantar ticket tu.. ticket tu kiranya macam borang pertanyaan kita kepada pihak Nuffnang la.. melalui ticket ni, kita boleh la tanya kenapa blog kita punya earning x gerak2 ke, kenapa blog kita dah lama x dapat BE baru ke, pasal cara nak senang dapat iklan ke, atau apa-apa sahaja yang berkaitan akaun Nuffnang kita bolehlah ditanya melalu ticket tu..

Aku dah beberapa kali gak la hantar ticket.. kalau agak2 dah sebulan x dapat BE baru, aku hantar la ticket la kat Nuffnang.. tapi, x semestinya lepas hantar ticket tu kita terus dapat BE baru yer.. jangan salah faham.. ticket tu just pertanyaan kita.. pihak Nuffnang akan jelaskan dan bagi jawapan pada pertanyaan kita.. so, daripada jawapan dan penjelasan tu bolehlah kita perbaiki mana yang patut.. 

Ada jugak lepas aku hantar ticket still x dapat BE.. maybe sebab masa tu blog aku kurang pengunjung or entry aku tu x berapa nak menarik minat pengiklan.. tapi ada jugak x lama lepas hantar ticket, aku dapat BE baru.. rezeki namanya!

So, kat bawah ni aku ada tunjukkkan step untuk hantat ticket pada pihak Nuffnang.. so, kalau yang belum pernah hantat ticket tu maybe boleh la try tanya2 kat Nuffnang melalui ticket tu.. Nuffnang akan balas pertanyaan tu selalunya dalam tempoh 2 hari..

Langkah 1
 Log in akaun Nuffnang.. click kat bahagian pfofile setting (bahagian kanan atas)


Langkah 2
click pada personal details.. then click pada 'send a ticket"..


Langkah 3
click mengikut kategori pertanyaan.. aku selalu click pada "blogger enquiries/suggestions"..



Langkah 4
isikan borang dengan pertanyaan/soalan korang.. then submit.. lastly, tunggu jawapan daripada pihak Nuffnang.. mudah kan??


Selamat mencuba yer.. tapi jangan berharap yang lepas hantar ticket dapat BE yer.. semuanya bergantung pada pengiklan.. kena rajin pelbagai entry untuk menarik minat pengiklan letakkan iklan diaorang kat blog kita..

Blogging ni kan kita buat kerana minat.. bukanlah semata2 kerana nak dapat duit kan? so, just update blog macam biasa.. ada rezeki, insyaAllah earning dalam akaun Nuffnang akan bertambah.. happy blogging guys!!

Terima kasih Nuffnang! Terima kasih semua rakan blogger & pengunjung blog aDieyZa!
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

14 comments:

  1. owh.. ada solution nya... bagos berkongsi ni.. thanks ya

    ReplyDelete
  2. Ida ada draft entry pasal hantar ticket jugakkk... Publish minggu depan.. well, ida kan suka autopublish.. hahahahhahahhaha

    ReplyDelete
  3. betul tu acik zana..nana pun selalu pegang yang income from blogging ni rezeki..tp kalo tak dapat pon mmg dah dasar suke membebel..so tulis je..hehe

    ReplyDelete
  4. wahh..bagus jgak ni..sy pon nk ty nuff ni..nape x bg be kat saya..boley x gittu..haha

    ReplyDelete
  5. Tq zana sudi share tips ni.. eyza pun nak hantar tiket.. nak tanya nape blom dapat cek lagi... selalunya memang lambat ke zana? maklumla ni br 1st time tunggu cek nuffnag... tu yg teruja lebih tu...

    ReplyDelete
  6. tahniah kak dapat BE! best best... jijah lom hantar tiket lagi pakai nuffnang yg baru ni.. nak try la hantar.. ada rezeki dpt BE..hehe

    ReplyDelete
  7. Wah2 bagus share info ni..nanti leh la next time kita try..

    Hehe ingat br nk send ticket psl nmpk cam xde BE, tup2 tgk ada rupanya ongoing...so tggu next time la

    ReplyDelete
  8. nice sharing dear
    x pernah try apa pun
    now dah private lagi la ngeee

    ReplyDelete
  9. hehe~wokey..camtu yea..nnt nieyl wat..haha~nieyl nyer dah bertahun kot...hahaha~

    ReplyDelete
  10. tq...atas info ini,..sgt berguna untuk saya..

    ReplyDelete
  11. hana baru update pasal nufnang baru nu.. padahal dah lama kan nufnang berwajah baru ni.haha tq ye

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ