Tuesday, September 18, 2012

Cerita Cuti 3 Hari - Jamuan Raya Tak Sudah.....

Hari pertama bekerja setelah 3 hari bercuti.. then akan bekerja selama 3 hari jer sebab Jumaat ni aku apply cuti rehat.. tapi bukan cuti rehat untuk berjalan yer.. cuti untuk teman Encik Adiey gie Hospital Putrajaya, ada rawatan dengan doktor pakar untuk rawatan kolonoskopi.. pasal rawatan ni, insyaAllah kalau free aku citer k..

Cuti 3 hari buat apa jer?? penuhi undangan rumah terbukalah! 

Hari Sabtu ada open house kat Senawang, rumah boss.. makan kambing golek berulang2 kali sampai malamnya kepanasan x terhingga.. hehehe.. 

Hari Ahad memenuhi permintaan Encik Adiey yang nak makan GCB.. dengan alasan 4 hari sebelum jumpa doktor pakar dia x dibenarkan makan makanan yang berserta, fast food dan makanan pejal.. so sebelum tempoh berpantang tu, dia nak makan GCB..  lepas makan GCB, pergi open house rumah kawan Encik Adiey.. makan macam2 walaupun baru jer lepas makan GCB.. aku pun pelik kenapa aku asyik nak makan jer.. hohohoho.. 

Hari Isnin (semalam) ada 2 jemputan rumah terbuka.. rumah pertama dekat Putrajaya, rumah pegawai aku.. since memang belum lunch, memang sedap la melayan menu2 yang terhidang.. lasagna yang pegawai aku buat memang dah diketahui kesedapannya.. so itulah yang aku ambik dulu.. serius teringat2 lasanga tu sampai sekarang.. huhuhu.. 

gambar masa open house semalam x ada, so aku ambik gambar masa jamuan kat office.. terliur x tengok lasagna 2? hihihi

Rumah kedua, rumah officemate kawan Encik Adiey.. mee kari dia sedappppp betul.. gambar kat rumah terbuka ni belum dapat lagi.. so x boleh nak tepek kat sini.. hehehe..

Petang semalam, balik open house Encik Adiey ajak bergambar kat kawasan rumah.. alasannya dah lama x bergambar berdua.. lagipun nak balik rumah pun awal lagi, so berhenti kat kawasan atas bukit berhampiran rumah, pacak tripod then posing berdua sana sini.. gambar photoshoot petang semalam dah upload kat facebook, lupa nak transfer dalam pendrive.. so esok la aku publish kat blog eh.. hihihi..

Jangan x percaya yang hari ni masih ada jamuan raya ok!!! Jamuan Raya Peringkat Kementerian Kewangan.. hohohoho.. 

Nota Cinta: cerita cuti korang macam mana? masih ada open house lagi ke cuti hari tu? 
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. makan..makan dan makan..bestnya...
    tengok gambar zana dengan hubby terus ajak cbik hubby photoshoot jugak...
    jawabnya tunggu lepas bersalin ye ibu...

    ReplyDelete
  2. hehe~amboi...3 ari cuti...makan aje yea...hehe~tahu2..pegawai nieyl pun keje kat kementerian kewangan tuh,..die bgtaw td..arini de jamuan...hehehe~

    ReplyDelete
  3. Minggu ni paling hebat aktiviti makannya..huhu

    ReplyDelete
  4. zana..t kita jumpa kat sana ek..kalau free kang chinta nak g sana gak..

    ReplyDelete
  5. sedapnya lasagnaaa... hua hua hua..

    ReplyDelete
  6. minggu lps mmg byk open house kan sbb minggu last..;D

    ReplyDelete
  7. wahhhh terliur tgk lasagna..nakkkkk

    ReplyDelete
  8. huiishhh.. sedapnya lagsana... banyak betul wat..

    ReplyDelete
  9. akak pun sama cuti 3 hari pergi makan2 (open house).....
    sedapnya lasagna.....

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ