Friday, March 15, 2013

Earth Hour 2013 Pada 23 Mac 2013 - Kenapa Perlu Sokong Kempen Ni?


Sama-sama kita semua sokong kempen yang bermakna ni.. walaupun ada yang kata bukan banyak pun kesan kalau kita join kempen ni, tapi sebenarnya kita dah lakukan sesuatu yang amat bermakna untuk bumi tempat kita bernafas ni.. 

Kecil atau besar impaknya, yang penting kita turut serta.. x rugi pun.. daripada langsung x buat apa-apa, apa salahnya kita sumbangkan sikit sesuatu yang bermakna..

Macam dekat Kementerian aku keje ni, time rehat atau pegawai x ada dalam bilik memang digalakkan tutup suis lampu.. mungkin ada yang kata tak nampak kesan pun.. tapi, sebenarnya banyak penjimatan yang dapat dibuat lepas semua pegawai amalkan menutup suis lampu kat bilik masing-masing.. big boss aku kata, jumlah penjimatan tu memang ketara sebelum dan selepas kempen tu berlangsung.. 

Kes kat Kementerian tu maybe nampak jelas dari segi penjimatan duit la.. tapi dari aspek pemeliharaan bumi ia jugak turut menyumbang sesuatu yang besar! antara kebaikan kempen ni adalah dapat membantu mengurangkan pembebasan karbon, memupuk budaya cintakan alam sekitar dan menjadikan kita lebih peka dengan isu pemanasan global.. 

Jadi, rasanya x salah kalau kita turut serta dalam kempen ni.. yang bertambah menarik, kempen ni bukan kempen di Malaysia jer.. tapi kempen ni dijalankan di seluruh dunia!! 

Salam sayang untuk semua!!

With love.
~ aDieyZa ~
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. salam jumaat sis
    singgah pagi di sini

    ReplyDelete
  2. kalau semua pikir tak memberi kesan memg xnmpk kesan tapi kalau semua ambil tindakan mesti nampak kesan kan kak?

    ReplyDelete
  3. salam...
    singgah pagi...
    harus sokong...ayuh gelap kan umah..:)

    ReplyDelete
  4. besar impaknya wpun 1 minit kalo SEMUA sahut kempen tu..dah berjuta watt dp dijimatkan..:)

    ReplyDelete
  5. js pun biasa sambut ni...tp kan last year lupa la plak...hehe

    ReplyDelete
  6. betul3.. sokong sgt2.. :)

    btw, tq sebab dtg membantu dlm program amal tempoh hari. sorry, za br wat BW.. huhu..

    ReplyDelete
  7. ida nye opis pun same, asal tepat kul 1pm, tutup semua lampu. automatikkk... time tu memang update blog dalam gelap laaa.. hikhikhik

    ReplyDelete
  8. samalah opis saya pun rehat wajib tutup lampu.. bos² pun kalau keluar digalakkan tutup lampu bilik...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ