Monday, March 25, 2013

Kegilaan Sekarang: Game Candy Crush Saga


 Sekarang ni aku tengah "menggila" main game Candy Crush Saga dekat phone.. aku ni bukan kaki game.. tapi lepas dah main game ni, rasa macam seronokkkkk giler kot.. tapi, game ni jer lah pun yang aku rasa seronok.. yang lain aku memang x layan sangat..
 
 
Game ni boleh uji minda kita jugak sebenarnya.. try untuk selesaikan task yang diberikan untuk setiap level.. ada level yang senang.. ada yang susah.. ada yang susah tu sampai dekat sehari baru aku boleh lepas level.. hahahha.. tu bagi aku yang x berapa nak bijak main game tu lah.. aku tengok ramai jer member-member aku dapat high score.. hahahha.. teror la diaorang!! kita memang boleh tengok markah kawan-kawan yang main game tu gak..
 
 
Ada beberapa stage yang kita perlukan bantuan kawan FB yang main game tu jugak untuk unlock level seterusnya.. selagi kawan kita x bagi ticket untuk kita ke next level tu, memang x boleh main la level seterusnya tu.. mula-mula aku segan ooo nak mintak ticket daripada kawan-kawan tu.. tapi, lama-lama dah jadi biasa sebab masing-masing memang tolong menolong..
 
 
Kawan FB kita tu jugak boleh mintak "live" daripada kita.. kalau live yang diberikan dah habis, kita boleh mintak kawan kita bagi live tu.. selalunya member-member yang aktif main game ni mesti akan bagi live tu.. give & take la kan.. nanti kalau diaorang nak live, kita la pulak bagi kat diaorang.. tu yang buatkan game ni makin best!!
 
 
Siapa yang dah main game ni akan tau betapa bestnya game ni.. aku rasa ada dekat 100 lebih level.. aku baru main game ni seminggu.. memang jauh lagi perjalanan nak ke level terakhir.. makin naik level makin susah.. kalau ada yang belum pernah main, try la download.. aku yang bukan kaki game ni pun suka, apatah lagi bagi yang memang kaki game..
 
Salam sayang untuk semua!!
 
With love,
~ aDieyZa ~
 
 
 
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

21 comments:

  1. fuyyooo nampak fun sangat!!
    especially warna warni candy tu.. :)

    ReplyDelete
  2. boleh invite member FB ye, mila kalau main game pape kt hp kalau boleh taknak link dgn FB macam merimaskan kawan jerk hahaha...

    ReplyDelete
  3. wei aku mmg kaki game! sebab tu dalam picture tu ade gambar aku! huhuhuhuh! mmg syok.. sampaikan hubby aku candy crush pun aku yang excited main kan.. yang paling geram bila tak lepas-lepas level! huhuhuhu! anyway jgn lupa anta selalu life kat aku!

    ReplyDelete
  4. dh seminggu lbh stuck kt level 65, ssh sgt kot trpkasa cari game lain dl..bunyi mcm ayt give up x?hihihihi..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum zana. hehe best2. tapi takleh download. memori full! hahahaha

    ReplyDelete
  6. eh xpenah dgr pulak psl game nie..
    memey tgh hot kew?hikhik
    agak ketinggalan suda..huhu

    ReplyDelete
  7. Sama la kita zana...Umie pun suka sangat main game ni...Best la...Kadang-kadang 2,3 hari baru lepas 1 level..2 pada level yang susah la.kalau yang senang satu hari bleh lepas banyak level...Enjoy ye ngn game ni...

    ReplyDelete
  8. baru pasan kat FB member td pasal game ni..

    ReplyDelete
  9. Hehe.
    Sep lima!
    I pun layan game ni. Tapi tu lah, payah nau nak gerak ke next level.

    ReplyDelete
  10. yang ni ke adik teman ckp 2 yea.. dia kata popular skrg ni game ni.. hemm.. menarikk..

    ReplyDelete
  11. nak carilah..boleh layan time free

    ReplyDelete
  12. hahaha..saya ada main jugak..cuma tak online la..baru level berapa ntah

    ReplyDelete
  13. hp ida takleh donload game. penuh. memory titew kecik jewwww ;(( hihi

    ReplyDelete
  14. sedang mengejar puan talam.. lalalallaa

    ReplyDelete
  15. Xleh nk ke next episode..tlg leh?

    ReplyDelete
  16. Xleh nk ke next episode..tlg leh?

    ReplyDelete
  17. Cmna nk download game ni kalau pkai blackberry.. Mcm x leh je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg x leh pown. Android n IOS je bleh. Tq

      Delete
  18. BB mmg x leh download pown. Android n IOS je bleh. Tq

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ