Tuesday, July 24, 2012

Cerita Awal Ramadhan aDieyZa - Cuti, Berbuka & Bekerja

Hari pertama bekerja di bulan Ramadhan pada tahun ni.. terasa seperti hari Isnin.. maklumlah semalam masih bercuti.. cuti kerana 2 sebab.. pertama sebab masih di kampung.. kedua sebab nak luangkan masa bersama bersama suami tersayang sempena ulangtahun perkahwinan yang ke2.. *walaupun ramai yang kata bulan puasa kot, x kan nak cuti untuk anniversary gak, x takut terbatal ke puasa?.. nakal eh korang!! hihihi..

Since bulan2 selain puasa pun aku masuk pukul 7.30 pagi, so x terasa sangat perbezaan waktu bekerja tu.. ramai betul yang tukar jadual waktu bekerja.. perempuan kebanyakannya mesti masuk pukul 7.30 pagi supaya dapat balik awal untuk sediakan menu juadah berbuka puasa.. betul x??

Dah masuk hari ke 4 berpuasa.. seronok sebab dapat sambut puasa, bersahur & berbuka kat kampung.. dapat 2 hari berbuka puasa bersama dengan keluarga sendiri & keluarga mertua.. punyalah nak adil bahagikan berapa hari berbuka rumah mak sendiri, berapa hari berbuka rumah mak mertua sampaikan kena drag cuti sampai semalam.. huhuhu.. 


Semalam memang dah plan nak masak, tapi ada orang baik hati nak belanja makan kat luar.. belanja sempena anniversary (*will update later).. so nampaknya setakat ni belum sempat nak masak sendiri sepenuhnya untuk berbuka puasa.. *bunyi macam rajinlah sangat memasak kan.. hahahaha..  

Kat kampung dapat makan macam2 yang sedap.. biasalah kalau mak & mak mertua masak, segala macam menu yang terhidang.. yang seronoknya, walaupun tengah berbuka dekat rumah mertua, still dapat makan rendang ayam yang mak sendiri masak.. maklumlah, kampung sebelah2.. sempat la balik rumah mak tapau rendang ayam untuk makan kat rumah mertua.. kelebihan kahwin dengan orang dekat.. hihihi..

Nota cinta: ada banyak entry yang aku hutang kat blog ni.. walaupun cerita dah sebulan berlaku, tapi ada gak yang aku belum cerita.. tapi InsyaAllah minggu ni nak cuba untuk habiskan entry yg tertunggak tu.. 
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. nieyk maintain lg masuk kol7.30 hihi~kat cnie pun rmai yg tukar waktu bekerja..:) wah!dpt berbuka ngan kampung...best tuh... nieyl puasa pertama buka kat uamh mak mertua...umah mak sndr blm lg...tggu en.husband cuti..:) jimat cuti sbb nak cuti raya panjang...hehehe

    ReplyDelete
  2. banyaknya entry hutang ek......
    x sabar nak baca

    ReplyDelete
  3. baik..tak sabar nk tggu entry hutang tu..hehhee...

    ReplyDelete
  4. senang kan klu rumah mak ngan mertua dekat2... raya pon x yah nak gaduh2...

    ReplyDelete
  5. betul tu...kalau duk dekat2 takde la gaduh nk blk kg kan...hehe...kalau gaduh pun comei2 gitu...samalah ngan js dulu slalu kira siap2..berapa umah mak berapa umah mak mentua..tp kini tiada lg...

    ReplyDelete
  6. Untung kan umah dekat2..xde pun sakit hati,gaduh2 ngan husband..sbb kite pun dekat2 gak ngan umah husband..seberang llongkang..hehe..

    ReplyDelete
  7. wahh bestnye baru balik cuti hu... slmat berkerja yee... heheh

    ha .. hutang harus dilangsaikan yee... sue tunggu !!!!!

    ReplyDelete
  8. Hehe.
    Annibeseri kita sama!
    I selebret awal semalam.

    ReplyDelete
  9. hepi annivesary........
    samalah kita umah mak / mertua dekat juga.....

    ReplyDelete
  10. tak berjaya lagi masak sendiri..balik petang da flat..tak makan kat luar, beli..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik nana dimaafkan sebabnya tengah bawak Lil A kan... heee ~ Acik zana, pasni masak ye!! =p

      Delete
  11. Ida lewteww yang tukar dari masuk 8.30am ke 7.30am.. hihihihi ~ Zana si penghutang entry! huhu.. Ok pe jangan hutang dgn along sudah... huuuuuuuuu~

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ