Thursday, July 12, 2012

Warkah Buat Isteri - Pengorbanan Suami Demi Isteri

Semalam terjumpa 1 blog yang cukup2 membuatkan hati ni tersentuh.. mengalir air mata setiap kali membaca entry yang ditulis oleh seorang suami buat isterinya yang tersayang.. hati dihimpit rasa sedih yang teramat bila mengenangkan pengorbanan suami demi insan yang bergelar isteri.. 


Blog Warkah Buat Isteri.. blog yang dicipta oleh seorang suami untuk isterinya yang terlantar sakit.. blog yang dicipta oleh seorang suami bagi mencatatkan segala aktiviti menjaga isteri yang sedang dalam kesakitan.. blog yang mengisahkan tentang pengorbanan seorang suami dalam memastikan kehidupan isterinya sentiasa selesa dan sempurna.. blog yang menceritakan tentang harapan seorang suami yang berharap agar beliau dapat sentiasa disamping isteri walau dalam keadaan apa sekali pun..

Pengajaran terbesar yang aku dapat bila baca blog tu ialah "jika kita mengatakan bahawa kita sedang berhadapan dengan masalah yang besar, ingatlah bahawa ada lagi orang lain yang mempunyai masalah dan dugaan yang lebih besar daripada kita".. 

Ya Allah, berkatilah dan lindungilah pasangan ini.. kuatkan semangat mereka dalam meniti hari2 mendatang.. tabahkan hati mereka dalam menerima segala ujian dari Mu Ya Allah.. Amin.. Amin.. Ya Rabbal Alamin..


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

18 comments:

  1. tq 4 sharing...mau terjah jgk...;)

    ReplyDelete
  2. sedih le...
    harap2nya kalo kita berada di situasi yg sama..
    suami kita pun mampu buat spt itu...huhu

    ReplyDelete
  3. tenkiu 4 sharing dear..nk tgk jugak.. ;)

    ReplyDelete
  4. ituew la ujian darinyer tiada siapa tahu
    moga sang somi tabah menghadapi ujian dariNYA
    sayu hati baca :(

    ReplyDelete
  5. salam zana.Bertuahnya dapat suami yg setia & penyayang.Sanggup bersama isteri di saat getirnya.Semoga pasangan ini terus akan bahgia hingga ke akhir hayat & isterinya kembali sembuh spt sedia kala.Aminnnn

    ReplyDelete
  6. BE br follow blog A.abil.. BE bc dr first sampai ke tajuk seterusnye.. Mmg cukup sedih dan rs nak nangis je bila baca keadaan dia. A.abil seorang suami yg cukp tabah utk jaga isterinya.. Semoga isteri dia cpt sembuh..

    ReplyDelete
  7. Along dah terjah dah blog tu..hurm..setuju..abg abil sgt kuat ...

    ReplyDelete
  8. En. abil sgt hebat... dia sll nasihatkan sue setiap kali ada entry sue yang sedih hu3... dia antara org yang sellu sue nampak bila sue sedih

    ReplyDelete
  9. harap dia terus tabah menghadapi dugaan dan ujian ini..sedih hati membaca kisahnya

    ReplyDelete
  10. sy pun bc blog abg abil.
    mmg kuat semangat dia utk jg isteri yg sakit
    sedih tgk iseri mampu terlantar aje..
    kesabaran dia mmg tinggi
    smoga ada sinar kebahgian bt mereka

    ReplyDelete
  11. Allah menguji mengikut kemampuan hambaNya. ada juga baca blog suami ni.

    ReplyDelete
  12. salam Zana..kita berdua di sini berterima kasih byk2 atas sokongan Zana n ur frens n tq for sharing blog saya..tq, tq.

    ReplyDelete
  13. Sayu hatey bila bacer suami yang sanggup jaga isteri bila isteri sakit..teringat kisah alia haryanie yg suminya ceraikan diyer talak tiga bila yanie jatuh sakit...sedih sangat bila berlaku macam tuh...harap suaminyer terus tabah menjaga isterinyer yg tercinta...

    ReplyDelete
  14. Pengorbanan suami isteri perlu, utk pupuk rasa cinta yg mendalam..
    kalo suami atau isteri sakit, takde sape nak jaga, biar je, baik tak yah kawen cam tu...time senang n sedap je nak, tak boleh la... dah langgar fitrah hdup manusia kan...
    kalo masih ada rasa cinta, sayang, dan kasih, bahagiakanlah hati pasangan masing2..baru la, hidup suami isteri tu lengkap dan sempurna...

    ReplyDelete
  15. bukan semua pasangan boleh sehidup semati begini, besar jasa dan pengorbanan beliau, moga tuhan yang akan membalasnya........

    ReplyDelete
  16. xde link ke dear? klik gambar tu x g ke blog pun... :) itulah tanda kasih syg seorg suami buat isterikan.. mmg masih ada lagi suami yg menghargai dan tulus syg pd isterinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://abil4fauziah.blogspot.com/

      tu link blog abg abil k.. sama2lah kita doakan yg terbaik utk mereka.. semoga Allah merahmati pasangan ni hendaknya..

      Delete
  17. tq zana..ngs i bace..smoga isteri die cpt sembuh and hidup kite semua pon tabah seperti abil..

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ