Tuesday, July 10, 2012

Saba Restaurant Cyberjaya

Weekend hari tu berkesempatan makan di Saba Restaurant, Cyberjaya.. kebetulan mak & abah datang Putrajaya.. so sesekali makan nasi arab memang syok la kan.. kalau makan nasi arab berdua rasa macam membazir la kadang tu.. sebab portion nasi arab ni kan agak besar.. so, makan dengan family best la sikit.. lagipun Saba Restaurant yang dekat Cyberjaya ni dikatakan antara restaurant nasi arab yang popular! 


Hari tu kitaorang order Hanith Chicken.. x order lamb sebab semua x berapa suka lamb.. hihihi.. restaurant ni sangat selesa.. tempat makan agak luas.. dekorasi dalam restaurant pun cantik & bersih.. pekerja ramai so tak perlu tunggu lama pun untuk dapat makanan yang kita order..

Hanith Chicken
Bagi aku Hanith Chicken tu sedap! aku makan nasi tu separuh jer.. separuh lagi bagi encik adiey habiskan.. hihihi.. biasalah kan, nasi arab ni kan memang banyak.. kalau makan biasa pun aku selalu x habis, ini kan pulak nak habiskan nasi arab.. hihihi..


Walaupun ramai yang kata nasi arab kat sini sedap sangat, bagi aku sedap gak la.. cuma lebih kurang jer rasanya dengan kebanyakan restaurant arab yang hidangkan nasi arab ni.. dari segi harga pun lebih kurang jer dengan restaurant nasi arab yang lain.. 


Apapun, memang x rugi datang makan kat situ sebab selain dari nasi arab yang sedap, keadaan dalam kedai pun nampak selesa.. hari tu tak sempat nak order desserts.. nampak pilihan dessert kat situ pun sedap dan harga berpatutan gak.. 


Saba Restaurant ni walaupun ramai orang tapi tetap selesa.. so, pilihan yang terbaik kalau nak bawak family atau kawan2 makan kat sana..


So kalau ada yang masih belum pernah cuba makan kat Saba Restaurant Cyberjaya ni bolehlah singgah makan kat sana yer.. selamat mencuba! 


* Lepas makan makanan Arab ni risau berat badan naik? boleh click link di bawah untuk rahsia penurunan berat badan dengan kos yang rendah dan hasil yang terbaik.. kalau berminat boleh terus buat pembelian.. barang dihantar terus ke pintu rumah anda.. call/sms/whatsapp Zana (013-6065246) untuk pertanyaan lanjut.. ;)

SET PENURUNAN BERAT BADAN SECARA SIHAT!


- Salam sayang untuk semua -

Zana Adieyza 
"A Miracle is Another Word for Effort"


Photobucket


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

13 comments:

  1. anum pun pernah makan kat saba
    best

    ReplyDelete
  2. nyummm~ me prefer lamb, sedapnye Zana...bile la dpt gi saba lagi ni...
    suke nasi Arab... mmg Restoran ni sentiasa penuh org...
    best kan kalo kite ni anak tokei restoran, kaya! hhahahaa....

    ReplyDelete
  3. saya dah 2kali mkn situ. yg mula2 taktau ada free sup sayur..so mkn mcm kering je lah.
    yg second..baru amik sup sayur tu, baru ok. Nasi..mmg tak abis, nxt time kena share & order side dish lain.

    keseluruhannya, tmpt selesa..fine dine. tapi nasinya taklah terlampau sedap, maybe tak kena tekak melayu saya. Dagingnya betul sedap..ada rasa & sgt lembut.

    ReplyDelete
  4. zana cer try zamzam kat shah alam...aisey..hari ni asik baca orang makan nasi arab je...terliur...hoho

    ReplyDelete
  5. tak pandai sangat la mkn nasi arab.. pernah makan sekali je kot, masa tu bos kat ofis lama tapaukan tuk makan ramai2 kat ofis.. rase dia.. errr bole aaaa tapi tak cam tak kena tekak sangat hihii

    ReplyDelete
  6. bkn x suka makan makanan arab ni.. kalau mkn selalu x abis.. sb byk sgt.. hehe Queen mkn sikit jer..

    ReplyDelete
  7. x pernah terjah restaurant arab pong nangessss
    tapi menu uols tue nmpk sedappppp la sgt

    ReplyDelete
  8. nana pon baru lepas makan nasi arab..Alhamdulillah bos belanja today..hehe

    ReplyDelete
  9. HOhohooooo~~ Ida tak pernah sampai lagi ni.. Makan nask Arab pun tak pernah.... hiihhi.. Tapi memang ramai yang cakap sedap?

    ReplyDelete
  10. nak recommend restoran nasi arab di TTDI Jaya, Shah Alam. namanya Restoran Aroma Hijrah, ownernya org Melayu... tapi rasa makanannya ada kelas tersendiri, kalau tak sama tanding dgn SABA ..mungkin lebih sedap. Baru2 ni buka puasa kat sana, memang sedap dan sambutan ramai..full house tiap hari.

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ