Monday, February 13, 2012

Gold Coast Morib Resort - Sekitar Resort

Percutian selama 2hari 1 malam di Gold Coast Morib Resort(GCMR) ternyata percutian santai yang indah untuk dikenang!

Secara jujurnya, aku x pernah tau tentang kewujudan GCMR ni.. tau tentang resort ni masa tengah cuci mata tengok deal kat Everyday.. dengan harga RM200/night, memang buatkan hati ni teruja sangat nak pergi.. dengan RM200 tu, dapat bermalam di studio suite yang ada private jacuzzi, 2 set dinner, 2 set breakfast & 2 water theme park ticket.. murah kan? berbaloi sangat harga tu!

Kitaorang ambik keputusan untuk ke GCMR pada cuti Hari Wilayah, 1 Februari 2012.. memang nak pergi weekdays.. kalau weekend terlalu ramai orang, so kurang privacy.. hihihi..

Gerak ke GCMR pukul 11 pagi.. ikut Dengkil dan Banting untuk ke sana.. perjalanan memakan masa sejam dari Putrajaya ke Morib.. jalan lengang sebab weekdays kan.. cuma banyak lori since kitaorang ikut jalan kampung..




Sampai GCMR terus jalan2 sekitar resort.. since belum masa untuk check in, tu yang kitaorang ambik peluang untuk bergamabr sekitar resort..





Jumpa tempat makan yang cantik di tepi pantai, The Pier.. tempat makan ni hanya bukak waktu malam.. so masa kitaorang sampai tu, memang masuk untuk bergambar jer..



Cantik sangat tempat makan ni.. menghadap laut.. ada gazebo yang cantik.. serius jatuh cinta dengan pemandangan kat The Pier tu..



Dengan angin yang kuat masa tu, x rasa langsung terik matahari walaupun masa tu pukul 12 tengahari.. dekat sejam lebih lepak kat The Pier tu.. sambil bergambar, sambil layan perasaan romantis tepi pantai.. feeling2 pengantin baru.. hihihi..



Pantai sekitar resort ni memang cantik.. banyak pokok2 yang cantik sekitar resort ni.. duduk berdua di bawah pokok di tepi pantai memang best!


Pukul 1.30 kitaorang terus check in.. sepatutnya check in pukul 3 tapi sebab x ramai orang, so pekerja resort tu bagi kitaorang check in awal.. lagi untung sebab kitaorang dapat studio suite yang mengadap theme park! syokkkkkk..


Mood pengantin baru makin menjadi2 lak time cuti kat Morib ni.. hihihi..



Nota Cinta : next entry Studio Suite with private jacuzzi..




Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

16 comments:

  1. ingatkan kat obesea tadik
    lawa la....
    sukerrrr
    damai jer tgk
    OMG owh beach rindu nak main air pantai ngeee

    ReplyDelete
  2. va va va...baju pon nk feelng2 gak...
    ehh jeles mak ok...
    nti cite sekali dgn price eh?? :)

    ReplyDelete
  3. cantik tempat mkn tu. best la masa tu masih tutup, dpt la bergambar sakan. x sabar nk tgk dlm resort pula, mesti cantikan

    ReplyDelete
  4. next review pleaseee hehehe..boleh suggest kat hubby nie

    ReplyDelete
  5. Kalau nak pilih bilik, nombor genap ngadap theme park

    ReplyDelete
  6. gambo last:

    "cayaaaang abg"

    hehe
    XD

    ReplyDelete
  7. eh murah nya 200 jer??? betul ek?? promo ek???

    ReplyDelete
  8. RM200!! sgt la berbaloi baloi..rugi tak tau..huhu len kali zana share tau deal best2 ni ;p

    ReplyDelete
  9. cant waittt aduiihh besttt nyeerrrrr

    ReplyDelete
  10. Salam Kenal Adieyza..

    Cari pasal resort, sampai ke sini. Memang cantik tempat ni.
    DONE FOLLOW~

    Blog Qashmere
    Style Me Gorgeous by Qashmere

    Happy Weekend Sis~

    ReplyDelete
  11. Hi! saya nk tanya, if datang sana sekadar utk dining at the pier and enjoy the water theme park boleh tak? klu x menginap di sana.

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ