Monday, February 20, 2012

Terlibat Dalam Kemalangan

Maaf sebab tiada entry di hujung minggu.. tuan blog dan suami baru pulih dari kejadian yang mengejutkan..

Kami suami isteri telah mengalami kemalangan pada hari Sabtu yang lalu.. dugaan yang cukup membuatkan kitaorang suami isteri terkejut..

Hari Sabtu, tanpa disangka2 kereta kitaorang dilanggar berhampiran kawasan rumah.. sememangnya bukan kitaorang yang bersalah.. masa kemalangan, aku langsung x boleh keluar kereta.. lepas jer bunyi dentuman kereta, aku terus menangis dalam kereta.. takut! terkejut! nasib baik pihak yang bersalah nak bertanggungjawab sepenuhnya ke atas kerosakan kereta.. sedih bila tengok kereta remuk..

Hari ni cadangnya nak EL untuk uruskan kereta kat bengkel.. tapi ada meeting Bahagian pagi ni.. since memang aku diperlukan untuk hadir meeting ni, so kenalah gagahkan diri masuk pejabat.. hati jer kat pejabat tapi hati ntah ke mana.. sebenarnya x sanggup biarkan encik adiey uruskan masalah kereta kat bengkel sorang2.. hope semuanya dapat selesai cepat..

Hari ni semua entry auto publish yer.. tuan blog jiwa masih x tenteram.. 2 hari sakit kepala teruk sebab terperanjat sangat.. nasib baik hari ni dah ok cikit.. hope dugaan ni membawa hikmah yang baik untuk kami suami isteri.. insyaAllah..

Nota Cinta : first time mengalami pengalaman accident..

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

23 comments:

  1. assalamualaikum...nasib baik x ada apa2 yg berlaku moga x sihat jer yer...:)

    ReplyDelete
  2. Kalau claim insurance mesti akan ambil masa panjang tapi kalau yg langgar dah nak bertangung-jawab sepenuhnya oklah cuma bimbang bengkel itu tidak jujur barangan diberi tidak berkualiti. Kena pantau selalu selagi kereta tak siap Zana...

    ReplyDelete
  3. nasib baik takde apa2 kan...syukur krn smuanya selamat wp kereta rosak..

    js pernah alami mmg fobia sekejap lepas tu jadi spt biasa...

    semoga awak tabah menghadapinya...

    ReplyDelete
  4. semoga semuanya selesai dengan cepat. syukur tiada kecederaan berlaku pada kalian~~~

    ReplyDelete
  5. hope everything ok..kite pun ade pnglmn accident suatu ketika dulu..motor vs kreta..calr balar le diri ni

    ReplyDelete
  6. sib baik owner x jadi apa2..tp mmg la kalo lps accident, kita mesti xcident

    ReplyDelete
  7. Zana, bykkan rehat yunk...lpas meeting mintak je balik...

    ReplyDelete
  8. syukur zana & adiey takde ape-ape ye.. semoga semuanya selamat

    ReplyDelete
  9. Aslkm,
    harap zana n suami bersabar dgn dugaan Allah, jgn tensen2 sangat nanti lagi sakit kepala ok..take care =)

    ReplyDelete
  10. Semoga semuanya akan berjalan dengan lancar ye.. taking care....

    ReplyDelete
  11. alhamdullilah zana n husb x do pape...
    yang penting diri kita ...take care dear

    ReplyDelete
  12. sabar ye zana..ujian dan dugaan Allah nie..

    ReplyDelete
  13. zana, kalau tak keberatan, citerlah dgn lbh details pasal kejadian ni..

    Anyway, sy doakan Adieyza akan kembali ceria spt biasa...

    Take k...

    ReplyDelete
  14. sabar ye, setiap dugaan pasti ada hikmah disebaliknya... semoga kita terus tabah hadapi ujiannya..
    http://mikamusz.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Zana, u tak pape ke? Alhamdulillah... moga segalanya baik2 aja, InsyaAllah... take care dear.

    ReplyDelete
  16. Sabar ye zana.. Yang penting zana & adiey tak de apa apa.. semoga semuanya berjalan dgn lancar...

    ReplyDelete
  17. takutnya. kuatkan semangat ye zana.

    ReplyDelete
  18. mujur tuan kete xde ape2 kan..hope bersabar yek..dugaan ni

    ReplyDelete
  19. nasib bek akak dan hubby xde pape..kalo kene langgar mmg jiwa kacau skit..fadh da bnyak kali jgk berhadapan situasi kemalangan ni..kene kuat..hope akak pown kuat yer..

    ReplyDelete
  20. aduh siannya zana.baru tau ni.smoga semuanya dipermudahkan ok..take care

    ReplyDelete
  21. SEMOGA MAKSU CEPAT2 OK YEKKK.... KLAU RASA TAK SEDAP JEK ATI TUH.. SELAWAT N MINUM AIR SEGELAS.. SEMOGA CEPAT TENANG.... UTK PAKSU ADIEY SEMOGA SEMUA URUSAN KERETA OKIES.....

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ