Thursday, February 16, 2012

Gold Coast Morib Resort - Water Theme Park

Lepas dah puas berjalan sekitar Gold Goast Morib Resort, berposing dalam Studio Suite with private jacuzzi & bercanda di tepi pantai morib tibalah masanya untuk merendamkan diri..


Sebenarnya yang membuatkan aktiviti di GCMR ni lebih best, bila ada water theme park dalam resort ni.. memang mengujakan! walaupun hanya ada 6 game dalam water theme park tu, tapi tetap best!!



Mula2 macam takut jugak nak cuba game tu, tapi encik adiey paksa jugak naik.. lagipun daripada dalam bilik lagi dah mengadap water theme park tu, jadi haruslah hati teruja nak cuba kan.. takut tolak tepi.. 


Lagipun kat dalam water theme park tu, boleh nampak yang semua game tu budak2 pun berani naik.. so, xnak lah malukan diri sendiri kan.. hihihi..


Petang tu memang syok habisssssssss.. asyik ulang2 naik semua game.. sebab memang x ramai orang pun kat water theme park tu.. cuma ada dalam 10 orang jer.. so, setiap kali nak main game memang x payah nak beratur pun.. sampai 1 game tu boleh main lebih dari 10 kali.. huhuhu..



Game yang paling mendebarkan, slide yang segitiga ni.. mula2 nak meluncur tu macam ok gak la.. tapi masa dah kat tengah2 tu, memang terasa gerunnnnnnnnn... 


Aku x baring pun masa turun slide ni, aku duduk sebab kalau baring lagilah rasa takut.. yang buatkan aku jeles sebab encik adiey boleh buat aksi baring tapi kepala turun dulu.. gabra aku tengok! 



Slide yang 3 ni pun best gak.. mula2 ingatkan macam gelongsor jer.. tapi bila dah main, rasanya x sama macam gelongsor, lebih feel gerun cikit.. tapi best! slide ni paling banyak kali aku naik sebab rasa gerun dia best.. hihihi..




Slide pusing2 kat situ sama macam kat water theme park lain jugak.. tapi yang buatkan best, sebab aku & encik adiey leh naik semua game banyak kali tanpa perlu langsung beratur.. kalau kat water theme park lagi, gerenti dah beratur panjang kan.. dah nama pun pergi bercuti masa weekday, maka haruslah x ramai orang kan.. 


Water theme park kat GCMR ni nampak simple jer.. tapi bila dah start main, rasa nak main jer.. faktor terbesar yang buat aku layan semua game ni sebab tak ramai orang.. so nak jerit pun x segan.. hihi.. tapi mula2 jer jerit.. dah naik 2,3 kali gelak2 adalah..



Pagi hari ke2 tu, lepas breakfast kitaorang bergambar kat water theme park.. masa ni memang x ada orang pun kat theme park.. awal pagi lagi kan..  



Ternyata, GCMR bijak menarik perhatian pengunjung.. selalunya hotel atau resort ada swimming pool jer kan.. tapi bila ada water theme park ni, memang best la kan.. budak2 gerenti suka stay hotel ni since diaorang boleh main game kat situ sepuas-puasnya.. mana x puasnya, dari check in sampai check out leh main game kat situ kan..


So, aku sarankan pada parents untuk bawak anak2 pergi bercuti kat resort ni.. sekurangnya2 anak2 boleh main game kat dalam tu.. memang diaorang x kan rasa bosan la.. maybe kena paksa diaorang naik bilik adalah kot sebab syok sangat main.. hihihi..



Pengantin baru yang nak honeymoon pun boleh stay kat resort ni.. banyak aktiviti dalam air bersama pasangan yang boleh dilakukan.. hihihi..

Nota Cinta: rasanya ni last part untuk Cuti-Cuti di Gold Coast Morib Resort.. nanti aku akan cuba buat entry untuk jawab semua soalan yang ditanya di kotak komen.. bukan apa, senang sebagai rujukan bagi sesiapa yang nak bercuti kat kat sini.. 



Photobucket
www.tips-fb.com
Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

14 comments:

  1. wah macam best je.. tapi harga bilik dia mahal kan???

    ReplyDelete
  2. dalam bilik hotel dia ada mini jacuzzi ke? for serius? wuah macma best je bunyinya...bape pakej semua hotel+theme park ek zana? cer kongsi :)

    ReplyDelete
  3. wah bestnyer..dah baca suma entry berkaitan GCM nih... cam teringin jer nak p.. dekakt pun dekat...

    ReplyDelete
  4. Alaaaaa, gambaq Kak Zana meluncur tak dak ka? HAHA..

    ReplyDelete
  5. syok giler..ni kene plan g sane gak suatu hari nnt..pasti !

    ReplyDelete
  6. bestnye mcm xde org lain yg main.. berdua je..hehe

    ReplyDelete
  7. macam kat sunway lagoon gitu...
    syoknya mandi manda...

    ReplyDelete
  8. enjoy je tgk merpati dua sejoli ni.comel

    ReplyDelete
  9. Sbb tu rega dia mahal sket kan.
    Kat Lumut ada satu resort cam ni gak style dia. Lupa dah apa ke namanya.

    ReplyDelete
  10. Meh sy tolong jawab.umh sy dekat kawsn banting..hehe..skrg gold coast tu wat promosi..rate below rm200. termsuk tket main air utk 2org.bilik ala2 bali.ada jakuzi..rate sebanr blk tu rm4++.

    zaza~

    ReplyDelete
  11. salam kenal..singgah sini nak amik mood cuti2 wahh menarikk sgt..tak sabar nak bawak anak2 ke sini

    ReplyDelete
  12. hi. kalau sape yg berminat nak stay di gold coast morib ni,just email saye. saye ade voucher nak jual.saye jual murah je..email : fabulouz27@gmail.com or call/sms at 010-3194969 (iz)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ