Thursday, February 23, 2012

Rezeki Keluarga Lagi

Masa Hari Raya Aidilfitri hari tu dapat 2 berita dari kakak kandung yang disahkan pregnant.. berita diterima pada Syawal yang membuatkan semua ahli keluarga gembira.. gembira yang mungkin juga ada terselit perasaan pilu..

 Baru2 ni pulak, dapat berita kakak sulung aku pun dah disahkan pregnant.. maknanya tahun ni abah & mak dapat 3 orang cucu..



Perasaan aku?

Menangis di dalam & di luar.. menangis dalam hati sebab sehingga kini aku masih menanti zuriat sendiri.. menangis di luar kerana teharu bila ahli keluarga bertambah.. lepas 3 orang kakak aku yang pregnant ni bersalin, maknanya aku ada 16 orang anak buah.. ramai sungguh!! meriah rumah bila semua ada..yang ada 13 orang ni pun dah gamat rumah, so bila dah bertambah nanti haruslah bertambah gamat..

Apa yang pasti, aku masih berharap agar aku tetap sabar menanti zuriat sendiri sehingga masa yang telah ditetapkan oleh Allah.. cepat atau lambat, hanya Allah yang tahu.. 

Congrats pada semua kakak2 ku yang tengah pregnant! selamat mengidam kembali.. semoga along, angah & ateh serta baby masing2 sentiasa sihat selalu.. 

Nota Cinta: Pak su Adiey & Mak su Zana x sabar nak tengok muka baby2 baru ni!!


www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

18 comments:

  1. sabar ye kak, InsyaAllah ada rezeki kak... jgn putus asa ye n teruskan berdoa...sy pun kosong lama jugak kak sebelum dapat Nurul..

    ReplyDelete
  2. Insyallah..ada rezeki untuk akk cmel, mana tau tahun mak abah dapat 4 cucu..hihik.. Akk n zbg adiey kna bjauhan jap mcm ros n asben.. Sebelum prgnt kat auni mmg bkepit la kami nih, pastu terpisah sbb ros dpt sambung blaja di n9, bermulalah episod romantik bila bjauhan.. Hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam gembira ader dukanya..,kadang tak tau mengalirkan airmata tu kerana gembira tau sedih...

      Delete
  3. insyaallah
    nanti ada rezeki awk

    ReplyDelete
  4. bagi akaklah jika kita dah lebih 3 thn kawin masih tiada zuriat lagi, cepat cari iktiar tau gi cek...jgn sedih ada rezeki buat zana jua..insya allah

    ReplyDelete
  5. sabar zana. semua tu ada hikmahnya... =)

    ReplyDelete
  6. insyaallah
    pasti ada rezekinya nanti
    aturan Allah adalah yang terbaik buat hambaNYA =)

    ReplyDelete
  7. bykkan berdoa,bersabar..jgn stress.Apapun cubalah ikhtiar apa2 seperti berurut ke.Insyaallah adalah rezeki tu berkat doa semua org.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. tahniah pd kakak sulung... alhamdulillah. insyaAllah, nanti adala rezki Adieyza... k

    ReplyDelete
  9. sabar yer dik, InsyaAllah ader rezkinyer nanti..

    ReplyDelete
  10. tahniah untuk kakak2 kak zana . wahhh ramainyeeee ! cucu mama bena ada 3 orang je buat mase ni . semua hero . bile la pulak nak dapat heroin nih . eheeheh :) sabar tau kak zana . betoi2 rezeki tu dtg lambat ngn cepat je . heee :)

    ReplyDelete
  11. InsyaAllah ada rezeki, zana akn dpt baby yg tomei.. BE pun sedang menunggu utk dptkn zuriat.. kite sama2 lah berdoa ye..

    ReplyDelete
  12. ramainya anak buahhhhh..;)
    InsyaAllah ade rezki zana satu hari nanti..=)

    ReplyDelete
  13. bykkan berdoa,bersabar..ya zana...Insyaallah ...

    banyaknya anak buah..tahniah ya..

    ReplyDelete
  14. ramainye kakak awak zana, mesti best sama2 buat kerja rumah dari kecik sampai skrg :) akak doakan zana dimurahkan rezeki dan dikurniakan zuriat sendiri x lama lg. silap2 kembor! amin..... banyakkan bersedekah ye syg, insyaAllah!

    ReplyDelete
  15. sabar yer zana.. InsyaAllah kesabaran zana n hubs ni akan terbalas sesuatu yg sgt manis :)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ