Tuesday, October 2, 2012

Anak-Anak Buah Penyeri Hidup Kami


Budak kecik kalau dengan Encik Adiey senang betul senyumnya.. semua anak2 buah aku memang rapat dengan Encik Adiey terutamanya anak buah lelaki.. kalau aku telefon masing2 x nak cakap dengan aku tapi nak cakap dengan Pak Su diaorang.. jeles ok!


Setiap kali balik kampung dan anak2 buah pun semua ada, Encik Adiey kena nyorok2 kalau nak pergi mana2.. sebab semuanya nak ikut! kalau bawak 2-3 orang, yang lain merajuk.. korang ingat Pak Su korang bawak bas ke sampai semua nak ikut ha?? adoiiiii la budak2 ni..


Yang paling best kalau Encik Adiey nak pergi basuh kereta.. semua lah nak ikut kan.. lepas tu buat alasan penat menunggu dan panas.. dan2 time tu jugak Pak Su belanja korang ice- cream.. tapi tetiba korang suruh Pak Su hantar korang balik rumah dulu bila dah dapat ice-cream tu.. lepas hantar korang balik, Pak Su kenalah tunggu sorang2 dan beratur balik untuk basuh kereta.. manja eh korang?? Mak Su babab korang nanti!


Kalau yang balik tu setakat 3 orang, boleh lagi la layan kan.. kalau dah semua balik, semua nak Pak Su bagi perhatian, boleh pengsan Pak Su korang tau! time nak tido malamnya, bukan korang yang urut2 badan Pak Su sebab penat.. masa tu korang semua dah tido sampai mengigau2 sebab siangnya seronok main kan.. hahahaha..



 Masing2 berebut nak diberi perhatian.. sorang ajak main tu, sorang ajak main ni, sorang suruh buat tu, sorang suruh buat ni, sorang suruh mandikan, sorang suruh suapkan.. eh??? mengadanya kamu semua kan! dengan Mak Su x nak pulak korang manja2 gitu.. sentap ah!

Nota cinta: sentap2 Mak Su pun, sebenarnya jauh di sudut hati ni terlalu sayangkan mereka semua.. merekalah buah hati saya selamanya..


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. wahhh.. best ler.. en.adiey mmg suka ngan budak.. sbb tu budak2 suka ngan dia.. :) pandai dia amik hati dan jaga budak ni.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah.. dia memang jenis suka budak2.. lagipun dia x garang.. heheheh..

      Delete
  2. Replies
    1. mmg best.. kalau ada anak sendiri, mesti lagi best..

      Delete
  3. Hubby zana muke lembut..sbb tuh bdk2 suke..plus dgn hubby zana suke melayan bdk..sama la mcm husband falsya..anak2 buah suke menepek ngan die especially yg laki tuh..kalau ngan falsya xberani sbb falsya garang..hehehe..

    Falsya sentiasa doakan zana cpt2 dpt baby..amin3..ermmm, zana ade gie berurut x?.falsya ari tuh gie urut..nenek tuh kate peranakn falsya tinggi..sbb tuh ssh nak lekat..tp xtau la..semua nie rezeki ALLAH..kite sama2 berdoa okayh..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear, pasal berurut ni dah banyak jugak zana try.. kalau dikira, dah 6 orang rasanya.. hampir kesemuanya kata rahim zana ok cuma belum ada rezeki.. cuma ada sorang tu jer kata rahim zana rendah sangat, dia dah try utk bagi elok.. cuma yelah, belum ada rezeki kan dear.. xpelah, kita mencuba jer kan..

      zana pun doakan Falsya cepat dapat baby yg comel2 yer..

      Delete
  4. same cam kite..takde baby lgk...so manje2 ngan anak buah jek..ehhe

    ReplyDelete
  5. Sebab Zana yg bungsu mestilah ramai anak-anak kakak/abang itu yg masing-masing manja dgn Pak Su dia. En Adiey pulak jenis suka melayan apa lagilah mereka. Tapi kakak suka cara ini:)

    ReplyDelete
  6. kak zana,sama mcm nieyl tau..anak buah nieyl semua suke ngan nieyl...klu yang kecik2 tuh dah mcm anak nieyl sndr...

    ReplyDelete
  7. betul tu!!semua paksu kannn...hehehe

    ReplyDelete
  8. dulu masa bujang, memg anak2 buah seme rapat dgn sy..skrg bile dh kahwin, wah seme beralih arah kpd hubby..haiiii musykil btl..

    ReplyDelete
  9. selalu mcm tu la zana.. bebudak lg mudah rapat ngan lelaki. cm suami ciknaa dulu. budak jd tak takut, siap boleh tertido bl dia dukung.. hehe.

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ