Wednesday, October 17, 2012

Musim Sejuk.. Eh, Musim Hujan..

Cuaca sekarang ni memang x menentu.. makin kerap hujan tak tentu masa.. kadang2 sehari suntuk hujan.. kadang2 sehari suntuk mendung.. susah nak nampak matahari sekarang ni..

Mandi pagi pun selalu nak mengelat guna water heater.. *mengadanya kamu ni zana!! tp selalu kuatkan semangat untuk x gunakan water heater setiap hari di musim sejuk ni.. melainkan kalau kena basah rambut di waktu pagi memang mandi guna water heater jer.. *musim sejuk asyik basah rambut jer eh???? hahahha


gambar ada kaitan dengan rambut basah ke?? hahaha.. lariiiiiiii


Bila cuaca sejuk-sejuk ni, mata pun cepat sangat layunya.. pukul 10 malam jer dah terlelap.. sebab tu semua benda kena buat cepat sekarang ni.. balik kerja terus uruskan diri sendiri.. lepas tu bersilat kat dapur.. 

Lepas maghrib kena cepat2 kemas rumah dan sediakan baju untuk pakai keesokan harinya.. kalau terhegeh-hegeh nak buat, jawabnya mesti x  siap mengemas sebab mata dah layu sesangat.. 

Siap mengemas jer kena cepat2 uruskan diri sebelum tido.. lepas mengemas x kan nak terus tido kan? kena wangi2 dulu sebelum baring atas katil.. pakai lotion banyak2.. lepas sapu lotion mesti mata makin nak tertutup.. 

Tau2 jer sebelum pukul 10 malam dah berbaring atas katil.. tengok tv pun kat bilik jer.. astro dah lama x bukak.. beria konon nak tengok tv kat bilik, last2 bukan aku tengok tv, tapi tv tengok aku.. hahahaha..

Bila kita cerita macam ni, ada pulak yang kata,

"belum ada anak boleh la tidur awal.. dah ada anak mana boleh tido awal.."

"setakat duduk berdua jer, kemas rumah apalah sangat kan.. lain la ada anak, mesti kena kemas setiap hari.."

Adoiiiii la hai! daripada aku x buat apa2, kan lebih baik aku mengemas rumah.. memang la x selerak sangat pun, tp kenalah hari2 sapu rumah kan.. kenalah hari2 bersihkan dapur kan.. 

Tapi bila kita cakap, "memang cepat ngantuk sangat musim hujan2 ni..tu yg tido awal jer.."

Ada pulak yang jawab, "tido awal pun x ada "hasil"!"

SENTAP OK!!
Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

8 comments:

  1. memg cukup laser kalo yg ckp g2..ntah pe2 je org yg akal sempit mcm tue

    ReplyDelete
  2. time time sejuk memg best kalo dpt tido kan kan

    ReplyDelete
  3. Dah Zana, jgn pikir negatip sgt. Yg ptg kita bahagia kan?kan?kan? hehehe...
    Ni musim2 hujan ni kain jemuran kering tak? (Jauh menyimpang lak soalan ni kenz? hahaha)

    ReplyDelete
  4. hah.. mulut siapa yg lazer tu.sakut hatinya dgr


    eka suka musim2 sejuk ni.hehehehe

    ReplyDelete
  5. sejuk??...rambut basah?..kenapa??..hahahha..larikkkkkkk..;)

    ReplyDelete
  6. huhu last ayat mmg laser betul..sakit jiwa kan..? "musim sejuk asyik basah rambut ek"? hehehehe :P

    ReplyDelete
  7. pedulikan mereka!!yang best..musim sejuk asyik basah kepala jeee....auuwww terasa iiiiii....hehehehe

    ReplyDelete
  8. pedulik aje mereka.. biar aa kita asik tido awal tapi takde hasil. biar arr kita asyik basah rambut je. biar arrr!! HAAHHA

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ