Wednesday, October 10, 2012

Handphone Baru - Samsung Galaxy Note II



Pagi tadi baru berangan nak beli kamera baru kan, tetiba dapat sms daripada Encik Adiey bagitau yang esok Note II bakal dilancarkan dan dikeluarkan di Malaysia.. terus ambik kalkulator nak kira duit simpanan.. hahaha.. *over!

Tapi ada "orang tu" kata, tunggu tahun depan la baru beli.. tunggu dapat rebate RM200 yang dibetangkan masa Bajet 2013 hari tu.. hohoho.. aku belum kata nak beli pun, baru kira2 duit dalam akaun tapi ada "orang tu" dah sibuk2 suruh beli.. siap request hadiah hari jadi dia bulan Januari tahun depan belikan Note II.. hohohoho.. melampau tau "orang tu"!! * sambil kenyit2 mata dekat Encik Adiey.. hehehe..

Sebenarnya, lepas jer handphone yang baru dibeli dan dipakai selama 4 bulan hilang, aku memang x ambik pusing pasal handphone2 baru ni.. serius rasa fobia nak beli handphone baru.. tau la jugak pasal handphone SII la, SIII, Galaxy Note, iPhone 4S, iPhone 5 dan macam2 handphone la.. dah beberapa kali Encik Adiey offer nak tolong belikan tapi aku tolak sebab rasa fobia hilang handphone tu.. *untung Encik Adiey x payah susah2 belikan aku handphone baru.. hahahha..

Mungkin ada yang kata nak buat apa rasa fobia, bukan handphone yang hilang tu mahal sangat, tapi aku tetap rasa fobia tu ok! sebab dah la handphone tu Encik Adiey yang belikan, lepas tu aku hilangkan.. mestilah fobia.. tu yang asyik tolak offer Encik Adiey nak belikan handphone baru sebab rasa bersalah tu x hilang lagi..

Tapi, daripada start keluar cerita pasal Note II ni awal puasa hari tu kan, aku dah mula berangan nak beli.. tetiba hilang rasa fobia.. hihihi.. dan untuk mengubati rasa bersalah, marilah menabung sekali untuk ganti balik rasa bersalah sebab handphone yang 'orang tu" bagi dah hilang dengan menghadiahkan handphone baru kepada "orang tu".. hihihi

Jadi kesimpulannya, marilah mula menyimpan duit untuk beli handphone baru.. dan menyimpan untuk belikan hadiah handphone jugak untuk "orang tu".. beli sekali jer la tahun depan sebab kalau beli 2 selalunya dapat murah kan?? hahaha.. lepas tu simpanlah duit untuk beli kamera baru jugak.. berbelanja dengan berhemah untuk dapat kumpul duit lebih.. *gigih la menyimpan duit lepas ni... hohohoho..

Nota cinta: bukan orang senang, jadi belajarlah menabung yer untuk beli sesuatu yang mahal dengan cash tanpa perlu berhutang.. hihihihi..

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

14 comments:

  1. note 1 pun dah best.. ini kan note 2, mesti lagi syiokkk.. !

    ReplyDelete
  2. bestnye kalau dpt samsung galaxy note II nih kan...

    ReplyDelete
  3. wow...berminat jgak...tp mahal sgtlah...taktaw nk korek tabung mane plak...hehehe

    ReplyDelete
  4. hihi~nieyl pun gler HP...skrg nie pakai hp samsung W..xtaw la hp yang ke bape nie..nie pun klu ikutkan ati nak tukar BB lak..hahaha~

    ReplyDelete
  5. err..setia dgn bb ni jugak..hehehe...

    ReplyDelete
  6. wah..nak kire duit tabung juga la...note lame mesti turun harga kan..hahah...

    ReplyDelete
  7. betul tue kena belajar menabung

    ReplyDelete
  8. kalau tak menabung tak dpt kan..hihi

    ReplyDelete
  9. Wah bestnyer... Ros bergntung duit suami jerk.. Hehhee..

    ***maaf kak lama ros xjejak nlog kak. Sibuk berpntang :)

    ReplyDelete
  10. bestnya dapat hadiah samsung galaxy nih... :-)

    ReplyDelete
  11. bile kt simpan duit dan beli sesuatu yg kt inginkan kt akan lbh hargainya...

    hp sy bg sekarang pun hubby yg hadiahkan kikikiki ....

    ReplyDelete
  12. Berapa RM galaxy note baru ni zana? Ida nak jugakkkkk. nak kumpul!~ Tapi kaler pink ada takkkk? ;p

    ReplyDelete
  13. jom tweet dan berpeluang dapat samsung galaxy note..info lanjut di sini

    http://nodrugplease.blogspot.com/2012/11/peluang-memenangi-6-hp-pintar-mulai-12.html

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ