Tuesday, October 16, 2012

Bila Alya Mula Cakap Bahasa Jerman....


Rindu kat budak kecik ni.. mama dia bagitau, sekarang ni budak kecik ni dah makin suka ajak orang berborak .. pantang kita lalu sebelah dia, mesti dia nak bersuara, macam la orang faham bahasa Jerman dia kan? hehehe.. suka tarik perhatian orang tau budak kecik ni! kalau boleh, dia nak semua orang beri perhatian kat dia.. bila kita layan dia, dia punya gelak bukan main lagi..

Memandangkan mak aku yang jaga Alya masa mama dia keje (kakak aku duduk taman sebelah rumah parent aku), so Alya memang dah over manja dengan nenek dia.. sangat2 manja sampai nenek belah papa dia nak ambik pun dia meraung2.. over tau budak kecik ni kalau dia melalak, leh dengar 1 kampung!

Oh, dah terkena jampi Nek Jah (panggilan cucu2 untuk mak aku) rupanya kamu ni Alya.. hahahaha.. Nek Jah jampi baik punya sampai Alya asyik la berkepit jer dengan Nek Jah.. manja tau!


Bila tengok gambar Alya ni baru teringat yang acu dia x beli lagi baju raya untuk Alya.. weekend ni harus cari.. maklumlah anak buah perempuan yg kecik sorang jer (yg lagi 2 orang dah besar panjang, so nak belikan pun malas sbb diaorang lagi suka pilih baju sendiri).. nak cari baju yg cekci2 cikit.. acu dia memang suka beli yg cekci2, biar nampak peha gebu dia!! hihihihi..


Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

14 comments:

  1. anyonyo...omelnyer...gebu betul peha & pipi die...hehe

    ReplyDelete
  2. comeynya alya...baby kalau pakai baju seksi2 memang comey...hehehe...

    ReplyDelete
  3. Montelnya anak buah zana... Mak pun manis. Agaknya bila zana jejak usia mak sama macamini ye.. maniiissss lagi:)

    ReplyDelete
  4. hohoho gebunya dia.. geram.. geram.. kalau ada depan mata Queen ni confirm dah kena geget atau pun kena cubit2.. hehehehe

    pandaikan alya.. ckp bahasa jerman lg... kita yg dh besar ni pun x pandai kan?

    ReplyDelete
  5. Lawanya band head dia... kena sgt dgn baju. Ade jugak anak buah baya-baya mcm ni la. Rindu pulak. :)

    ReplyDelete
  6. alolo geram tgk bdan alya.. rasa nak picit2..hehehe.

    ReplyDelete
  7. comelnyeeeee...rase mcm nak gigit..solid betul bdk die..;)

    ReplyDelete
  8. sis, sy singgah sini.. Thanks sudi singgh blog sy :)

    Comil anak akak :)

    ReplyDelete
  9. nory tag zana kat sini yer...=)

    http://noryzoulkefle.blogspot.com/2012/10/segmen-sophieparisputra-giveaway-to-you.html

    ReplyDelete
  10. comelnye.....cam photostat nenek dye je...

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ