Friday, October 12, 2012

Tips Perkahwinan : Kekal Romantik


Jumaat yang indah.. hati masih berbunga riang kerana hari semalam.. :)
Jom berkongsi rahsia untuk kekal romantik selalu.. jangan ada alasan untuk kita mencuba sesuatu yang baik untuk pasangan hidup kita.. jangan mempersiakan setiap detik yang ada tanpa kita menghargai insan yang sudi menerima baik buruk kita dan sanggup duduk bersama kita di waktu susah dan senang.. 

- Di dalam kesesakan lalulintas? Walaupun kamu berdua hanya menunggu untuk lampu isyarat bertukar menjadi hijau atau menyeberangi jalan, beralih padanya dan berikan ciuman anda. Anda akan mendapat senyumannya sebagai tindakbalas.
- Jadual yang sibuk? Tunggu pasangan anda di pintu dengan memberikan selipar, jubah mandi, atau minuman yang menenangkan.
- Sedikit nota spontan boleh dibungkus dalam bungkusan makan tengahari, diletakkan berhampiran dengan kopi, ditinggalkan di atas bantal, atau menampal pada cermin bilik mandi.
- Sentiasa membuka pintu kereta untuk pasangan anda. Jika anda adalah pemandu, buka pintu penumpang pertama.
- Tidak mampu mengadakan percutian romantis? Nikmati sahaja malam yang selesa di rumah – hanya anda berdua.
- Sekurang-kurangnya hanya sekali sehari, cari sebab untuk mengucapkan terima kasih kepada pasangan anda. Sama ada ia adalah kerana membawa anda berjalan-jalan, membuang sampah, sebagai rakan baik anda, atau semata-mata hanya untuk membuat anda tersenyum, ucaplah terima kasih.
Nota cinta : korang rasa kitaorang ni pasangan yang romantik x? hihihihi..* tetiba jer tanya orang kan.. apalah zana ni!

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

11 comments:

  1. thanks... banyak ilmu dpt bila baca blog zana

    ReplyDelete
  2. tips akak untuk sentiasa kekal romantik adalah selalu bergurau senda, mujarab dik, kehkeh

    ReplyDelete
  3. of coursela romantik zana...

    suke kakita tgk tau..jeles ni...hehe

    ReplyDelete
  4. Alamak, salah masuk entry pulak... *takpe boleh simpan jadi tips untuk masa depan* Selamat berbahagia sehingga ke akhir hayat... Amin.

    ReplyDelete
  5. tips yang bagus...thanks for sharing...

    ReplyDelete
  6. hubby jenis romantik...akak tidak, aduh cian kat hubby he..he..
    tips yg baik juga zana.......

    ReplyDelete
  7. romantiknye.....bgus tips nih...

    ReplyDelete
  8. hubby nory tak romantik, tapi die sgt sweet & kelakar...hehhehehe

    ReplyDelete
  9. mesti partner zana romantik kan...js takde pun camtu...hihi

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ