Friday, October 19, 2012

Lelaki Dulu dan Lelaki Sekarang...

Kalau dua-dua kerja, macam mana pulak?? Work-work-shop-shop?? hahahaha...

Lelaki sekarang pun dah makin bijak berbelanja.. keperluan diaorang pun dah lebih kurang dengan keperluan orang perempuan sekarang ni..

Kalau dulu, abah aku pakai jer segala jenis sabun yg mak beli.. mak beli sabun johnson & johnson pun abah pakai jer.. lembut halus kulit abah pakai sabun baby.. hahaha... pencuci muka pun abah kata pakai jer sabun mandi.. tak de jerawat tumbuh pun abah kata.. hahahaha.. 

Yang kelakarnya, bila mak beli pencuci khas untuk wanita, abah pun beria nak guna.. adoiiii, serius boleh buat kitaorang rasa nak pecah perut tau!!!

Sekarang ni makin banyak barangan keperluan yang khas untuk lelaki jer.. pencuci muka untuk lelaki dah berlambak2 sekarang ni.. siap ada yg lagi mahal daripada pencuci muka perempuan.. sabun mandi untuk lelaki pun ada sekarang ni.. 

Sekarang ni kat bilik air nampaknya ada 2 jenis sabun.. 1 sabun suami, 1 sabun isteri.. pencuci muka pun sama.. x main kongsi2.. 1 utk awak, 1 utk saya.. hohoho.. 

Agaknya x lama lagi ada jer lotion khas untuk orang lelaki.. silap2 bedak muka untuk kaum lelaki pun ada x lama lagi kan.. hehehe.. jangan sampai meja solek isteri dikuasai lebih oleh barangan penjagaan diri suami sudahhhhhh...
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

16 comments:

  1. hehe~klu nieyl skrg nie mmg x kongsi..sbb nyer nieyl suka pakai shower gel..tapi en.husband suke pakai sabun mandi biase tuh je janji wangi..hehe~

    ReplyDelete
  2. Betul tu adieyza...husband saya dari sabun, bedak, shampoo, face wash sume dia sendiri...xde share2 pun dgn saya...hadoiii...

    ReplyDelete
  3. suka entry zana nie
    selamat pagi zana

    ReplyDelete
  4. i tak pakai losyen.... laki i pakai tau... jambu gitu!

    hahaha

    ReplyDelete
  5. Best la kalau boleh ber shopping je.. hehe sy ada beberapa kenalan lelaki yg sgt particular bab jagaan kulit dan wajah. Tak lembut pun orgnye. Mmg jenis menjaga cmtu. :)

    ReplyDelete
  6. pakai aje sama-sama yg tak tahan nya hubby kak ita suka pakai minyak wanggi perempuan nya...katanya lembut..kalu dia beli pun memang perempuanya lah..bini ne tak suka pakai minyak wanggi..mcm mana tu..

    ReplyDelete
  7. hihihihi .... iyerlah org dulu² semua share jer lelaki x kisah sgt, nasib baiklah hubby tu jenis x kesah.. pakai jer sabun ² yg saya pakai kikikiki ...

    ReplyDelete
  8. btol tu btol.. laki la ni dah pandai jaga ketrampilan diri.. no wonderla why banyak barang penjagaan diri lani dikhususkan utk kaum lelaki.. macam sabun, syampu, pencuci muka, losyen and macam2 lg laa..

    ReplyDelete
  9. hubby akak persiapan diri cukup lengkap...
    akak janji ada....

    ReplyDelete
  10. hahaha...betul2 setuju sgt...memg beza btul lelaki dulu2 n lelaki skang...

    ReplyDelete
  11. errr suami sya xla mcm tu... suami sya serba ringkas.. pencuci muka mmg xadalah...

    ReplyDelete
  12. andi lak sempoi... segala jenis syampoo, sabun ape lah.. semua dia bantai ida punyaaa... hahhahahahahahhahha

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ