Thursday, August 4, 2011

aDieyZa Anniversary - Cameron Highlands Final Part

Petang hari ke 2 di Cameron Highlands diteruskan dengan melawat ke EQ Strawberry Farm.. petang2 dapat makan aiskrim & strawberry coklat adalah TERBAIK!!! ooooppppsssss, jangan fikir lebih2, tengah puasa ni kan.. huhuhu..



Tapi kan, kalau bercuti kat CH ni, memang makan strawberry setiap masa pun x jemu tau.. rasa macam strawberry tu dah jadi makanan ruji pulak kat sana.. hihihihi..


feel makan strawberry kat atas CH sana adalah lebih DASYAT daripada feel makan strawberry kat bawah sini.. nape eh? ke aku jer yang rasa macam tu??



Lepas dah puas menikmati strawberry coklat kat EQ Strawberry Farm, kitaorang terus ke Kea Farm.. masa ni, memang rambang mata.. harga barangan kat sini jauh lebih murah dari tempat2 lain.. harga teh jauh lebih murah dari Valley Teh yang aku beli hari tu.. then boleh tawar menawar lak tu..

Fridge magnet kat sini jauh lebih murah.. so kalau nak beli FM denagn kuantiti yang banyak, sila beli di Kea Farm ok.. harga strawberry, jagung & sayur pun murah sesangat.. sambil beli2 barang tu, sambil makan jagung rebus & jus strawberry.. perrrggghhhhh, memang nikmat!!!

Lepas dah puas membeli kat Kea Farm, kitaorang pergi Cactus Point pulak..



Dekat sini kita boleh beli barangan untuk gardening dengan murah.. pasu murah, baja bunga murah, pagar taman bunga murah.. so siapa yang suka gardening tu, boleh la beli pasu kat Cactus Point ni..

  
Tapi pelik juga nape harga kaktus kat situ x murah.. ye lah, nama pun Cactus Point tapi nape harga kaktus x murah berbanding tempat lain.. patutnya lagi murah la kan..

Lepas puas main cucuk2 jari dengan pokok kaktus, kitaorang terus ke Multicrops Central Market.. dekat sini memang banyak kedai yang jual cenderahati.. tapi harga agak mahal sebab barangan kat situ pun banyak yang ekslusif cikit.. tapi kalau nak beli jambangan bunga segar, rasanya sesuai beli kat sini sebab harganya murah.. 3 jambangan yg besar2 baru RM10.. kalau kat bawah ni, agaknya lebih RM50..



 Sebelah Multicrops Central Market ni, ada Uncel Sam Farm.. kitaorang x cadang langsung nak masuk farm tu.. cuma nak gie survey2 cenderahati kat luar farm tu.. sekali, jumpa sesuatu yang kitaorang suka!!! gambar kenangan di CH!! 


Kitaorang suami isteri, memang dari dulu suka sangat bergambar dengan sesuatu yang boleh menunjukkan kitaorang pernah pergi tempat tu..  suka sangat!! 

 
Tapi selalu tension sebab gambar tu cuma dapat hard copy jer.. gambar kat atas ni aku ambik guna phone jer.. x sempat nak scan lagi.. tp xpelah, yang penting kitaorang tetap suka!!

Lepas dah penat berjalan, kitaorang singgah minum petang dekat Snack Corner CH..



Makanan kat situ memang sedap.. harga makanan pun ok.. ada wifi jugak.. so sesuai la untuk lepak2 setelah penat berjalan.. 
Hari terakhir di CH x banyak aktiviti berjalan.. cuma banyak aktiviti membeli sajer.. masa ni memang borong strawberry, sayur, jagung, buah-buahan, cenderahati & segala macam coklat strawberry.. 3 kali ulang alik kereta sebab tangan dah penuh dengan barang.. seronok!!


Thanks pada semua yang sudi baca entry cuti2 di CH ni.. aku hargai sangat2.. entry ni sekadar untuk berkongsi kegembiraan aku dengan korang semua.. juga mungkin boleh dijadikan panduan untuk sesiapa yang bercadang nak bercuti di CH.. banyak lagi tempat yang menarik kat sana yang aku x sempat pergi.. so kalau ada yang nak pergi bercuti kat CH tu, belilah map CH yer.. korang akan nampak macam2 tempat menarik yang ada kat CH.. 


 

Sememangnya percutian selama 3 hari 2 malam di CH adalah TERBAIK!!!! memang percutian yang HEBAT!! betul2 x rugi pergi bercuti kat sana.. semuanya INDAH!!! bertambah BAHAGIA bila dapat bercuti dengan insan tersayang.. syukur di atas nikmat dari Mu Ya Allah.. Alhamdulillah..

P/S: entry wedding anniversary belum habis.. ada lagi entry untuk umumkan pemenang aDieyZa Wedding Anniversary GiveAway.. tunggu yer...
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

16 comments:

  1. Ala laa...
    Abes da...hehe...
    TQ Adieyza, awak buat saya berkobar nak p ni..=)

    ReplyDelete
  2. hahahahaha akak..seyes
    adik ngidammm straberi cokolat
    tuuu..waaaaa..tu ar kn..klo dah bercuti tu tak plan pun..main redah je kn..tup tup..byk gile tmpt nak pi kat situ kn..waaaaaaaa...
    x pyh nk gembira sgt lah kn..
    org yg membace sedih bab x dapat pi sana..hahaha

    ReplyDelete
  3. kak puasa ni kak,ika dah terbayang sedapnye strawberi,cmne ni kak hahaha :P

    ReplyDelete
  4. seronoknya dia jalan2
    hehehhe
    bila baca n3 nie, terbayang-bayang makan strawberi..
    hehhehhehhe

    ReplyDelete
  5. erm, dah abis ker n3 CH nie... mane pic bunga ros, xder ker.. huhu

    ReplyDelete
  6. memang puas la makan strawberry kat atas tue...kayrul dulu sampai 3 kali honeymoon kat situ jer..hehhehe

    ReplyDelete
  7. beshnyerr...beshnyerr..ni nk kne apply balik nk g cameron nih..tgugat tgk zana jln2 sana...

    ReplyDelete
  8. huu..teringat time honeymoon kat situ.. terliurnya tgk strawberry choc.. lgi 3 jam nak berbuka ni.hehe

    ReplyDelete
  9. kak sebut aiskrim mmg saya dh terliur sgt2 huhu

    ReplyDelete
  10. a'ah kan, baru akak tingat, asal akak tk makan stoberi choc kat sana ek??huhu

    ReplyDelete
  11. ngaaaaaaaaaaaa strawberi cokelat tuh buat akak terliur tau. Tuh peberet tuh.

    slalu makan kat genting highlands jer tau, sebab nak pergi CH tak lepas2 pun huhuhu.

    tapi care ko makan tu laaaaaaaaaagi la buat akak mengidam terus dah ni hahaha.

    ReplyDelete
  12. salam zana...trliur lak negok zana mkn stoberi ngan coklat..huuu.Dulu k.atie pergi tp xbyk jln cam zana sbb xtau jalan..hihi.Ingat nk g lagi lar.

    ReplyDelete
  13. waduhhh..

    dari segi penulisan akak pun dah tahu akak gumbira dengan percutian ne eh..

    bestnya...ne terasa nak tawin cpt2 neh..haahh

    ReplyDelete
  14. Salam..

    Kak Nida belum berkesempatan ke CH lagi... tengok gambar-gambar ni rasa teruja utk ke sana.. Insya Allah

    ReplyDelete
  15. mmg seronok..next time pg bercuti tempat lain lak kg..bukit tinggi pun org ckp best..tp zaza x penah pegi lagi..huhu

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ