Tuesday, August 16, 2011

Coconut Shake Melaka vs Putrajaya

Siapa pernah minum coconut shake dekat Klebang Melaka?? 

Coconut Shake Klebang

Siapa yang pernah minum coconut shake kat Klebang tu, mesti tau tentang betapa popularnya coconut shake tu.. kalau nak beli coconut shake tu, harus beratur panjang.. kedai tu sentiasa penuh dengan pelanggan walaupun kedai tu hanyalah kedai biasa di tepi jalan.. tapi kerana aura kesedapan coconut shake tu, ramai yang sanggup beratur panjang semata2 untuk beli coconut shake tu tau..

Dulu masa belajar kat Melaka, puas jugak la minum coconut shake tu.. pergi lepak kat kedai tu dengan member2 sambil layan coconut shake memang TERBAIK!! dah la kedai tu dekat dengan pantai Klebang, so minum coconut shake dengan angin tepi pantai yang meniup sepoi22 bahasa tu, gerenti feeling habis la..

gambar kenangan bersama member di gerai Coconut Shake Klebang Melaka
Sejak 3 tahun meninggalkan Melaka, aku x pernah lagi minum coconut shake.. x kan nak pergi Melaka semata nak minum coconut shake kan.. huhuhu.. susah la nak jumpa kedai yang jual coconut shake ni.. 

Tapi, bulan puasa tahun ni aku dapat jugak menikmati coconut shake ni.. sebab ada jual kat bazar Ramadhan Presint 15, Putrajaya.. kalau dekat Klebang, harganya dalam RM1.50-1.70.. tapi dekat Putrajaya ni harga coconut shake adalah RM2.00.. 

Walaupun x sama macam coconut shake dekat Klebang, tapi rasa coconut shake dekat Putrajaya ni pun sedap gak..cukup rasa la kiranya.. tambah pulak minum waktu berbuka puasa.. memang layannnnnn...

24 comments:

  1. nak nangis tgk coconut shake tu...time2 puase ni sume nmpk sedappp...huhu

    ReplyDelete
  2. makcik zana..u so nakal wokey? pepagi post shake sgala for what reason? utk buat i merana ye...huhu..nak satu

    ReplyDelete
  3. penah tgk dlm jjcm n berangan nk minum coconut shake klebang nie...tu la,minum yg putrajaya punye je...=)

    ReplyDelete
  4. kat tganu rm1 jek..
    dari kecik selalu minum smpai besar..
    harga pun tak naik2 :)

    ReplyDelete
  5. even i orang melaka..belum pernah lagi berkesempatan nak singgah kat klebang tu... kalau lalu tgk org ramai sgt.terus tak jd nak singgah...hehehe

    ReplyDelete
  6. tak sabar nak gi cuti2 melaka hujug tahun ni.harap2 jadila. tujuan utama coconut shake klebang..

    ReplyDelete
  7. anum suka sangat2 my fav
    tapi kat kg la, kalau balik kg mesti beli

    ReplyDelete
  8. tak pernah minum coconut shake.. T_t

    ReplyDelete
  9. ni yang buat zwan puwn nak minum coconut shake time berbuka nanti.. tp xtaw nk cari kat manala plak.. HUHU


    MySuaraBlog: Penyakit Makan Benda Pelik

    ReplyDelete
  10. yang kat Klebang tu mmg x leh lawan...

    ReplyDelete
  11. phew-phew..kecur air liur tengok coconut shake..sedapppp nyer...kenapa nama klebang?? sedap sangat kah?? hehe boleh la belanja..kita klebang pun tak penah sampai..hehe

    ReplyDelete
  12. zana!!!!!!!

    wat akak leleh ptg2 ni ....
    Ya Allah ..nmpah sodap yo coconut shake kat klebang tu...
    kalau balik muar nak ajak hubby singgah klebang la...nak gak mrasa coconut shake tu

    ReplyDelete
  13. akak punn dah lama x minum dik .. sedap kan .. dulu minum sekali x hinggat bila ... mahal dan sedap huhuh

    ReplyDelete
  14. fuhhhh agak..meleleh air liur ila neh tengok...

    nak kena cari jugak neh....sedappnya...tergoda la..ehhe

    ReplyDelete
  15. haritu sebelum puasa ada jalan ke melaka.perkara wajib mestilah nak beli coconut shake kan...haha..sgt sedap

    ReplyDelete
  16. saya x penah minum tp mmg saya teringin sgt2 sjk dulu..nk carik resipi buat sendiri lah haha..

    ReplyDelete
  17. coconut shake klebang, bulan puasa ni pun bukak...tapi lom berkesempatan singgah sana lagi

    ReplyDelete
  18. mak air terliur teman! dapnyeeeeeeeee

    ReplyDelete
  19. waaa nmpk sedapp je..
    sy tak penah rasa punnn
    kelapa shake tuuu...
    hahaha..tu ar..kene ar pi melaka
    kn semata mata nk rase coconut shake
    yg akak ngan kngkwn rasa dulu kn..
    sedih lakk entry..haha

    ReplyDelete
  20. owh..best ek situ..xpernah lak try nie..hihi

    ReplyDelete
  21. pestime rs masa balik kelantan dulu2....
    mmg terbaekk...setiap kali balik mesti pekena...
    tp skrg dh tak ke sana lg...dh lama tak minum....terlioo plak.....

    ReplyDelete
  22. jauhnya nak minum coconut shake..hehe

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...