Tuesday, August 2, 2011

Anniversary aDieyZa - Cameron Highlands Part 2

Masa hari pertama pergi Cameron Highlands (CH) last week, cuaca kat sana x berapa sejuk.. sebab tu nampak gambar cik puan zana tu dengan selamba jer pakai baju short sleeve.. baju sejuk bawak, tapi x pakai pun.. berlagak betul!!

Lepas dapat makan aiskrim strawberry, terus pergi ke MARDI.. masuk MARDI ni kena bayar sorang RM3.. masuk je dalam MARDI, hati makin berbunga2!! sana sini bunga.. cantik2 lak tu.. geram jer tengok semua bunga tu.. memang siapa yang pernah masuk MARDI ni taulah betapa bestnya dapat pergi ke MARDI CH..


Dekat MARDI, encik adiey dah mula rambang mata.. kalau boleh semua bunga dia nak beli.. aku ni bukanlah rajin sangat nak tanam2 bunga ni, suka tengok jer.. hihihihi.. aku ikut perangai mak kot.. kalau ikut perangai abah, habis semua bunga kat MARDI ni aku nak beli.. kitaorang siap telefon abah untuk dapatkan nasihat sebelum beli bunga kat MARDI.. nak beli bunga pun kena dapatkan nasihat?? apakah?? nampak sangat si isteri x pandai bab bunga.. hahahahaha..



Kalau korang pergi MARDI, boleh la beli kaktus & bunga kat situ.. sebab kebanyakannya segar & gebu2 gitu.. lagipun dekat MARDI, memang bunga2 tu diaorang jaga betul2 setiap hari.. harga bunga kat situ pun ok & sesuai dengan kualitinya.. 


 Suka sangat gambar kat bawah ni.. susah nak capture sebab tulisan tu bergerak2.. kitaorang suami isteri sedaya upaya nak bergambar dengan tarikh tu.. hihihi.. tapi bila tengok gambar aku & encik adiey, berbeza kan suhu tu.. aku dapat bergambar dengan suhu yang lebih sejukkkkkkk.. tetiba encik adiey jeles.. hihihihi..



 Lepas gie MARDI, kitaorang terus ke Cameron Valley, Bharat Plantation.. pergi situ semata2 nak bergambar dengan pokok teh.. masa ni memang ramai sangat pengunjung kat situ..


Waktu ni dah mula rasa sejuk sebab baru lepas hujan.. memang nyaman betul la rasanya dekat situ.. pemandangan yang menghijau, sungguh menenangkan..
 


 Tapi manalah boleh tahan dengan bergambar jer kan.. mesti rembat jugak produk2 teh dekat Bharat Tea House tu.. dekat Bharat Tea House ni harga teh agak mahal yer.. so kalau rasa nak beli banyak2 teh, better pergi beli dekat Kea Farm (next review).. tapi memandangkan masa ni belum tau yang dekat Kea Farm tu murah, kitaorang beli jer teh strawberry kat situ.. 



Pekerja kat situ bagitau, kalau korang nak beli teh strawberry guna online pun boleh.. masuk jer website Cameron Valley Tea, then boleh la beli online.. mudah kan? Kalau ada yang mengidam nak minum teh strawberry, x boleh dah buat alasan nak ke CH semata2 nak minum teh strawberry sebab boleh beli online.. huhuhu..

P/S: bersambung lagi sebab ada keje urgent nak kena keluarkan la pulak.. bulan ni agak bz la.. so memang entry2 terpaksa sambung2..

21 comments:

  1. Adieyza:

    hepi bc Entry ni=)
    nice Info gak!
    Update lagi k!!

    baru tau laman web online tu...

    ReplyDelete
  2. rindunya Cameron Highland..

    rindu teh Cameron..baru nk bg alasan kt asben nk p beli teh Cameron, skali zana dh bagi link plak, adoyaiii

    ReplyDelete
  3. patut pakai short sleeve hehe,kak buah tgn utk adikmu ni xde ke haha :p


    best nye jenjalan :)

    ReplyDelete
  4. yu tak blikan ai stomberi ker....

    ReplyDelete
  5. romantiknyer................
    jeles i..huhuhu

    ReplyDelete
  6. Amboi... siap ada part 2 lagi...Klass... gituu...

    ReplyDelete
  7. rindunye nak gi CH.. me pegi bulan may ritu.. best!!! makan tak kat strawberry moment? sedapppppp

    ReplyDelete
  8. Bunga yg zana beli kat CH tu kene jaga elok2 tau... terlebih air tak leh, terkurang pun tak leh... sgt sensitif ngan cuaca panas kat cni...

    ReplyDelete
  9. best gilerrrr...tak penah pegi lagi...:P

    husbang kita cakap mana ada apa kat sana..padahal dier malas bawak..hahaha :P

    ReplyDelete
  10. hehehehe akak dah penah rase dah teh strawberi tuh sodap ooo. Aroma strawberi die tuh ade umppph gitewww hihihi.

    ReplyDelete
  11. wah!! bestnyer cameron... bila la nak sampai nie.. huhu

    ReplyDelete
  12. bahagianya...hehe..romantik gitu akak dan suami..

    akak..nak strawberry...hehe...

    ReplyDelete
  13. auwww...romantik...suka tgk gambar org hanimun ni

    ReplyDelete
  14. romantik gitu sweet couple ni.. :)

    ReplyDelete
  15. makcik...hehe..serius dah tak sejuk ke?..sempoi jek pakai short sleeves ye tak ? ..alah..bestnya incik adi kamu suke beli bunga...incik hubby chubby saya tu, berbuih pesan suh beli pasu..tak beli2 (name jek keja bhgn lanskap)

    kite ni nak melaram ngan bunga time raye nt..

    ReplyDelete
  16. x tau pon pasal mardi tu..akk pon dh 3-4thn x g

    ReplyDelete
  17. Tak ada part 3 ker hari ini...
    tunggu ni.. nak tengok gambar..

    :)

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Selamat Datang 2016

Assalamualaikum.. Selamat datang 2016.. Semoga tahun 2016 ni akan membawa lebih banyak berita gembira buat kita semua.. 5 bulan menyep...