Monday, August 1, 2011

Hari Pertama Puasa

Alhamdulillah kerana masih dipanjangkan umur untuk bertemu Ramadhan tahun ni.. mungkin dipanjangkan usia untuk bertemu Ramadhan di tahun hadapan.. mungkin juga ini adalah Ramadhan terakhir bagi aku.. hanya Allah yang mengetahui semuanya.. apapun, semoga Ramadhan kali ini akan lebih bermakna untuk kita semua..

Tahun ni merupakan tahun ke 2 menyambut puasa bersama encik suami.. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. memandangkan kesihatan agak terganggu, maka menu nasi goreng saja yg mampu disediakan pagi ni.. walaupun nasi goreng jer, encik suami makan dengan penuh berselera.. semangat bersahur la tu kan..

Bulan puasa ni, cepat pulak Putrajaya sesak dengan kenderaan.. agaknya ramai yang masuk keje 7.30pagi sebab nak balik awal, 4.30petang.. selalunya waktu kitaorang suami isteri gie keje, kenderaan belum banyak lagi.. tapi hari ni agak sesak berbanding biasa.. ni semua kes nak balik awal masak untuk berbuka.. x pun nak pergi awal ke bazar Ramadhan.. hihihi.. hari ni pertama gerenti bazar Ramadhan sesak!!! ok2, x mo cerita bazar Ramadhan di pagi hari sebab baru beberapa jam kita berpuasa.. huhuhu..

So hari ni semangat nak buat keje yang banyak tertangguh disebabkan cuti & kursus.. tapi aku akan cuba update blog ni tengahari nanti k.. dah kata puasa kan, bila waktu rehat x perlu ke cafe untuk beli makanan makanya waktu rehat adalah masa free untuk update blog & tidur sekejap.. rasanya terlalu banyak entry tertangguh yang belum dibuat.. apa kes ni zana, keje tertangguh, update blog tertangguh??? huhh!!

P/S: Selamat berpuasa untuk semua!! semoga kita semua dapat menunaikan ibadah puasa dengan lebih sempurna tahun ni..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

19 comments:

  1. semoga amalan kita diberkati..selamat berpuasa n beramal..

    http://qasehdindakanda.blogspot.com/2011/07/salam-ramadhan-1432h.html

    ReplyDelete
  2. ape yg best waktu rehat adalah tido.... hehehehe

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan zana...hehe...semuga berolek ramadhan yg sempurna

    nasik goreng? ok lah tu...dari takde..ye tak?....

    ReplyDelete
  4. Nf pun makan nasi telun kicap je tadi..tapi mmg sedap...
    hahaha..kes nak balik berbuka nye pasal kn..mmg jemmm..huh.huh..
    akak selamat berbuka ehhh..
    dah masak nnti..post laju sikit kat rumah NF..hihihi

    ReplyDelete
  5. aah dik rata2 mana2 bandar dlm mesia nie semalam amatlah jem ! .. resah hati dibuatnya keadaan mcm nak raya tau :) seronok akak tgk ekekke

    salam ramadhan al mubarak dik ! :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..salam ramadhan dan semalat berpuasa tuk zana sekeluarga...=)

    ReplyDelete
  7. ika mmg dh lame masuk 7.30 jd xheran la kn hehe..akak masuk kul bpe skg,mst awal gak ni kn :p


    selamat berpuasa kak :)

    ReplyDelete
  8. zana, selamat berpuasa.. sy pon malas nak bersesak di bazar mase awal2 ramadhan ni..

    ReplyDelete
  9. waaaa tak sihat2 pun sempat jugak tuh nasi goreng okeh la tuh. Akak yang sihat ni pun sahur nasik putih ngan ayam goreng ayamas sajork hahahaha giler femalas okeh hihihi

    selamat berpuase dik :))

    ReplyDelete
  10. Selamat Berpuasa
    Semoga Ramadhan Kali ini Lebih Bermakna

    ReplyDelete
  11. slamat berpuasa utk adieyza dan suami :)

    ReplyDelete
  12. eh. lmbt akak komen. hihi.

    samat berpuasa utk Zana.
    Akak jugak tak bleh blk kul 4.30pm. sedih mak nak.. teeheee :D

    ReplyDelete
  13. As-salam..

    Selamat berpuasa Kak Nida ucapkan buat Zana sekeluarga..:)

    ReplyDelete
  14. Ooo baru tahun kedua berposa dgn suami... Amacam.. Raya tahun ini dah berbincang ker nak raya kat rumah siapa pada hari raya yang pertama?

    Selamat berposa..

    ReplyDelete
  15. selamat berpuasa zana... ini blog baru rina ye... hehehe.. just u know that..

    ReplyDelete
  16. salam ramadhan kak...

    selamat berpuasa untuk akak dan suami...;-)

    ReplyDelete
  17. aslkm...salam ramadhan (^__^) senyum selalu

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ