Thursday, August 18, 2011

Virgin Coconut Oil (VCO) - bukan untuk yang masih dara sahaja

Motif letak tajuk macam tu? huhuhu.. entry ni tiada kaitan dengan filem "Aku Masih Dara" yer kawan2.. hari ni aku nak cerita tentang Minyak Kelapa Dara @ Virgin Coconut Oil (VCO) tapi tidak bermakna entry ni hanya sesuai dibaca oleh yang masih dara kerana namanya ada perkataan DARA!



"stop melalut cik puan zana.. makin lama ko mengarut, makin orang tension nak baca blog ko.."

Rasanya ramai dah tau tantang Virgin Coconut Oil (VCO) ni kan.. banyak blogger yang cerita tentang kebaikan VCO ni.. bila dah ramai sangat bagi feedback yang positif dengan testimoni yang gempak2, maka aku pun x lepaskan peluang untuk mencuba VCO ni.. 

Aku beli VCO dari blogger yang aku kenal rapat, Yana.. baru seminggu aku makan VCO ni.. tapi nampaknya ada perubahan yang positif dekat badan aku.. paling ketara, perubahan positif dalam sistem pencernaan.. memang ketara sangat perubahannya.. kalau dulu, ada jugak masalah tentang sistem pencernaan ni, tapi lepas makan VCO ni, Alhamdulillah makin ok.. 

VCO ni boleh dimakan atau disapu di muka.. hari tu aku sajer2 sapu VCO tu kat muka.. lepas pakai tu, terasa kulit muka aku tegang cikit.. rasa macam pipi gebu time tu.. hihihihi.. suka!

Banyak sebenarnya kebaikan VCO ni.. 

Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
Melindungi tubuh daripada kanser.
Jerawat cepat susut
Regular semula PMS anda
Sistem penghadaman lebih baik
Kesuburan
Mengurangkan minyak up to 70%
Kurangkan rasa senggugut
Batuk dan Selsema cepat hilang
Mengurangkan tidur berdengkur

SANGAT DISYORKAN UNTUK MEREKA YANG MENGALAMI:
masalah kulit:kering, merekah, berjerawat, ruam
selera makan terlalu tinggi/terlalu rendah
boleh diambil untuk diet anda
kadar kolestrol yang tinggi, masalah kencing manis
selalu keletihan dan tiada tenaga
dan banyak lagi!

Tapi memandangkan aku baru cuba VCO ni seminggu, aku x dapat la nak bagi testimoni penuh lagi.. nanti kalau dah habis 1 botol tu, aku try review lagi tentang VCO ni k..

Harga VCO ni cuma RM39.90.. ada 60biji dalam 1 botol tu.. 2biji sehari.. sesuai untuk lelaki dan perempuan..

P/S: Siapa pernah makan VCO ni, meh share cikit tentang kebaikan yang korang rasa lepas makan VCO ni..
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. dear..best ke? i nak try lah..mana tahu boleh gebu muka cam pakai botox..hehe

    ReplyDelete
  2. nak try jugakk lahhhh..
    tu lahh kn..makin byk merapu..
    makin nyampahh..
    dah ar pink..
    hahahaahahah..
    main main akak..
    ekekeke =)

    ReplyDelete
  3. ika dah pnh mkn tp baru hbs sebotol je keh3x..nk beli gk utk kali kedua tp xtau bile hehe

    ReplyDelete
  4. tq zana share info produk ni...dah lama gak duk usha...mhl x ?

    ReplyDelete
  5. akak kan bkn taknak beli menda2 camni, tp akak bkn jenis displin makan2 pil, suplement seme ni.
    kang terbiar sepi jer. hihi

    ReplyDelete
  6. oh..bentuk biji..ingtkn guna utk masak2..huhu..cam menarik utk di cuba ni..bodek cikasben la nnt..

    ReplyDelete
  7. produk terglamer di alaf baru ni kak haha..bgus lah kalau ada kesan positif =)

    ReplyDelete
  8. eh..

    pil rupanya. ingatkan ubat minum. selalu dengar, tapi belum berani nak cuba..

    ReplyDelete
  9. wahh....ley cuba ni..kat farmasi ada x...

    ReplyDelete
  10. sangat setuju part sengugut tu....eka rasa vco ni memberi kesan yg berlainan bg setiap individu...eka dah amal lebih kurang 3 bln +++

    ReplyDelete
  11. hoho..baru sempat terjah blog Zana...Yana blk kg hubby,no internet access..hiihih..

    Thanx sbb review.. =) terselit name i disitu..ihih

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ