Tuesday, June 12, 2012

Newborn - Anak Bekas Pengapit Kami

Seronoknya bila tengok kawan rapat dah ada anak sendiri kan.. setiap kali melihat wajah anak kawan tu, terasa seperti anak sendiri pulak..

Sabtu lepas, isteri kawan baik encik adiey dah selamat melahirkan bayi lelaki kat Hospital Serdang.. kawan encik adiey ni merupakan pengapit encik adiey masa kitaorang kahwin dulu.. dia kahwin setahun lepas kitaorang kahwin.. rezeki diaorang cepat, x lama lepas kahwin isteri dia disahkan pregnant.. 

Baby tu betul2 sama dengan muka mak dia.. dari jauh kitaorang dah boleh tau tu anak diaorang.. hihihi.. orang kata kalau anak lelaki ikut muka mak ni elok, sejuk jer.. betul ke? 



Seronok bila tengok baby ni.. rambut lebat.. pipi tembam.. masa kitaorang datang tengok dia, encik adiey bagi air zam zam, letak kat bibir dia.. dia jilat2 air tu.. untung kamu, baru beberapa jam lahir dah merasa air zam zam kan.. semoga dapat menjadi anak yang soleh, terus membesar dengan sihat & bijak.. 

Bila dia tido rasa nak kacau2 dia suruh dia bangun.. hihihi.. nakal tau aunty zana ni.. kecik2 jer aunty zana dapat kacau, dah besar nanti mesti kamu asyik sibuk ikut ayah & encik adiey gie lepak kedai mamak.. hihihi.. 

Nota cinta: berharap agar ada rezeki kami suami isteri untuk mempunyai zuriat sendiri.. insyaAllah..





Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

13 comments:

  1. Inyallah zana... semoga ada rezeki zana plak lepas nie... amin

    ReplyDelete
  2. jom2 pakat ambek berkat
    rindunyer nak bau baby @.@

    ReplyDelete
  3. Insyallah rezeki kak lpas ni.. :) cyang akk.. Org tua2 kata mcm tu lah, klu laki ikut mak sjuk dan sebaliknya... Hihihi

    ReplyDelete
  4. lebatnya rambut dia zana...insyallah rezeki zana tak lama lagi..

    ReplyDelete
  5. Amin, berkat doa semua, moga ada rezeki kamu. Jangan stres-stres & enjoy momen sekarang ni ya.

    ReplyDelete
  6. Assalam Zana, syoknye gi tgk baby... comel n chubby nye dia... mama dia bersalin normal ke, coz tgk baby dia ni, mmg nampak cam besar...apa apa pun zana, doa2, rezeki zuriat zana menyusul lepas ini InsyaAllah...........

    pst: mesti la nak jumpe... kite wat gathering, kalo de rezeki InsyaAllah...

    ReplyDelete
  7. wahh comel tembamnya pipi dia.
    geramm jugak

    ReplyDelete
  8. nnti dh beso mesti putih sbb skrg pun dh putih kemerah2an kulitnya....chomellll

    ReplyDelete
  9. Insyaallah akan ada rezeki akak juga ;)
    saya pun masih menanti..


    Salam singgah >.<

    ReplyDelete
  10. tembam nya pipi dia..geram nengok...hehehe..x lama g rezki zana lak muncul aaamiin..

    ReplyDelete
  11. somel bby tuh....
    semoga lepas ni rezeki u pulak...amin

    ReplyDelete
  12. zana....geng TTC nak konvoi preggy n bersalin sama2.. Hihi.. insyaALLAH nnt ada rezki kita.. aminn...

    **indahnya andai baby tu milik kita**

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ