Tuesday, June 12, 2012

Popia Goreng Sedap - Bangi


Popia goreng sedap!!


Semakin ketagih dengan popia goreng sedap ni.. tengoklah sambal popia ni.. banyak lak tu sambal popia goreng ni.. sambal dia memang boleh buatkan separuh hati aku ni di awang-awangan.. *konon ayat sedap ala2 pengacara jalan2 cari makan.. hihihi*

Taburan kacang & bawang goreng dekat di atas popia ni betul2 menjadikan aku makin nak beli hari2... *ayat pengacara jalan2 cari makan lagi!*..

 
Lokasi gerai popia goreng di Uniten Bangi.. cari jer signboard Uniten Bangi, sebab memang senang nak cari kawasan gerai ni.. kat situ memang setiap hari ada banyak gerai yang jual makanan & minuman.. nak kategori macam bazar pun boleh jugak.. waktu petang sangat ramai orang.. kebanyakan makanan yang dijual sesuai untuk dimakan di waktu petang..

Gerai popia goreng ni terletak di bahagian hujung sekali.. setiap kali singgah asyik lupa snap gambar gerai ni sebab nampak popia dia dah terus rasa nak balik rumah terus makan.. hihihi.. tapi x payah risau, memang gerai tu sajer yang jual popia goreng & popia basah kat area situ.. 

Harga popia rm0.50 sebiji.. rasanya? memang sedappppppppp.. tapi x tau la kalau korang rasa x sedap.. setakat ni, semua family aku yang datang rumah aku mesti nak beli & makan popia ni.. ketagih sama dengan aku.. hihihiih.. *bila buat ayat ketagih dah macam orang ingat aku ni jahat pulak.. hahahha*


Pada yang duduk kawasan berdekatan Putrajaya, Bangi ataupun Serdang, boleh cuba rasa popia ni yer.. kalau nak beli, better pergi sebelum pukul 6 sebab selalunya kalau lewat jer dah habis.. aku selalu datang pukul 4.45 pun beratur panjang menunggu giliran.. 

Popia jer pun.. tapi leh jadi 1 entry.. kalau bukan blogger mesti cakap, "beli popia pun nak kecoh???".. eh kamu diam yer.. x suka baca sila jangan baca.. huhuhu.. 

Photobucket
www.tips-fb.com

Thanks for reading. All Rights Reserved by Adieyza.

12 comments:

  1. Zana, depan uniten? yg ade jual rojak, goreng pisang tu ke? sebelum ni takde kan jual popia ni kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup my dear.. dekat tmpt yg jual rojak, goreng pisang, durian & macam2 lagi la.. hihihi.. zana dah beli popia ni sejak 2 bulan lepas.. mmg sedapppppppp!

      Delete
  2. wah lepas ni blh la try ...seblh jual murtabak ke?..

    ReplyDelete
  3. ooo kt tpt jual murtabak besar tu yer

    ReplyDelete
  4. wah.. saya selalu beli goreng pisang, kuih-muih & murtabak kat situ.. x tau plak ade popia yang cedap.. nnt mau cube!

    ReplyDelete
  5. nampak sedap... bazar dpn ofis ni jual seketul singgit.. memang sedap, tapi jerut leher regenye ihihi

    ReplyDelete
  6. zana..chinta pun sama...upernya kita ketagih pada mekanan yang sama kalau lambat mmg x dapat la ...sedaaaaaaaaaaaaaap sgt...hingga menjilat jari..kih3

    ReplyDelete
  7. Susah ni klu mgidam..sob2 :) sdapnyer kak zana... :p

    ReplyDelete
  8. tempting!!! asal jauh sgt... huuu

    ReplyDelete
  9. nana suka beli murtabak kat situ..popia belum try lagi but definitely akan try! thanks zana

    ReplyDelete

Thanks pada yang sudi meninggalkan komen.. really appreciate it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Photobucket
© Templates Designed by | ✿ Nurulchumel's Properties ヅ